Netflix duikt in wereld van Vikingen en scoort meteen monsterhit

Opnieuw heeft Netflix een stevige hit te pakken. Met Vikingulven duikt de streamingdienst in de wereld van de (wat dacht u?) Vikingen. Viking Wolf ligt heel duidelijk in het verlengde van andere bekende weerwolffilms als An American Werewolf in London (1981) en Ginger Snaps (2000) maar is ook net dat tikkeltje anders en dat zorgt voor een massa kijkers.

RAND VAN WILDERNIS

Diep in de wildernis, dat is precies daar waar de 17-jarige Thale Berg (Elli Rhiannon Müller Osborne) komt te wonen, nadat ze met haar moeder Liv (Liv Mjönes) de Noorse hoofdstad Oslo vaarwel zegt. Thale dompelt zich al snel onder in het tienerbestaan in haar nieuwe dorpje, aan de rand van de wildernis. Op een avond voegt ze zich bij een aantal leeftijdsgenoten bij een meer. De gezellige bijeenkomst mondt uit in een bloedbad.

Thale is getuige van een gruwelijke moord en zou later vreemde visioenen en bizarre verlangens krijgen.  Al snel wordt een ‘expert’ naar het dorpje gestuurd om te beoordelen waar de lokale autoriteiten nu eigenlijk mee te maken hebben. Ondertussen blijkt dat Thale ook is gebeten en rijst de vraag: is het besmettelijk? De film is van de hand van Stig Svendsen, die al een hit te pakken had met Troll.

Op recensiesites is men trouwens verdeeld over de nieuwe film maar de kijkers lijken wel overtuigd. In veel landen staat hij helemaal bovenaan qua gestreamde minuten. Hij is vooral goed voor een avondje laagdrempelig horror-vertier met verrassende plotwendingen.

Ook interessant