De grootste Disney+ releases van februari 2023 onder de loep

Februari is alweer een paar dagen onderweg. Tijd om je plannen voor het weekend uit te zoeken dus, waarbij je kunt kiezen voor een toffe film of serie. Disney+ heeft er deze maand genoeg! Eerder kon je al lezen wat er deze maand naar Netflix en Prime Video komt, maar Disney+ kan natuurlijk niet achterblijven. De grootste releases van de dienst zetten we voor je op een rij.

Black Panther: Wakanda Forever (1 februari)

We trappen daarom ook maar gelijk af met de grootste release deze maand op Disney+: Black Panther: Wakanda Forever. Het vervolg op de bekroonde Black Panther-film staat nu op de streamingdienst van het bedrijf achter Mickey Mouse en dat is een goede reden om thuis te blijven. De film gaat namelijk over wie de volgende Black Panther moet worden na de dood van de geliefde koning T’Challa. 

Regisseur Ryan Coogler moest na de onverwachte dood van Chadwick Boseman schakelen en de complete film opnieuw schrijven, waarbij hij ervoor koos om het rouwproces centraal te zetten. Niet alleen werkte het voor de cast, maar ook als kijker zal het moeilijk zijn om niet af en toe een traantje weg te pinken. 

Letitia Wright speelt de hoofdrol in de Marvelfilm als Shuri, het zusje van koning T’Challa, en de prinses van Wakanda die samen met haar moeder, koningin Ramonda (gespeeld door de Oscar-genomineerde Angela Bassett), het gehavende land bij elkaar moet zien te houden. Dat blijkt alleen een lastige taak wanneer een nieuwe vijand in de vorm van Namor (gespeeld door Tenoch Huerta) opduikt.

j-hope In the Box (17 februari)

Iets meer dan twee weken later staat de volgende grote release op Disney+ klaar in de vorm van een documentaire. Het betreft j-hope In the Box, een docu over BTS-ster J-Hope die aan de vooravond staat van zijn solocarrière. Zo wordt onder andere de productie belicht van de muzikanten eerste soloalbum ‘Jack in the Box’ en komt het luisterfeestje aan bod die J-Hope organiseerde, waarbij tal van grote sterren aanwezig waren. 

De voormalig BTS-ster was tevens de eerste Koreaanse artiest die als headliner aanwezig was bij een groot muziekfestival in de Verenigde Staten (Lollapalooza). Ook hiervan geeft de documentaire een exclusief kijkje achter de schermen. 

Fleishman is in Trouble (22 februari)

Een kleine week later brengt Disney+ één van de meest-interessante releases van de maand uit. Het betreft miniserie Fleishman is in Trouble. Deze miniserie zit twee grote sterren de hoofdrollen vertolken, namelijk Jesse Eisenberg en Clair Danes. Eisenberg is meerdere malen genomineerd voor Oscars, terwijl Danes meerdere keren Emmy’s en Golden Globes won.

In de serie speelt het duo een gescheiden stel, waarbij de focus ligt op Eisenbergs Toby Fleishman. De midden-veertiger is pas recent gescheiden en besluit zijn geluk te beproeven op dating apps. Wanneer dat een groot succes blijkt, wordt zijn leven al snel een stuk gecompliceerder. Toby moet namelijk ook zijn recente promotie in het ziekenhuis in goede banen zien te leiden en voor de kinderen zorgen.

Toby’s ex-vrouw Rachel is namelijk spoorloos verdwenen. Wanneer dat begint te kagen, begint hij toch te tobben over zijn huwelijk en hoe het allemaal fout is gegaan. Verwacht fantastisch acteerwerk en een verhaal waar je zelf ook lang nog over na zal denken.

Voices Rising: The Music of Wakanda Forever (22 februari)

Als laatste is er ook nog Voices Rising: The Music of Wakanda Forever. Het is de ideale manier om nog even goed na te genieten van Black Panther; Wakanda Forever nadat je de film gezien hebt. In deze special wordt diepgaand vertelt hoe Marvel, regisseur Ryan Coogler en componist Ludwig Goransson de soundtrack maakte voor één van de meest-geliefde Marvelfilms in de recente geschiedenis. 

De film zet namelijk verschillende stammen en culturen centraal, waarna het team achter de film ook op zoek ging naar het geluid dat hierbij perfect aansloot. Daarvoor zijn duizenden uren gespendeerd in de studio. Voor iedereen die fan is van de film en/of de muziek van Wakanda Forever is dit een absolute aanrader om te kijken wanneer deze special verschijnt op 22 februari.

Overige releases Disney+-releases van februari 2023

Naast de bovenstaande titels komt er nog veel meer naar Disney+ in de tweede maand van 2023. Benieuwd naar de series en films? Check dan snel de lijst hieronder.

  • Proud Family Louder en Prouder, S2 (1 februari)
  • The Net: Promised Land (1 februari)
  • Stolen Youth: Inside the Cult at Sarah Lawrence (9 februari)
  • Dug Days: Carl’s Date (10 februari)
  • Moon Girl & Devil Dinosaur (15 februari)
  • Web of Death (22 februari)
  • Call It Love (22 februari)
  • Bruiser (24 februari)

Al met al is er genoeg om naar uit te kijken in februari als je een Disney+-account hebt. Waar kijk jij het meeste naar uit? Laat het ons weten in de reacties hieronder!