Cryptomarkt stevent af op waanzin: Nu of nooit voor te investeren?

De cryptomarkt kreeg rake klappen in 2022, veel van de virtuele munten kwamen op hun laagste niveau sinds lang te staan, daarbij uiteraard ook de bekendste: de Bitcoin. Maar de markt lijkt zich in 2023 te herstellen en misschien is het wel nu of nooit om echt je spaargeld te investeren in de verschillende crypto-munten die er zijn.

TOP-DOWN

De Bitcoin zakte eind 2022 tot een bedrag van ongeveer 15.000 euro, redelijk dramatisch als je weet dat het populaire betalingsmiddel ooit tegen de 60.000 euro aanschurkte. Verschillende analisten voorspelden toen dat de sky the limit was voor de virtuele munt en bedragen tussen de 150.000 en de 500.000 euro werden genoemd. Stelselmatig zou de Bitcoin echter weer stevig zaken met als dieptepunt dus de ongeveer 15.000 euro die de munt nog waard was eind vorig jaar.

COMEBACK

De prijs van de cryptomunt is echter weer in stijgende lijn en was zaterdag gestegen tot bijna 23.000 dollar, het hoogste niveau sinds augustus. Vorig weekend steeg de waarde van de munt ook al. Hij kwam toen voor het eerst in ruim twee maanden weer boven de 21.000 dollar uit.

Experten zijn het er intussen nog altijd niet over eens waar het met bitcoin naartoe zal gaan. Believers zien de cryptomunt als de toekomst van het wereldwijde betalingssysteem. Volgens anderen is er een nooit geziene zeepbel in de maak. Zij denken dat die uiteen zal spatten en dat zal blijken dat bitcoin uiteindelijk zal zakken naar… 0 euro. Zo’n vaart lijkt het alvast momenteel niet te lopen, de virtuele munt zit weer in stijgende lijn en misschien is het wel nu of nooit om een ferme slag te slaan als je nog wat spaargeld op overschot hebt. Zowat alle andere cryptomunten volgen immers de beursgang van Bitcoin en zitten eveneens in stijgende lijn.

Ook interessant