5 slechte haarverzorging gewoontes om te vermijden

Niets is zo aantrekkelijk als een verzorgde look. Het begint voor een man allemaal met het juiste kapsel en dus moet je je prachtige lokken goed onderhouden. Met deze vijf tips maak je gelijk een einde aan de slechte haarverzorging gewoontes die veel mannen toch nog stiekem hebben.

Gewoontes ontstaan van jongs af aan. Het is goed mogelijk dat je vader of moeder je heeft leren hoe je met een scheermesje om moet gaan of je heeft aangeleerd dat bepaalde handelingen nodig zijn. Daarom zijn wij er voor je om je van alle slechte fabeltjes af te helpen voor betere kapsels en baarden

1. Krullend haar wassen met shampoo

Lang niet iedereen heeft krullend haar, maar voor wie dit wel heeft en shampoo gebruikt: stop daarmee! Je moet je haar nog steeds wassen natuurlijk, maar met krullend haar valt af te raden dat je constant shampoo gebruikt. Conditioner gebruiken is misschien nog wel belangrijker. Door dit afwisselend te gebruiken blijft je haar namelijk net zo schoon, maar blijft je haar ook pluisvrij. Dat niet alleen, maar ook blijven de krullen in je kapsel mooi gedefinieerd en oogt je haar uiteindelijk gezonder.

2. Föhnen

Wanneer je de douche verlaat, is je haar, als je dit gewassen hebt nat. Dit kun je natuurlijk drogen met een handdoek zo goed als je kunt en de temperatuur in huis of buiten de rest laten doen, maar het gebruik van een föhn is eigenlijk beter. 

Er wordt vaak geroepen dat föhnen juist slecht voor je haar is, maar dat is niet zo. Tenminste, zolang je verantwoordelijk met het apparaat omgaat. Als je weet dat je haar kwetsbaar is, moet je natuurlijk niet de temperatuur op maximaal zetten. Dat is slecht, maar wanneer je voor een lauwe temperatuur kiest is daar niets mis mee.

3. Gebruik je gel slim

Naast het gebruik van een föhn is het ook verstandig om goed te kijken naar het gebruik van gel. Mocht het je namelijk gebeuren dat je per ongeluk te veel gel in de hand hebt genomen, hoef je dit niet per se te verspillen. De tip is dan om juist eerst te beginnen bij het haar achterop je hoofd.

Dit is over het algemeen een goede gewoonte om aan te leren. Door niet eerst het haar bij je voorhoofd te voorzien van gel, raakt de haarlijn vooraan ook niet overbelast met te veel van het haar product. Vaak heb je voor de lokken bij je voorhoofd slechts een beetje gel (of wax) nodig, dus begin vanaf nu altijd met het uitsmeren eerst bij de haren op je kruin en/of achterhoofd.

4. Te snel scheren

Van de coupe op je hoofd schakelen we over naar de haren op je kin. Even snel scheren is één van de grootste fouten die je kunt maken. Het is handig, snel en zo gedaan, maar het is ook slecht voor je huid. Vooral wanneer je een droge huid hebt, is snel scheren funest. Dat kan wonden op de huid veroorzaken of zelfs rode en branderige plekken. Dat ziet er niet uit natuurlijk.

Daarom is het aan te raden om je tijd te nemen bij de scheerbeurt. Wees zorgvuldig bij iedere haal met het scheermesje of je scheerapparaat. Vooral bij laatstgenoemde is het belangrijk dat je niet zomaar het apparaat in het wilde weg over de huid haalt met snelle halen. Het lijkt handig en gemakkelijk, maar zorgt juist voor een onverzorgde look de eerste twee dagen.

5. Scheren voor het douchen

Een andere fout die mannen maken bij het scheren is dat ze het te vroeg doen. Het is één van de slechte haarverzorging gewoontes die je moet afleren. Scheren voor het douchen lijkt een handige manier van werken. Eerst haal je de baardharen weg, daarna spoel je de restanten onder de douche gelijk weg. Toch kun je beter eerst douchen en daarna scheren. Tenminste, als je een scheermesje gebruikt.

Door een warme douche verzacht de huid en open je je poriën. Op die manier is het scheerproces een stuk gemakkelijker en gezonder. Het scheermesje gaat veel soepeler over de huid en dus is de kans op wondjes ook een stuk kleiner. Daarbij zal het mesje ook sneller over de huid glijden en ben je dus sneller klaar met scheren.

Een kanttekening hierbij is dus wel dat je een scheermesje gebruikt. Wie een scheerapparaat gebruikt, kan beter wel scheren voor het douchen. De elektrische motoren van het scheerapparaat gaan namelijk niet goed samen met een nat gezicht. De baardharen blijven dan sneller vast zitten in het apparaat in plaats van dat je baard ook daadwerkelijk geschoren wordt.

Haarverzorging gewoontes om bij te leven!

Kende je deze tips om beter voor je haar te zorgen al of heb je zelf nog tips om andere mannen te helpen met het behouden van hun haar en om ze er beter uit te laten zien? Schroom dan niet om ze te delen in de reacties hieronder!

Ook interessant