Opnieuw dramatisch nieuws voor Crypto-fanaten

Het gaat de laatste maanden niet goed met de cryptomunten, al lijkt er wel wat beterschap in zicht sinds begin 2023. Begin dit jaar steeg de ether, de tweede grootste cryptomunt, met zo’n 11 procent. De bitcoin, nog altijd de grootste, ging 4,4 procent hoger. ‘Er is een zwakke hartslag, de patiënt is niet dood’, gaf Tony Sycamore van IG Australia aan bij het persbureau Bloomberg. Toch is er ook minder goed nieuws voor de crypto-fanaten.

ONRUST NA OMVALLEN FTX

Het handelsplatform voor cryptomunten Coinbase ontslaat immers opnieuw 950 werknemers. Dat staat gelijk aan ongeveer een vijfde van al het personeel, zo maakte topman Brian Armstrong in een blogpost bekend. Het merendeel van de cryptobedrijven hebben te lijden onder de onrust die in de sector is ontstaan na het omvallen van FTX, een van de grootste platforms voor het bewaren en verhandelen van cryptomunten. Naar de oprichter van FTX loopt een onderzoek van Amerikaanse aanklagers wegens mogelijke miljardenfraude.

Coinbase kreeg eerder al een boete van 50 miljoen dollar (wegens geen controle op witwaspraktijken), daarnaast moet het bedrijf ook nog eens éénzelfde bedrag investeren in het verbeteren van controles. Het bedrijf zou een verlies maken van maar liefst 500 miljoen dollar.

VOLGENDE CRISIS OP KOMST?

Daarnaast was er ook nog een stevige waarschuwing van de Amerikaanse ondernemer en miljardair Mark Cuban. Die verwacht nog meer onheil. “Ik voorzie dat de volgende mogelijke implosie van de markt veroorzaakt zal worden door de ontdekking – en het beëindigen – van ‘wash trades’”, gaf Cuban mee bij The Street. “Naar schatting wordt er voor tientallen miljoenen dollars gehandeld in tokens die nauwelijks een functie hebben. Dat lijkt me geen houdbare situatie.” Behoorlijk negatief nieuws, al zijn er ook veel stemmen die menen dat de markt zich volledig zal herstellen in 2023, afwachten!

Tags

Ook interessant