De fitnessclub beu? Stel zelf goedkoop je cardio-toestellen samen!

Ben je het beu om je steeds te verplaatsen naar de sportclub? Zo duur is het niet om zelf je home-fitness samen te stellen! Een gemiddeld abonnement bij de fitness kost je toch al snel 25-30 euro per maand, geld dat je gemakkelijk kan investeren door zelf wat toestellen aan te kopen. Wij lijsten een paar ‘koopjes’ voor je op, nu is het alleen nog aan jou om ze ook te gebruiken.

Cardio

Hometrainer

Vandaag beginnen we met de cardio-toestellen en het meest gebruikte toestel hiervoor: de hometrainer. Deze zijn online te vinden in de prijsklasse van 100-500 euro, er is dus wel wat verschil in. Wij kozen er voor om enkel een paar toestellen uit te lichten met positieve reviews:

Topfit – Ergometer – Hometrainer – Fitness fiets | bol.com

Veel toestellen verschillen in prijs op vlak van design, belasting en functies. Deze topfit hometrainer is alvast één van de meest verkochte toestellen. De populariteit is grotendeels te danken aan het gewicht van het vliegwiel van maar liefst 13 kg, waardoor een soepele trapbeweging is gegarandeerd. Door dit zware vliegwiel is de Topfit hometrainer zowel intensief als rustig te gebruiken. De belasting is ook redelijk hoog, tot een gewicht van 150 kg is het toestel perfect te gebruiken. Verkrijgbaar voor ongeveer 180 euro.

EVERFIT Everfit BFK-300 Hometrainer | Decathlon

De Everfit BFK-300 Hometrainer is ideaal voor thuisgebruik. Met 8 verschillende weerstanden, een handige draaiknop en handige informatie op de display over uw training. U kunt eenvoudig uw hartslag meten via de ingebouwde contactsensoren. Dit toestel werkt met batterijen en kan je bestellen via de website van Decathlon voor 139 euro.

CROSSTRAINER

Ook bij de crosstrainers is er uiteraard veel verschil in prijs, ook hier weer zijn design, belasting, motor en weerstand de belangrijkste punten waardoor een toestel meer of minder waard is.

DOMYOS Crosstrainer eerste prijs Essential 100 | Decathlon

Prijs/kwaliteit springt deze crosstrainer van DOMYOS er bovenuit voor maar 160 euro. Dit toestel is eenvoudig in gebruik, betrouwbaar en heel toegankelijk. Ideaal als je thuis opnieuw wil beginnen sporten! Wil je dat hij ook thuis gemonteerd wordt, dan kan dit voor een meerprijs van 80 euro.

VirtuFit CTR 1.1 Crosstrainer | Fitwinkel.be

Al meermaals werd deze verkozen tot beste crosstrainer. Met maar liefst 16 computergestuurde weerstandniveaus of één van de 21 voorgeprogrammeerde programma’s die de weerstand automatisch voor je aan passen is dit een echt toptoestel. Belastbaar tot 115 kg en momenteel te verkrijgen met een ferme korting via fitwinkel voor 299 euro. Uiteraard wat duurder dan het goedkoopste toestel maar deze crosstrainer heeft dan ook een pak meer snufjes en is gemakkelijk te verplaatsen doordat er wieltjes onder zitten.

LOOPBAND

Bij loopbanden kan het verschil in prijs nog hoger oplopen. Hier is heel veel afhankelijk van de breedte en de lengte van de loopband en uiteraard ook de motor en de weerstand. Heb je voldoende aan een relatief ‘kleine’ loopband, dan kan de prijs best meevallen, train je echt voor lange afstanden, dan is het beter om te investeren in een duurder toestel.

TECNOVITA Tweede Kans – Loopband Walk One YF30 zonder motor – Zeer goede staat | Decathlon

Dit toestel wordt momenteel aangeboden door Decathlon aan een prijs van slechts 199 euro, het is wel een tweedehandstoestel maar Decathlon garandeert dat het ‘quasi nieuw’ is. Met de YF30VE loopband kunt u net zo gezond sporten als wandelen. U kunt het vanuit uw huis op een heel eenvoudige en veilige manier doen; het heeft de motorsnelheid niet nodig, gebruik gewoon de voortgangsinertie om aangepaste snelheid te gebruiken. Dit maakt de YF30VE loopband veilig en stil. Hij is eveneens gemakkelijk in te klappen en kan belast worden tot 100 kilogram.

https://twitter.com/hnnlrgvrts/status/1623292019928887297

Gymform Slim Fold | Opvouwbare loopband | Wandelband | LCD display | Met Hartslagmeter | bol.com

Deze loopband biedt 3 programma’s en 6 trainingsniveaus aan. Hij is belastbaar tot 110 kilogram en eveneens gemakkelijk opklapbaar. Opgepast: met een maximum snelheid van 12 km/u richt dit toestel zich meer op de jogger of de wandelaar, hardlopers komen minder aan hun trekken. Via de website betaal je momenteel 299,95 euro.

Ook interessant