Kijktip: Steengoede, spannende reeks op Netflix brengt kijker in verwarring

Was je een zware fan van The Money Heist en van Ocean’s Eleven? Dan is de kans groot dat ook Kaleidoscope een voltreffer zal worden. Het is een serie waarin een team dieven zich verenigd om tijdens een orkaan 7 miljard dollar aan obligaties te stelen. Zoals in elk van dergelijke soort reeksen heeft elk personage zijn eigen, unieke persoonlijkheid. Wie is wel te vertrouwen en wie niet? Altijd leuk om dat te helpen meepuzzelen, naast natuurlijk dat gevoel wanneer de heist echt lukt: je voelt je bijna zelf een beetje rijk. Maar, gaat die heist wel lukken in Kaleidoscope?

OPMERKELIJKE VERHAALLIJN

Het klinkt wat bizar, maar het is echt waar.. je kunt zelf de volgorde van de afleveringen kiezen. Hoe zit dat nou precies? In de één zie je de periode van 6 weken voor de overval maar in een andere periode zie je juist 6 maanden na de overval. Je kunt zelf kiezen wat je het liefst als eerste ziet. Ga je voor een chronologische volgorde? Of wil je juist alles van achter naar voor zien? Dat kan.

Het verhaal wordt niet anders, je ziet het dus alleen in een andere volgorde. Elke episode heeft een kleur, en geen nummer. Zo raak je dus niet in de war met de volgorde. Netflix adviseert ons wel de aflevering ‘White’ als laatste te kijken omdat die de verhaallijn helemaal compleet maakt. De rest is vooral de keuze van de kijker en die kan je stevig in verwarring brengen! Bekijk hieronder alvast de gave trailer:

Wil je toch de reeks in de juiste volgorde zien? Hieronder kan je alvast het juiste schema vinden en wij voegen er ook nog een video aan toe met wat meer uitleg. De reeks is momenteel alvast één van de meest bekeken op Netflix en zeker het streamen waard!

Yellow: 6 weken voor de overval
Green: 7 jaar voor de overval
Blue: 5 dagen voor de overval
Violet: 24 jaar voor de overval
Orange: 3 weken voor de overval
Red: De ochtend na de overval
Pink: 6 maanden na de overval
White: De overval

Ook interessant