5 verborgen pareltjes op Netflix om te kijken

Wie anno 2023 op Netflix zit, zal menig film en serie al bekeken hebben. Het repertoire van de Amerikaanse streamingdienst wordt groter met eigen Netflix Originals, maar door de bomen zie je het bos bijna niet meer en daarbij komt ook nog eens dat een deel van de content niet zo best is. Dit zijn vijf verborgen pareltjes op Netflix die je wel heerlijk kunt kijken.

Wanneer we het hebben over de verborgen pareltjes op Netflix, hebben we het niet over de blockbuster releases die de streamingdienst jaarlijks rijk is. Hier vind je juist de films en series die over de jaren vrij snel zijn ondergesneeuwd, maar die juist wel een plekje in de schijnwerpers verdienen. Laten we maar snel beginnen.

1. Marriage Story

We trappen het lijstje af met Marriage Story, een film die qua opzet totaal niet interessant oogt. Het betreft een film waarin Adam Driver en Scarlett Johansson een getrouwd stel vertolken die uit elkaar gaat. De liefde tussen Charlie en Nicole is er niet meer, maar omdat het stel samen een kind heeft wil het tweetal op goede voet uit elkaar gaan, maar dat gaat al snel mis.

Wat volgt is een ontzettend realistische vertolking van twee ouders wier liefdesvlam voor elkaar is gedoofd die zowel het beste voor elkaar als voor hun kind willen. Hoewel de film is overspoeld met prijzen en nominaties tijdens de 92e Academy Awards is de film van Noah Baumbach nog altijd een onbekende bij het grotere publiek. Wie een fenomenale film-ervaring rijker wil zijn, doet er dan ook goed aan om deze toptitel te kijken.

2. Okja

Net als Baumbach heeft ook regisseur Bong Joon-ho een ondergesneeuwde parel in zijn repertoire. Het betreft Okja, de Netflix-film uit 2017 die ondanks goede kritieken maar weinig genoemd wordt als één van de beste films die op Netflix te vinden is. Het is zonde, want de regisseur die inmiddels wereldberoemd is dankzij zijn 2019-film Parasite leverde een paar jaar eerder al een steengoede film die klimaatbewust leven in de schijnwerpers zet.

De Zuid-Koreaanse film gaat over het kleine meisje Mija die met haar grootouders een speciaal “supervarken” heeft grootgebracht. Wanneer een bedrijf beslag komt leggen op de zogeheten Okja, gaat Mija op avontuur om het dier te redden van de vleesindustrie en alle misstanden die daarbij horen.

3. Guillermo del Toro’s Cabinet of Curiosities

2022 was een groot jaar voor horrormeester Guillermo del Toro. Tenminste, dat zou je zeggen als je je bedenkt dat de regisseur twee grote projecten uitbracht op Netflix. De eerste is bekend en inmiddels geliefd in de vorm van Guillermo del Toro’s Pinocchio. De andere is het ondergewaardeerde Cabinet of Curiosities.

In deze achtdelige anthologieserie waarin Del Toro voor iedere aflevering met een andere Oscar-winnende filmmaker samenwerkte om unieke en griezelige verhalen te vertellen. Het feit dat iedere aflevering los bekeken kan worden, zorgt er dan ook voor dat je op ieder moment van het jaar even een aflevering kan kijken. Het is zonde dat de Mexicaanse filmmaker zijn andere toptitel in dezelfde periode zag verschijnen, want dat heeft onbedoeld niet zo goed uitgepakt.

4. The Grey Man

Van een horrorserie schakelen we over naar een actiefilm met Ryan Gosling in de hoofdrol. De Amerikaanse acteur speelt CIA-agent Sierra Six die zonder naam en vanuit de schaduwen zijn werk verricht voor de overheid. Wanneer de overheid geen plek meer voor hem heeft, begint een klopjacht die hem over de hele wereld stuurt.

Oud-CIA-agent Lloyd Hansen (gespeeld door de altijd charmante Chris Evans) leidt de jacht en gaat tot het gaatje om Sierra Six te stoppen, De film is geregisseerd door de Russo-broers (bekend van de Avengers-films) en werd niet geweldig ontvangen, maar is als leuke popcornfilm zeker de moeite waard om te checken.

5. The Invisible Guest

Voor de laatste verborgen parel op Netflix gaan we naar Contratiempo (in Nederland beter bekend als The Invisible Guest). De film uit 2017 weet in iets meer dan anderhalf uur een spannend verhaal te vertellen over een jonge zakenman die op een dag wakker wordt in een hotelkamer die vanaf de binnenkant op slot zit. Daar treft hij z’n lover Laura aan die dood is, waarna een groot mysterie begint.

Fans van thrillers moeten zeker opletten, want The Invisible Guest zet je als kijker constant op het verkeerde been. Met wendingen die je niet ziet aankomen ben je constant bezig met het bij elkaar puzzelen van het verhaal, terwijl de spanning je jaren na de release nog bij zal blijven. Dat de film vier remakes heeft gekregen in andere talen spreekt dan ook alleen maar in het voordeel van het origineel.

Deze verborgen pareltjes op Netflix moet je kijken!

Met deze vijf verborgen pareltjes op Netflix ben je weer wat avonden aan kijkplezier rijker. Mocht The Invisible Guest nou echt goed in de smaak zijn gevallen, let dan extra goed op! Wij hebben de beste thrillers die op de streamingdienst staan voor je op een rijtje gezet.

Tags

Ook interessant