Ontdek Emilie Vansteenkiste, de nieuwe Miss België met een tragisch verhaal

In Plopsaland werd de 21-jarige Emilie Vansteenkiste zaterdagavond gekroond tot onze gloednieuwe Miss België 2023. Zij mag zich één jaar lang ‘de mooiste van het land’ noemen. Met haar overwinning volgt ze Chayenne Van Aarle (23) op en laat ze 31 finalistes achter zich. De verkiezing werd overschaduwd door het verijdelen van een mogelijke aanslag maar uiteindelijk zou de inwoonster van Elewijt de concurrentie overvleugelen.

TRAGISCH VERHAAL

De aanloop naar de ceremonie was een ware rollercoaster voor Emilie. Dat ze er zaterdagavond uiteindelijk stond, dankt ze aan haar mama. Die heeft haar vorig jaar ingeschreven, maar kreeg ook het slechte nieuws dat ze pancreaskanker had. Met uitzaaiing, genezing was niet meer mogelijk.

Ze overleed in 2022, maar twee maanden voor haar overlijden lieten moeder en dochter nog een tatoeage zetten. “Per semper con te”, vertelde ze tijdens de Miss België-reis in Egypte bij Het Nieuwsblad. In de show ontbrak ze ook niet. “Mijn mama was mijn beste vriendin, mijn soulmate”, vertelde ze daar.

Het kroontje, dat is een extraatje, speciaal voor haar. “Mijn mama heeft me gevormd tot de vrouw die ik ben. Ik heb het grotendeels aan haar te danken. Ik ben superfier, en superfier op haar. Ik houd echt heel veel van haar.” De winst zou Emilie dan ook volledig opdragen aan haar.

TIKTOK BOM

Privé vond Emilie het geluk bij vriend Jonas Lauwereys (24), een dokter in opleiding. De twee werden bekend vanwege hun razend populair TikTok kanaal waarbij ze meer dan 550.000 volgers hebben. Hun meest bekeken filmpje lokte zelfs 26 miljoen kijkers.

Emilie zelf zal haar studies Ergotherapie alvast on hold zetten (dat gebeurde al eerder om voor haar zieke mama te zorgen) om zich volop te kunnen smijten op het helse jaar dat haar wacht. Traditioneel krijgt de nieuwe Miss tal van opdrachten, de eerste dagen zal ze ook veelvuldig te zien zijn in allerhande talkshows. De obligatoire bad-shoot heeft ze alvast achter de rug.

Ook interessant