Walking Dead-ster schittert in ‘serie van het jaar’ op Netflix

De reeks staat nog maar enkele dagen op Netflix maar Beef maakt serieuze indruk op zowat alle kijkers. In de hoofdrol zien we Glenn Rhee uit The Walking Dead, een populair personage dat onverwacht een vroege dood (letterlijk) stierf in de zombie-reeks. Zonder echt grote rollen te scoren, verdween Steven Yeun daarna even uit beeld maar nu blinkt hij als nooit tevoren uit in Netflix’s nieuwste hit.

BANALE VERKEERSRUZIE

Iedereen heeft het vermoedelijk weleens meegemaakt: een ruzie in het verkeer waarbij de emoties hoog oplopen. Maar waar de een zijn gemoed lucht met wat inwendig gevloek, verliest de ander zich in agressief getoeter of een ferme middelvinger.

Bij de meeste mensen blijft zoiets beperkt tot een paar minuten ergernis, maar voor de twee hoofdpersonages in de tiendelige Netflixserie Beef is de verkeersruzie aanleiding om elkaar het leven zuur te maken. Als we aannemer Danny (Steven Yeun) in de openingsscène ontmoeten is al snel duidelijk dat hij niet bepaald het zonnetje in huis is. Daar komt bij dat hij een slechte dag heeft en dat wordt er niet beter op als de bestuurder van een grote stationwagen hem op een parkeerplaats klemzet.

De getergde Danny laat het er niet bij zitten en zet een woeste achtervolging in door de straten – en tuinen – van Los Angeles om de dader terug te pakken. Dat lukt hem niet, maar hij slaagt er wel in het kenteken van de kwelduivel te noteren.

https://youtu.be/AFPIMHBzGDs

ZELDEN GEZIENE REVIEWS

Op Rotten Tomatoes scoort Beef tweemaal. Zowel het publiek als de critici geven de serie momenteel een quasi perfect cijfer van 98 procent. Op IMDb staat de score voorlopig op 8,4/10. Allesbehalve een slecht rapport dus. Van alle 68 reviews op Rotten Tomatoes, is er slechts één negatief. De overige 67 zijn unaniem lovend, en ook de The Walking Dead-acteur deelt in de bloemetjes.

De nieuwe Netflix-serie bestaat uit tien afleveringen met elk een speelduur van ongeveer dertig minuten en is dus integraal te bekijken op het streamingplatform: een must watch!

Tags

Ook interessant