Kijktip Netflix: Waargebeurd drama doet kijkers gruwelen

Netflix heeft zopas een steengoede nieuwe Braziliaanse miniserie gelanceerd: Todo Dia a Mesma Noite. De reeks is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van een verwoestende en dodelijke brand in een Braziliaanse nachtclub, genaamd Kiss. 245 feestvierders kwamen daarbij om het leven.

FICTIE EN TOCH NET NIET

Hoewel de serie is gebaseerd op een tragische waargebeurde avond in 2013, benadrukt Netflix dat de serie fictief is. Het is dus geen één-op-één verfilming van de ware brand. Naast de dodelijke brand komen ook het politieonderzoek naar de omstandigheden die tot de brand leidden voorbij, tot het begin van de onvermoeibare strijd voor gerechtigheid die de families van de slachtoffers voeren en die 10 jaar later nog steeds voortduurt.

STUDENTENFEEST WORDT HORROAVOND

Ondertussen tien jaar geleden, op 26 januari 2013 werd er in Kiss (in Santa Maria, Rio Grande do Sul) een feest georganiseerd door studenten van zes universiteiten én cursussen aan de Federal University of Santa Maria. Twee bands zouden die avond en nacht optreden: Pimenta e seus comparsas en Gurizada Fandangueira. In de nachtelijke uurtjes van 27 januari brak er een brand uit in de nachtclub terwijl studenten van de Federal University of Santa Maria een zogenaamd ‘freshers’ ball’ hielden, een soort ontgroeningsfeest voor eerstejaars. Wat nadien volgde was pure horror: de aanwezigen geraakten in paniek, met als gevolg enorm veel dodelijke slachtoffers.

De reeks is een zogenaamde mini-serie, bestaande uit vijf afleveringen en eentje die de kijker meetrekt in een gevoel van gruwel, boosheid en verontwaardiging. De serie is van de hand van Gustavo Lipsztein en de hoofdrollen zijn voor Thelmo Fernandes, Paulo Gorgulho en Bianca Byington. Vanaf nu dus volledig te bingewatchen op Netflix!

Ook interessant