5 briljante details die je in The Last of Us hebt gemist

HBO heeft er een gloednieuwe parel bij dankzij het succes van The Last of Us. De serie, gebaseerd op de 2013-game van Naughty Dog, noemden we eerder al één van de series die je dit jaar niet mag missen. Met de eerste twee afleveringen op HBO Max is het tijd om de vijf meest briljante details die in de serie verstopt zitten onder de loep te nemen.

Voordat je verder leest, is het wel belangrijk om te weten dat dit artikel spoilers bevat voor de eerste twee afleveringen van HBO’s The Last of Us. Verder wordt veelvuldig de link gelegd met de games waarop de serie gebaseerd is. Mocht je spoilers willen vermijden raden we eerst aan om de twee afleveringen te kijken en eventueel ook nog de games te spelen (al spoil je jezelf dan voor de rest van de serie).

1. Clickers klinken bekend

In The Last of Us zijn het niet zombies die de wereld verwoest hebben. De naam voor de geïnfecteerde monsters is Clickers, wat te maken heeft met het geluid dat de enge wezens maken. Dat geluid kan spelers van de oorspronkelijke game alleen weleens heel vertrouwd in de oren klinken.

De acteurs die de geluiden maakten voor de game destijds zijn namelijk teruggevraagd voor de HBO-serie. Hierdoor klinken de monsters die voor het eerst hun opwachting maken in aflevering twee bijna exact hetzelfde als in de game. Hulde naar Misty Lee en Phillip Kovats dat het tweetal na tien jaar de geluiden nog steeds angstaanjagend goed weten te produceren.

2. Meer bekende stemmen (en gezichten) uit de games

Lee en Kovats zijn overigens niet de enige bekende namen in de castlijst van The Last of Us. Naast het tweetal dat verantwoordelijk is voor de geluiden van de Clickers zijn ook tal van (stem)acteurs en actrices in de serie te vinden. Daarvan hebben we tot nu toe alleen nog Merle Dandridge gezien. Dandridge speelt Marlene in de HBO-serie, precies dezelfde rol die ze ook had in de 2013-game.

Verder is bekend dat ook Troy Baker en Ashley Johnson een rol hebben in de serie. Het tweetal speelde Joel en Ellie oorspronkelijk in de games. Via de trailer konden we Baker zien als één lid van wat lijkt op een groep jagers gedurende de winter, terwijl Johnson kort te zien was als huilende vrouw met een baby in haar handen. Onduidelijk is nog in welke afleveringen de twee verschijnen.

3. Sarah’s helderziende T-shirt

De première van The Last of Us opent niet met Joel en Ellie, maar met een compleet andere tienerdochter. Het betreft Sarah, Joels dochter voordat de wereld verging. Het T-shirt dat Sarah draagt is een bekende voor spelers van de game. Dat droeg ook de virtuele versie van het personage.

Het shirt had in de game echter een voorspellende gave. Hoewel deze een fictieve band, genaamd de Halican Drops, afbeeldt, heeft de achterzijde een tof detail. In de game kun je daarop de plaatsnamen lezen waar de band toert. Iedere plaatsnaam is een plek waar Joel en Ellie langskomen gedurende hun spannende reis.

4. Recreaties uit het spel

Aflevering 2 van The Last of Us volgt het spel in grote lijnen. Toch is er één scène die wel heel direct refereert aan het bronmateriaal. Het betreft de scène in het hotel waar Joel, Tess en Ellie zich wagen om de Fireflies te bereiken. Het hotel vormt de basis van één van de levels in de game en staat ook daarin deels onder water.

Hetzelfde geldt voor het museum waarin het drietal zich wat later in de aflevering bevindt. Deze is zowel in ontwerp als memorabilia grotendeels gelijk aan dat van de PlayStation-game. Tevens kom je in het spel hier voor het eerst de afgrijselijke clickers tegen.

5 series die je begin 2023 niet mag missen

5. Hint naar The Last of Us Part 2

Het laatste, kleine detail dat de makers van de serie hebben verstopt, zit in de eerste aflevering van de show. Het betreft de DVD die Sarah leent van de buren (voordat ze in geïnfecteerden veranderen). De DVD die Joels dochter leent, heet Curtis and Viper 2 en Joel wil deze ontzettend graag zien op zijn verjaardag, waarna te zien is hoe Sarah in slaap valt.

De DVD is een directe referentie naar de tweede game in de reeks. In The Last of Us Part II is het namelijk Ellie die de film wil kijken samen met Joel. Joel zou zelfs het vierde deel in de bioscoop gezien hebben voor de apocalypse begon. De reeks gaat over twee vechtersbazen die het opnemen tegen Russische spionnen.

Nog meer The Last of Us op komst

Met deze briljante details in The Last of Us, genesteld in je brein, kun je nog meer pronken richting je vrienden. De eerste twee afleveringen van de serie mogen dan alweer voorbij zijn, maar er staan nog zeven afleveringen op de planning voor HBO Max. Wat vind jij tot nu toe van de serie? Laat het ons weten in de reacties!

Ook interessant