De beste wearables om je sportdoelen mee te vervullen

Nu de warmere dagen langzaam maar zeker in het vizier komen, zoeken velen de sportschool weer op om in vorm te raken. Anderen kiezen juist voor hardlopen, zwemmen of misschien zelfs fietsen. Met deze handige wearables ben je ervan verzekerd dat je je activiteiten goed kunt bijhouden om je sportdoelen te vervullen.

Wearables zijn er in allerlei soorten en maten. Toch zijn het de smartwatches en activity trackers die het handigste zijn om je te helpen bij het sporten. Die kunnen je onder andere helpen met het bijhouden van de stappen die je op een dag, maar ook bij het registeren van de sportactiviteiten die je wekelijks onderneemt. Tijd om het kaf van het koren te onderscheiden en de besten in hun klasse op een rijtje te zetten.

Fitbit Luxe

We trappen af met één van de luxepaardjes als het aankomt op activity trackers: De Fitbit Luxe. Deze stijlvolle wearable speelt zich direct in de kijker door de ingebouwde mogelijkheid om automatisch sporten te herkennen. Wanneer je met een workout of training start, herkent de Fitbit Luxe doorgaans wat je aan het doen bent en registreert deze aan het einde wat je allemaal gedaan hebt.

Daarnaast heb je uiteraard ook de optie om je stappen bij te houden en je hartslag te meten, terwijl ook wordt bijgehouden hoe goed je slaapt. Laatstgenoemde is vooral belangrijk omdat een goede nachtrust voor een verbeterde stofwisseling zorgt en je daardoor sneller af kunt vallen. Verder is deze activity tracker waterdicht, net zoals alle andere Fitbit-smartwatches en trackers.

https://www.youtube.com/watch?v=UfawgQJICU8

Apple Watch Series 8 (of 7)

Voor de Apple-gebruiker zal als eerste gekeken worden naar de meest recente versie van de Apple Watch. In dit geval is het de Series 8 die sinds september 2022 op de markt is. Qua design is het slimme klokje niet veel veranderd ten opzichte van eerdere generaties, maar wel zijn er een aantal nieuwe features te vinden. Zo kan de achtste generatie automatisch detecteren of je een auto-ongeluk hebt gehad en hoe je slaappatroon in elkaar steekt.

Mocht de nieuwste generatie qua prijs iets te duur zijn, is dat volledig begrijpelijk. Gelukkig is de zevende generatie van de Apple Watch ook fantastisch en lever je niet eens zoveel in. Dat je je slaappatroon niet kunt meten is jammer, maar ook een functie die je iPhone kan vervullen. De Series 7 heeft daarentegen nog wel hetzelfde fantastische scherm, verbeterde functionaliteiten en het snellere opladen.

https://www.youtube.com/watch?v=JKJ6F0dMvVM

Samsung Galaxy Watch 5

Aan de andere kant van de vijver is er nog de Samsung Galaxy Watch 5. Deze zal het beste werken voor de Samsung-gebruiker, wat dus het leeuwendeel van de Android-gebruikers is. Een Samsung-smartphone combineren met de Galaxy Watch 5 is dan ook een hele goede keuze, want de integratie werkt simpelweg het beste.

Universeel is de smartwatch anderzijds een uitstekende keuze dankzij het heerlijke scherm. Deze is lekker helder en het Koreaanse bedrijf werkt met een handige, overzichtelijke interface die vrijwel iedere app goed uit de verf laat komen. Dat het klokje rondom je pols enorm ligt is, maar toch qua bouwkwaliteit goed aanvoelt is dan ook het beste waar je om kunt vragen.

Wel heeft deze smartwatch een paar nadelen, zoals de korte batterijduur. Eigenlijk moet het klokje iedere nacht aan de oplader, wat dan wel weer een stuk sneller gaat dan bij eerdere edities. Echter is dit ook een probleem waar je bij de meeste andere smartwatches op deze lijst tegenaan loopt. Alleen bij activity trackers, zoals onze volgende keuze, zal je dat probleem niet hebben.

Huawei Band 3 Pro

In onze lijst met beste wearables om je sportdoelen mee te vervullen is de Huawei Band 3 Pro de goedkoopste optie. Dat wil alleen niet zeggen dat het geen fantastische keuze is. Het handige stukje hardware is namelijk voorzien van een ingebouwde GPS, meet je slaap en is ook nog eens waterdicht.

Qua prijs betaal je bijna de helft van wat je voor de Fitbit Luxe neer moet leggen. Mocht je overwegen een generatie eerder te kiezen van Huawei valt dat wel af te raden. Die heeft namelijk een minder groot scherm waardoor het wat lastiger is af te lezen hoe goed je bezig bent tijdens het sporten.

https://www.youtube.com/watch?v=Cy1adxM-CjM

Apple Watch Ultra

Voor de wat actievere sporters met een iPhone is er nog een derde wearable om uit te kiezen. Natuurlijk doelen we op de Apple Watch Ultra. Deze is gemaakt voor iedereen die wat minder voorzichtig is of zich bezighoudt met extremere sporten. Zo is het apparaat voorzien van een scherm van 49mm, bijna tien millimeter meer dan de Series 7 en 8. 

Anderzijds kan de Apple Watch Ultra veel verder onder water komen, waardoor deze ook gedragen kan worden tijdens het duiken. Toch zit het grootste voordeel wellicht in het ontwerp van de titaniumband die het scherm beter beschermd en zo krassen voorkomt. Nadeel is wel het prijskaartje van bijna duizend euro.

Ook interessant