Geweldige serie met 9.0 IMDB score krijgt nieuwe seizoenen

“Een van de beste tv-shows die je dit jaar zult zien.” De nieuwe HBO-reeks The Last of Us kwam meteen met torenhoge verwachtingen naar Streamz en lost die ook volledig in. De reeks, die gebaseerd is op een populair zombiespel, wist dan ook twee ‘Game of Thrones’-sterren te strikken in de hoofdrol: Pedro Pascal (47) én Bella Ramsey (19). En voor de vele fans is er nu fantastisch nieuws.

SLEUTEL VOOR VACCIN

The last of us volgt de 56-jarige Joel (Pedro Pascal), die met de jonge Ellie (Bella Ramsey) naar het westen van de Verenigde Staten moet reizen. De wereld zoals wij die kennen is inmiddels al decennialang verwoest, nadat een schimmelplaag een groot deel van de mensheid in 2003 heeft veranderd in een soort zombies. Als blijkt dat Ellie immuun is voor die schimmel, lijkt dat de sleutel voor een mogelijk vaccin.

Daarmee staat veel op het spel, maar het verhaal verdwijnt al snel naar de achtergrond om de nadruk te leggen op Ellie en Joel. Laatstgenoemde is aan het begin van de zombie-uitbraak zijn dochter kwijtgeraakt en worstelt daar jaren later nog steeds mee, en Ellie is ongeveer even oud als zij toen was. Hij is terughoudend en defensief, maar naarmate de serie vordert, wordt hun band hechter.

HIT KRIJGT SPETTEREND VERVOLG

Al redelijk snel na de release van The Last Of Us seizoen één werd duidelijk dat er ook een tweede jaargang aankomt. Makers Craig Mazin en Neil Druckmann zijn alleen wel wat vaag over het aankomende seizoen. Ze vertellen wél dat er na het tweede seizoen meer seizoenen gaan komen. Hoeveel is alleen nog niet duidelijk. “Het is meer dan één reeks”, vertelt Druckmann. “We gaan niet zeggen hoeveel seizoenen het worden. Maar in elk geval meer dan één.” Kortom: enkel maar geweldig nieuws voor de vele fans van deze reeks die zowel op IMDB (9/10) als Rotten Tomatoes (96%) geweldig scoort.

Ook interessant