5 thrillers op Netflix die je gekeken moet hebben

Netflix is nog altijd een sfeermaker voor een lekker avondje op de bank, maar met deze vijf films is relaxen wel het laatste wat je gaat doen. Dankzij thrillers als deze zit je op het puntje van je stoel of met geknepen billen op de bank. Maar met zoveel keuze kan je al snel verstijven en besluiteloos scrollen. Wij helpen je uit de hand met vijf thrillers op Netflix die je absoluut gekeken moet hebben.

Wie het heeft over thrillers op Netflix kan direct met zijn gedachten afdrijven naar klassiekers. Dat is natuurlijk prima, maar voor dit lijstje proberen we een mix van oudere en nieuwere thrillers voor te schotelen. Lees daarom maar snel verder zodat je je kijklijst op Netflix snel aan kunt vullen met deze vijf films!

1. Shutter Island

Natuurlijk trappen we wel af met een klassieke thriller, namelijk Shutter Island. Deze film met Leonardo DiCaprio in de hoofdrol en Martin Scorsese als regisseur wist in 2010 fantastische kritieken binnen te slepen en we begrijpen goed waarom. De film is mysterieus, laat je meedenken met DiCaprio als detective Edward “Teddy” Daniels en speelt zich af op een psychiatrische instelling waar niets is wat het lijkt. Het is de perfecte cocktail voor een spannende avond in huis.

Wat de film extra goed maakt, is het feit dat je de film meerdere keren kunt kijken en telkens weer een nieuwe laag weet te ontdekken. Scorsese wist precies wat hij aan het doen was toen hij het mysterie van Shutter Island uitwerkte en als kijker geniet je dan ook van ieder moment, zelfs bij de vierde keer kijken. Dat de film vol zit met andere grote sterren als Mark Ruffalo, Ben Kingsley en Michelle Williams is alleen maar een extra pluspunt.

2. Sicario

Ook Sicario is een thriller die barst van de Hollywood-sterren. Daarin delen Emily Blunt, Benicio del Toro en Josh Brolin het witte doek als een stel FBI-agenten die samen met een speciale task force het gevecht aan moeten gaan met het Mexicaanse drugskartel. Wat volgt is een actiethriller die weinig gelijken kent binnen het genre.

Het is dan ook het drietal acteurs dat ervoor zorgt dat dit één van de beste films van 2015 was. Natuurlijk had regisseur Denis Villeneuve (inmiddels bekend van Blade Runner 2049 en Dune: Part 1) daar ook een groot aandeel in. Hij wist de bloedstollende actiescènes en constant opbouwende spanning op fenomenale wijze vast te leggen.

3. Uncut Gems

Thrillers zijn, net als horrorfilms, een uniek genre voor de kijker. De bedoeling van dit soort films zijn vaak om het de kijker ongemakkelijk te maken en weinig films wisten dat zo goed voor elkaar te krijgen als Uncut Gems in 2019. Deze misdaadthriller zet je constant voor het blok met een personage dat voor je gevoel steeds maar weer de verkeerde keuze maakt en zichzelf de verdoemenis in gokt.

Adam Sandler speelt gokverslaafde Howard Ratner die zichzelf gedurende de dik twee uur durende film steeds verder in de nesten werkt. De opbouwende spanning is om te snijden, terwijl Sandler in de rol zijn acteerkwaliteiten maar weer eens bewijst in een serieuze rol. Velen zijn het er over eens dat dit wel eens Sandlers beste acteerprestatie ooit is. 

4. Wind River

De volgende thriller in het rijtje met thrillers op Netflix die je gezien moet hebben is Wind River. In de film spelen Jeremy Renner (onder andere bekend van zijn rol in The Bourne Legacy en als Hawkeye in de Marvelfilms) en Elizabeth Olsen (tevens bekend van de Marvelfilms) als een verrassend duo dat de moord moet oplossen in het Wind River Indianenreservaat in Wyoming.

De film weet dan ook met die setting gelijk een enorm uniek uiterlijk te vergaren. Constant wordt je getrakteerd op koude en kille landschappen, terwijl het tweetal onderzoek doet naar de moord. Dat de film ook nog eens aangevuld wordt met ijzersterke actiescènes die de film op fantastische wijze aan elkaar knoopt is alleen maar een extra veer in de hoed van deze geweldige thriller.

5. The Hateful Eight

We sluiten het rijtje af met een film van de grootmeester van moderne film. Dan hebben we het natuurlijk over Quentin Tarantino, die in 2015 met zijn thriller The Hateful Eight tal van bioscoopzalen wist te vullen. De reden waarom is duidelijk: als Tarantino een film uitbrengt, wordt er opgelet door alles en iedereen. De regisseur wil immers slechts tien films maken in zijn carrière en kiest zijn projecten zorgvuldig uit.

Met The Hateful Eight werd het een mysterieuze thriller ten tijde van de cowboys en indianen. Met tal van grote namen, waaronder Samuel L. Jackson, Kurt Russell, Jennifer Jason Leigh en Tim Roth, wist de regisseur een western epos neer te zetten waarmee tal van Oscarnominaties werden vergaard. De film is dan ook een echte must-see voor fans van een goede thriller.

Deze thrillers op Netflix moet je kijken!

Nu je weet welke thrillers je op Netflix gekeken moet hebben, is het tijd om je kijklijst aan te vullen. Op zoek naar nog meer goede films op Netflix? Wij hebben de beste actiefilms van de streamingdienst voor je op een rijtje gezet.

Ook interessant