Ontdek Sarah De Bie, de immer sympathieke steun en toeverlaat van Wout van Aert

Achter elke topsporter staat meestal ook een krachtige vrouw en dat is in het geval van Wout van Aert niet anders. De veelwinnaar van Jumbo-Visma is al sinds 2012 samen met Sarah De Bie en de twee stapten in 2018 te Herentals ook in het huwelijksbootje. Met hun schattig zoontje Georges lijken ze wel het perfecte gezinnetje en dat is allerminst schijn.

GEEN LOVA AT FIRST SIGHT

De twee hebben een verleden samen, maar kenden elkaar nauwelijks: “We hebben een beetje hetzelfde pad afgelegd”, zegt Sarah. “Zo zijn we naar dezelfde kleuterschool, naschoolse kinderopvang en middelbare school geweest. Maar we hadden al die tijd weinig oog voor elkaar. Ik weet nog dat Wout mij op weg naar het Kardinaal Van Roey-Instituut in Vorselaar altijd voorbijfietste en dat ik hem daarom maar een ambetant ventje vond. Hij kon toen ook al beter fietsen dan ik (lacht).” Uiteindelijk geraakten de twee via via wel met mekaar in contact en de rest is geschiedenis.

Twee jaar geleden werd hun zoontje Georges geboren, zowel Sarah als de peuter zijn heel vaak aanwezig als Wout moet rijden (zeker in eigen land) en geven hem enorm veel kracht. Sarah zelf is professioneel bezig met een eigen kledinglijn, onlangs bracht ze ook een kinderboek uit en daarnaast werkt ze onder meer mee aan een podcast.

Het gezin van Sarah en Wout wordt in de wielerwereld en ver daarbuiten geroemd vanwege hun ‘gewone’ manier van doen en de nuchterheid die ze uitstralen. De twee investeerden trouwens samen onlangs nog in Heylen Vastgoed. Dat past allemaal in de manier waarop de twee naar de toekomst kijken: gedreven maar steeds ook beredeneerd. Het zal Wout vermoedelijk naar nog hogere regionen stuwen in 2023.

Ook interessant