Dit is waarom The Last of Us aflevering 5 eerder op HBO Max en Streamz staat

Fans van The Last of Us op HBO Max of Streamz worden dit weekend getrakteerd. Er komt namelijk een verrassing naar HBO Max/Streamz op zaterdag. De vijfde aflevering van de geroemde serie verschijnt dan namelijk al op de streamingdienst van Warner Bros. Toch vragen velen zich af waarom de aflevering al zo vroeg verschijnt.

HBO Max/Streamz heeft heel duidelijk een planning gemaakt voor The Last of Us. De post-apocalyptische serie met Joel en Ellie in de hoofdrol brengt wekelijks op de streamingdienst een nieuwe aflevering uit op maandag. Toch wordt voor de vijfde aflevering van de serie een andere aanpak gebruikt. Aflevering 5, getiteld “Endure and Survive“, komt namelijk al uit op 11 februari. 

Vroege release van The Last of Us aflevering 5

Het heeft allemaal te maken met één van de grootste evenementen die jaarlijks plaatsvindt in de Verenigde Staten. De Super Bowl wordt dit weekend namelijk gespeeld. Deze is komende zondag in de Verenigde Staten (zondagavond op maandagnacht in België en Nederland). Door het evenement heeft Warner Bros. besloten dat het een beter idee is om een nieuwe aflevering van de serie op een ander moment te brengen.

De Super Bowl vindt namelijk plaats op het tijdstip waarop The Last of Us in de Verenigde Staten wekelijks wordt uitgezonden. Doordat uitgever Warner Bros. niet de strijd aan wil gaan met de Super Bowl is besloten om de aflevering een paar dagen eerder uit te brengen. In de VS verschijnt de aflevering nu op vrijdagavond, wat voor Europese kijkers betekent dat de aflevering al op zaterdagochtend beschikbaar is.

5 briljante details die je in The Last of Us hebt gemist

Gelukje voor de kijkers

Het is een gelukje voor vele kijkers, want aflevering vier eindigde met een grote cliffhanger. We zullen niet precies weggeven wat er in aflevering vier “Please Hold to My Hand” gebeurd, maar het is veilig om te stellen dat de reis van Joel en Ellie door het post-apocalyptische Amerika niet zo soepeltjes verloopt.

De volgende aflevering lijkt direct op te pakken waar aflevering vier afsloot en dat is maar goed ook. De cliffhanger zorgde ervoor dat veel kijkers direct door wilden kijken. Doordat de serie met een wekelijkse releaseplanning werkt, was dat alleen geen optie.

Aflevering 6 komt niet al maandag

Toch zit er een verborgen nadeel aan het feit dat de volgende aflevering van The Last of Us vroeg verschijnt. Via Twitter heeft HBO Max namelijk bevestigd dat de zesde aflevering van de serie niet gelijk uitkomt op maandag 13 februari uitkomt. Aflevering 6, genaamd “Kin”, komt namelijk pas uit op maandag 20 februari. Fans moeten dus een extra dag wachten om de zesde aflevering van de serie te zien. 

Vervolgens wordt de rest van het seizoen wekelijks vervolgt op maandag. Na de release van The Last of Us aflevering 5 op HBO Max en Streamz staan er nog vier afleveringen op de planning. Dat betekent dat de finale van de serie op de planning staat voor maandag 13 maart. 

5 series die je begin 2023 niet mag missen

Lang wachten op seizoen 2 van The Last of Us

Daarna moeten fans van de serie een flinke tijd geduld hebben. HBO heeft aangekondigd dat een tweede seizoen van The Last of Us in de maak is, maar voordat deze verschijnt kunnen er best wat jaren verstrijken. De productie van de HBO-serie’s eerste seizoen begon namelijk in 2020 officieel, al werd de show oorspronkelijk al in 2019 gepitched bij Warner Bros.

Hoewel de productie van het eerste seizoen ook flinke tijd last heeft gehad COVID-19 en daardoor langdurig niet gefilmd kon worden, is het nog steeds aannemelijk dat het tweede seizoen pas op z’n vroegst in 2024 uitkomt doordat de productie voor seizoen 2 nog moet starten.

Wel is al enigszins duidelijk waar het tweede seizoen over zal gaan. Makers Craig Mazin en Neil Druckmann (tevens de mede-regisseur van de game waarop de serie gebaseerd is) hebben namelijk laten doorschijnen dat het volgende seizoen direct de gebeurtenissen van de tweede game zal volgen. Mazin gaf aan dat hiervoor wellicht ook een derde seizoen nodig is.

The Last of Us is een hit

Voor nu zal HBO eerst nog dolgraag het eerste seizoen willen afronden. Wekelijks weet de serie meer kijkers te vergaren en dus mag de show bestempeld worden als een regelrechte hit. Kijk jij de serie? Laat het ons weten in de reacties hieronder.

Ook interessant