Netflix komt met steengoede Noorse productie die een gooi deed naar de oscars

Het bejubelde oorlogsdrama War Sailor (of: Krigsseileren) verschijnt binnenkort bij Netflix. De Noorse film verscheen in eigen land vorig jaar nog in de bioscoop, maar Netflix brengt hem straks uit als miniserie. De reeks heeft alvast hooggespannen verwachtingen en is de duurste Noorse productie ooit.

VAN DE HEMEL NAAR DE HEL

War Sailor draait om Noorse burgers die op schepen aan het werk zijn op het moment dat de Tweede Wereldoorlog uitbreekt. Ze bevinden zich plotseling aan de frontlinie en terwijl ze door de Duitsers onder vuur worden genomen moeten ze vechten om te overleven. Met een budget van 11 miljoen dollar is het alvast de duurste Noorse productie ooit. Op reviewsites krijgt de film/mini-serie ook prima kritieken, op de toonaangevende website IMDB scoort War Sailor 7,6/10.

Specifiek wordt er gefocust op Alfred, een vader van drie kinderen die als arbeider aan de slag is. Die situatie contrasteert filmmaker Gunnar Vikene op treffende wijze met het leven van Alfreds vrouw en drie kinderen, die aan land hun dagelijkse leven voort proberen te zetten terwijl de oorlog om hen heen losbarst. Aangezien series vaak beter scoren dan films, besloot Netflix om het verhaal aan de hand van een mini-reeks neer te zetten. Vanaf 2 april is War Sailor te zien.

Ook interessant