De grootste Prime Video-releases van februari 2023 onder de loep

Februari is van start gegaan en dat betekent dat er weer tal van films en series verschijnen op de grootste streamingdiensten. Eerder kon je al lezen wat er deze maand naar Netflix komt, maar ook Amazon Prime Video komt met tal van films en series om van te genieten. De grootste releases van de dienst zetten we voor je op een rij.

Somebody I Used to Know (10 februari)

Wie op 10 februari liever inschakelt voor een romantische film ter voorbereiding op Valentijnsdag kan kiezen voor Somebody I Used to Know. Daarin steelt Alison Brie de hoofdrol als wokaholic Ally die zich door een grote tegenslag op werk terugtrekt en vlucht naar haar oude woonplaats. Daar komt ze onverwachts haar eerste vlam Sean (gespeeld door Jay Ellis) tegen. Sean gaat alleen trouwen met Cassidy (gespeeld door Kiersey Clemons), waardoor Ally moet besluiten of ze daadwerkelijk een bruiloft in gevaar wil brengen.

Veekay (10 februari)

Toch wil de Nederlandse kijker wellicht eerst een andere serie kijken, namelijk Veekay. Het betreft een driedelige serie over Nederlandse coureur Rinus ‘VeeKay’ van Kalmthout. De coureur uit Hoofddrop staat centraal in zijn eigen serie waarin zijn droom om het winnen van de Indianapolis 500 centraal staat. De man uit Hoofddorp is één van de grootste talenten in de IndyCar en zou geschiedenis kunnen schrijven door de jongste winnaar ooit te worden in de Indy 500. Of het hem lukt, ontdek je vanaf 10 februari in de driedelige reeks.

Clarkson’s Farm seizoen 2 (10 februari)

De maand van Amazon Prime Video trapt goed af vanaf 10 februari. De tweede vrijdag van februari ziet namelijk gelijk een viertal grote releases, te beginnen met het tweede seizoen van Clarkson’s Farm. In de serie krijgt The Grand Tour-presentator Jeremy Clarkson de taak om een boerderij te runnen, maar daar is de knorrige Brit totaal niet geschikt voor.

Toch moet Clarkson de jaaromzet van de Diddly Squat Farm zien te verhogen. Om dat te bewerkstelligen besluit de presentator om uit te breiden, maar of dat zo’n fantastisch plan is moet nog blijken. De acht afleveringen van het nieuwe seizoen verschijnen allemaal op 10 februari, dus kan een flinke bingesessie gestart worden.

Carnival Row seizoen 2 (17 februari)

Naast het tweede seizoen van Clarkson’s Farm lanceert Prime Video in februari nog een tweede seizoen van een andere serie, namelijk dat van Carnival Row. Het betreft de serie waarin Orlando Bloom en Cara Delevinge de hoofdrollen vertolken in een fantasiewereld waarin de mensheid en monsterljke wezens met veel moeite. In het tweede seizoen lijkt een oorlog aanstaande te zijn, maar dat kun je vanaf 17 februari ontdekken waarna wekelijks een nieuwe aflevering verschijnt.

Star Trek Picard seizoen 3 (17 februari)

Op dezeflde dag verschijnt ook het derde en tevens laatste seizoen van Star Trek Picard. De serie met Patrick Stewart in de hoofdrol als de iconische Jean-Luc Picard maakte veel los bij fans toen de serie werd aangekondigd, maar na het mindere tweede seizoen zijn de verwachtingen hooggespannen. De vraag is of het derde seizoen de serie in glorie weet af te sluiten. De tien afleveringen die het slotakkoord vormen voor Picard zullen het antwoord geven.

The Consultant (24 februari)

Een week later is het tijd voor een nieuwe thriller in de vorm van The Consultant. Deze serie heeft Christoph Waltz in de hoofdrol als Regus Patoff. Wanneer consultant Regus wordt ingehuurd om de gang van zaken te verbeteren bij gamebedrijf CompWare. De werknemers, waaronder Craig (gespeeld door Nat Wolff), merken alleen snel dat er bij de consultant een steekje los zit.

Regus heeft namelijk niet slechts een paar tips om de gang van zaken binnen het bedrijf te verbeteren. De consultant heeft rigoureuze plannen om het bedrijf op zijn kop te zetten en desnoods de levens van de werknemers. Dat laatste kan soms alleen nog wel eens op een gewelddadige manier gebeuren…

Die Hart The Movie (24 februari)

De laatste grote release op Prime Video in februari is Die Hart The Movie. Het is geen nieuwe Die Hard-film van Bruce Willis, maar een film met Kevin Hart in de hoofdrol. Hij speelt een fictieve versie van zichzelf die niet alleen maar gezien wil worden als komische ster. Deze fictieve versie van Hart wil een actieheld worden en gaat daarom naar de speciale actieheldenschool van Ron Wilcox (gespeeld door John Travolta).

Eenmaal daar probeert Hart met man en macht een actieheld te worden, maar of dat allemaal goed gaat is nog maar de vraag. De verwachtingen voor deze film zijn in ieder geval hoog het grote talent achter de schermen. Zo heeft Derek Kolstad (bekend van de John Wick-films) de film geschreven en heeft Eric Appel de regie in handen. Appel was eerder verantwoordelijk voor Brooklyn Nine-Nine.

Overige releases Prime Video-releases van februari 2023

Naast de bovenstaande titels komt er nog veel meer naar Prime Video in de tweede maand van 2023. Benieuwd naar de series en films? Check dan snel de lijst hieronder.

 • Above Suspicion (1 februari)
 • Captive State (1 februari)
 • Creed II (1 februari)
 • Game Changers (1 februari)
 • Gladiator (1 februari)
 • Mary (1 februari)
 • Nekrotronic (1 februari)
 • Turbo (1 februari)
 • Mendarat Durat (2 februari)
 • Running Scared (2 februari)
 • F*** you Very Very Much (2 februari)
 • Island (3 februari)
 • Hazard (14 februari)

Al met al is er genoeg om naar uit te kijken in februari als je een Prime Video-account hebt. Waar kijk jij het meeste naar uit? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Ook interessant