5 series die je begin 2023 niet mag missen

Het nieuwe jaar is alweer bijna drie weken onderweg. Toch is het wat betreft nieuwe series vaak een trage start van het jaar. Gelukkig geldt dat voor 2023 minder dan in andere jaren. Daarom zetten we alvast vijf series die je begin 2023 niet mag missen voor je op een rijtje.

The Last of Us – 15 januari 

We trappen af met The Last of Us. In deze serie moet een verbitterde vader een 14-jarige tiener door de Verenigde Staten zien te smokkelen richting een rebellengroep die de wereld probeert te redden. De aarde is namelijk vergaan in deze wereld door een schimmelvirus die mensen infecteren en ze in afgrijselijke monsters worden omgetoverd. Gevaar schuilt overal en aan het tweetal om deze gevaarlijke reis samen door te komen.

Deze gloednieuwe serie van HBO komt op de grotendeels gelijknamige streamingdienst HBO Max uit, waarbij je wekelijks een nieuwe aflevering kunt verwachten vanaf 16 januari. De serie is gebaseerd op de gelijknamige PlayStation-game, waarvoor de makers diep in de buidel hebben getast voor een ijzersterke cast met in de hoofdrol Pedro Pascal en Bella Ramsey. In totaal krijgt het eerste seizoen negen afleveringen.

Waarom je deze serie niet mag missen, is dat de serie nu al bekroond wordt door critici. Daarbij heeft HBO al laten weten dat de serie de grootste première voor de zender zorgde in tien jaar tijd. Daarmee staat de serie qua kaliber nu al op gelijke hoogte met Game of Thrones.

Shrinking – 27 januari

Wanneer een therapeut zijn vrouw verliest en zelf niet weet hoe hij met het verlies in zijn leven om moet gaan, dreigt hij in elkaar te storten op werk. Wanneer hij besluit om een riskante aanpak bij zijn patiënten te gebruiken en ze te vertellen waar het op staat, heeft het gigantische gevolgen, maar of het nou zo’n goed idee was? Dat is de vraag die de nieuwe komische serie van Apple TV+ genaamd Shrinking stelt.

Het eerste seizoen krijgt tien afleveringen en Apple zelf lijkt er vertrouwen in te hebben dat deze komedie een groot succes wordt. In de hoofdrollen stralen Jason Segel (bekend van How I Met Your Mother) en Harrison Ford (bekend van Star Wars en Indiana Jones). Vanaf 27 januari kun je gelijk de eerste twee afleveringen kijken, waarna de resterende afleveringen wekelijks naar de streamingdienst komen.

The Mandalorian (seizoen 3) – 1 maart

Na de toppers die in januari voorgeschoteld worden, komt in maart de volgende serie om in de agenda te zetten. The Mandalorian keert terug met het derde seizoen waar fans naar smachten. Vooral doordat de cliffhanger van seizoen 2 zo bijzonder veel vragen opriep die vervolgens deels in The Book of Boba Fett werden beantwoord. De resterende vragen moeten op 1 maart van een antwoord voorzien worden op Disney+.

Vanaf die dag zullen iedere woensdag nieuwe afleveringen verschijnen. In totaal staan er acht afleveringen op de planning voor deze sci-fi western in het universum van Star Wars. Het plot zal dit keer vooral draaien om de geliefde Mandalorian Din Djarin die zijn eerdere misdaden moet zien goed te maken.

Succession (seizoen 4) – Voorjaar 2023

2023 is het jaar dat ook Succession terugkeert op de buis. Deze uitstekende HBO-serie gaat over de familie Roy die met man en macht vecht om de controle over hun bedrijf Waystar RoyCo te behouden wanneer het hoofd van de familie ziek wordt. Eerdere seizoenen zijn geliefd en geroemd, wat tot meerdere overwinningen heeft geleid bij de Golden Globes en de Emmy’s.

In het vierde seizoen beloven de spanningen wederom hoog op te lopen, waarbij een flinke ruzie tussen de familieleden aanstaande lijkt. De mogelijke verkoop van het bedrijf aan tech-genie Lukas Matsson lijkt namelijk doorgezet te worden. Mocht die doorgaan zal het een flinke impact hebben op iedereen in de familie en dus overweegt iedereen voor zichzelf of de verkoop in zijn of haar voordeel is.

Ted Lasso (seizoen 3) – Voorjaar 2023

Om af te sluiten is er ook nog Ted Lasso die dit jaar terugkeert met een derde en waarschijnlijk laatste seizoen. De serie volgt een Amerikaanse college football-coach die door de Engelse voetbalclub AFC Richmond wordt gescout als nieuwe trainer. Zonder dat coach Ted Lasso ervaring heeft met de sport neemt hij de baan aan, waarna hij er al snel achter komt dat het niet in de sport terecht is gekomen die hij dacht.

Wat volgt zijn twee hilarische seizoenen en een derde seizoen is nu onderweg. Veel details over het nieuwe seizoen zijn nog niet bekend en dat is bewust. Wel is duidelijk dat het seizoen ergens dit voorjaar moet verschijnen. Gezien hoofdrolspeler Jason Sudeikis zelf altijd een verhaal van drie seizoenen voor zich zag, verwachten we dat het einde nadert, maar of dat echt zo is moet gaan blijken wanneer het seizoen verschijnt op Apple TV+.

Deze 5 series mag je begin 2023 niet missen

Heb jij al deze series al in je wachtrij gezet voor wanneer de series verder gaan of moet je van sommige series de eerdere seizoenen nog bekijken? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Ook interessant