Dit zijn de beste betaalbare e-bikes om te kopen

Terwijl de donkere dagen langzaam maar zeker verdwijnen, komt het voorjaar gelukkig weer in zicht. Dat betekent onder andere dat het weer tijd wordt om de fietsbanden op te pompen. Anderzijds kan het zijn dat het tijd is voor een upgrade of je gewoon een nieuwe fiets nodig hebt. Daarom hebben we de beste betaalbare e-bikes om te kopen voor je op een rijtje gezet.

Een e-bike kan een flinke kostenpost zijn als je bij de bekende merken kijkt. Vaak denk je dan aan een prijscategorie tussen de 2500 en 3500 euro. Gelukkig kun je ook voor een lager prijskaartje kiezen voor een fiets waarbij het trappen net wat gemakkelijker is. Daarom zetten wij alvast een aantal mooie betaalbare opties voor je op een rijtje waarmee je er een goede stijl op nahoudt.

1. Villette la Joie e-bike 7 speed D51

We trappen af met de Villette la Joie e-bike 7 speed D51. Deze is in twee kleuren te vinden, namelijk aqua blauw of zwart. De fiets is voorzien van een krachtige 420 Wh accu en een stille voorwielmotor waardoor je geen last hebt van lawaai. Met die accu kun je op één batterij tussen de 80 en 120 kilometer afleggen, wat een prima afstand is voor hoeveel deze e-bike kost. 

De fiets kost namelijk 1099 euro. Een extra voordeel aan deze fiets is dat je bij bol.com tijdelijk kunt profiteren. Daar krijg je namelijk een gratis activity tracker ter waarde van 69,95 euro cadeau als je deze e-bike haalt. Wel gaat het hier om een damesfiets qua frame, maar dat is juist een voordeel. Zo kunnen zowel jij als je vriendin of vrouw de fiets gebruiken.

2. Batavus Fonk E-go

Van Villette schakelen we door naar de volgende versnelling. Daardoor komen we uit bij de Batavus Fonk. Deze fiets beschikt over een wat kleinere accu, namelijk één van 300 Wh, maar daarmee kun je een dag gemakkelijk doorkomen. Anderzijds kun je kiezen voor een upgrade in de vorm van een accu van 400 of zelfs 500 Wh, maar dat duwt de prijs wel omhoog natuurlijk.

Deze stijlvolle e-bike is voorzien van een E-Motion-voorwielmotor. Net als de Villette zorgt het ervoor dat de fiets stilletjes de wielen van kracht voorziet terwijl jij op de pedalen trapt. Een heerlijke keuze dus als je het ons vraagt, maar je betaalt wel wat meer dan voor de Villette. Deze e-bike kost namelijk 1599 euro.

3. Giant Ease-E+ 1

Voor een wat lager prijskaartje kun je ook kiezen voor de Giant Ease-E+ 1. De naam is misschien niet zo mooi, maar voor 1300 euro klagen we niet. Dit stijlvolle model is namelijk heerlijk om mee te rijden dankzij de stille voorwielmotoraandrijving. Giant heeft de motor namelijk geruisloos gemaakt waardoor deze praktisch geen geluid maakt tijdens het fietsen.

Wel betreft het hier weer een e-bike met een accu die standaard 300 Wh is. Dat betekent dat je maximaal rond de 100 kilometer kunt fietsen op één accu. Wel heb je de optie om te kiezen voor een upgrade. Ook voor dit model zijn er upgrades te maken voor een accu van 400 of 500 Wh.

4. Brinkcers Berlin

Hoewel de fiets een Duitse naam bevat, hoef je niet bang te zijn dat de fiets niet te koop is. Deze kun je gewoon halen in de lage landen. De Brinkcers Berlin heeft de naam vooral te danken aan de Duitse simpliciteit van het ontwerp. Deze e-bike is namelijk voorzien van een modern ontwerp zonder al te veel poespas.

Toch hoef je niet bang te zijn dat er bespaard is op kracht. Deze blauwe e-bike is namelijk standaard voorzien van een 417 Wh accu. Mocht dat nog niet genoeg zijn voor je, is er (voor een meerprijs) ook een optie mogelijk met een accu van 604 Wh. Voor het model met de 417 Wh accu betaal je wel al 1600 euro, dus het hangt vooral af van of je nog meer wil betalen voor die betere accu.

5. Cortina E-U1 N7

We hebben het mooiste model voor het laatst bewaard, maar dat betekent gelukkig niet dat dat ook het duurste model is. Qua prijs deelt de Cortina E-U1 N7 namelijk haar kaartje met de Brinkcers Berlin. Dat betekent dat je zo’n 1600 euro kwijt bent voor dit model.

Daarvoor krijg je wel een heerlijk stijlvolle e-bike met een strak en vooral ook minimalistisch design. Dat hogere prijskaartje heeft te maken met de dikke 450 Wh accu waarmee je flink wat kilometers af kunt leggen. Eventueel kun je de accu nog wisselen voor een grotere (600 Wh of zelfs 750 Wh), maar daar betaal je wel 100 tot 200 euro meer voor.

Wat dit stalen ros nog aantrekkelijker maakt zijn de materialen. Die zijn namelijk van de hoogste kwaliteit, zoals de Shimano Nexus 7-versnellingsnaaf en Axa-slot. Een kleine tip is om te kiezen voor het damesmodel, want die is nog een tikje goedkoper ook. Daarnaast kun je deze vervolgens delen met je partner en hoef je niet gelijk nog een tweede e-bike aan te schaffen.

Ook interessant