De grootste Netflix-releases van februari 2023 onder de loep

Januari nadert alweer haar einde en dat betekent dat de tweede maand van 2023 alweer voor de deur staat. Ook in de kortste maand van het jaar brengt Netflix haar kijkers weer tal van films, series en documentaires. Tijd om de grootste Netflix-releases van februari 2023 onder de loep te nemen.

Februari belooft een drukke maand te worden voor Netflix. De grootste streamingdienst ter wereld brengt namelijk zes releases met zich mee waar je enorm naar uit kunt kijken. Toch houdt het daar niet bij op, want naast de zes Netflix-releases die we uit gaan lichten komen er ook nog veertien andere films en series in februari. 

True Spirit (3 februari)

We trappen af met de Netflixfilm True Spirit die een hervertelling voorschotelt van het verhaal van zeilster Jessica Watson. De zeilster deed in 2009 een poging om als jongste zeilster ooit een bootreis rond de wereld te maken. In de Netflixfilm neemt Teagan Croft de rol op zich waarin de tiener voor de recordpoging gaat en wordt ze bijgestaan door Cliff Curtis, Josh Lawson en Anna Paquin die bijrollen hebben in de film.

True Spirit gaat op 3 februari in première op Netflix.

https://www.youtube.com/watch?v=3COY_HrMngc

You seizoen 4 (9 februari)

Eén van de grootste hits op Netflix de laatste jaren is You. De serie over stalker Joe Goldberg houdt kijkers al drie seizoen lang bezig en vervolgt op 9 februari. Dit keer wordt het hele seizoen alleen niet in één keer uitgebracht. Netflix kiest ervoor om de release op te splitsen in twee delen, waarbij het laatste deel op 9 maart verschijnt.

Het nieuwe seizoen krijgt wederom een compleet nieuwe locatie. Joe verkast dit keer naar Europa om helemaal opnieuw te beginnen en zijn dubieuze verleden achter zich te laten. Dit is alleen lastiger dan gedaan wanneer iemand in Joe’s nieuwe vriendengroep ook een moordenaar blijkt te zijn en hij ineens in de rol van detective moet treden. 

You seizoen 4 gaat op 9 februari in première op Netflix.

Gebruik deze geheime categorie-codes om alle films en series op Netflix te kijken

Your Place or Mine (10 februari)

Een dag later verschijnt een nieuwe Netflixfilm met Reese Witherspoon en Ashton Kutcher in de hoofdrollen. Het tweetal speelt in de romcom een tweetal goede vrienden: Debbie en Peter. Wanneer laatstgenoemde aanbiedt om op Debbie’s zoon te passen ruilen de twee voor een week van huis, waardoor al snel beide levens compleet ondersteboven staan.

Your Place or Mine gaat op 10 februari in première op Netflix.

Outer Banks seizoen 3 (23 februari)

Naast het vierde seizoen van You brengt Netflix in februari ook het derde seizoen van Outer Banks uit. Dat betekent dat de strijd tussen de Kooks en Pogues verder gaat en de grote cliffhanger van het tweede seizoen eindelijk van een antwoord wordt voorzien. In tegenstelling tot You komt het derde seizoen van Outer Banks wel in één keer uit, wat betekent dat je gelijk tien afleveringen kunt bekijken. 

Outer Banks seizoen 3 gaat op 23 februari in première op Netflix.

We Have a Ghost (24 februari)

Naast een romcom komt Netflix in februari ook met een gloednieuwe komische film met een horrorrandje. Het betreft We Have a Ghost. Daarin delen Jennifer Coolidge, David Harbour en Anthony Mackie de schijnwerpers, waarbij het Harbour is die als spook Ernest door de film ronddwaalt. Ernest spookt rond in het huis waarin de familie van hoofdpersoon Kevin intrekt en al snel wordt het tweetal een internetsensatie. Dat trekt alleen ook de aandacht van de CIA en daar zat Ernest niet echt op te wachten.

We Have a Ghost gaat op 24 februari in première op Netflix.

Drive to Survive seizoen 5 (24 februari)

Als laatste is er ook nog het vijfde seizoen van Drive to Survive dat in februari uitgebracht wordt. Hierin wordt het 2022-seizoen van de Formule 1 onder de loep genomen en daar zullen kijkers in de lage landen enorm van smullen. Dat is immers het seizoen van vorig jaar waarin Max Verstappen enorm domineerde in zijn RB18.

Wat het seizoen extra speciaal maakt, is dat seizoen vijf ook voor het eerst de terugkeer ziet van Max Verstappen achter de schermen. De Nederlander wilde jarenlang niet meer meedoen aan de serie omdat hij het gevoel had dat zijn woorden verdraaid werden. Voor dit seizoen keert hij terug waardoor het seizoen een persoonlijkere touch krijgt rondom het verhaal van Verstappens tweede wereldtitel. 

Drive to Survive seizoen 5 gaat op 24 februari in première op Netflix.

Overige releases Netflix-releases van februari 2023

Naast de bovenstaande titels komt er nog veel meer naar Netflix in de tweede maand van 2023. Benieuwd naar de series en films? Check dan snel de lijst hieronder.

 • Gunthers Millions (1 februari)
 • Make My Day (2 februari)
 • Freeridge (2 februari)
 • Infiesto (3 februari)
 • My Dad the Bounty Hunter (9 februari)
 • 10 Days of a Good Man (10 februari)
 • In Love All Over Again (14 februari)
 • Perfect Match (14 februari)
 • Full Swing (15 februari)
 • The Law According to Lidia Poët (15 februari)
 • The Upshaws, S3 (16 februari)
 • Community Squad (17 februari)
 • Unlocked (17 februari)
 • Murdaugh Murders (22 februari)

Al met al is er genoeg om naar uit te kijken in februari als je een Netflix-account hebt. Waar kijk jij het meeste naar uit? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Ook interessant