Kijktip: Nieuwe Netflix-serie doet je trillen van begin tot einde

Voor wie er nog niet aan begonnen is, de Spaanse Netlfix-reeksen scheren momenteel hoge toppen. Je had al onder meer het fantastische Perdida maar met La Chica de Nieve is er momenteel een meer dan waardige opvolger in dat genre. Opnieuw geraakt er een jong kindje spoorloos en de zoektocht daarnaar houdt de kijker van begin tot einde volledig in de greep.

SCHRIK VAN ELKE OUDER

Eerder zagen we al in Perdida dat twee ouders de wanhoop nabij waren nadat hun dochter op een strand plotseling verdween. De vader liet zich zelfs opsluiten in een Colombiaanse gevangenis, om zo het geheim achter de ontvoering van zijn dochter te ontrafelen. La Chica de Nieve toont gelijkenissen maar is ook net dat tikkeltje anders. Tijdens de Driekoningen parade in Málaga in 2010 raakt de vijfjarige Amaya Martín vermist. In een 10-jarige speurtocht komen tal van geheimen aan het licht en de reeks staat bol van de plotwendingen.

Inspecteur Millàn bijt zich vast in de zaak maar wordt geholpen door een verrassende journaliste, Miren. Die laatste heeft een groot trauma achter de rug maar wil maar één ding: Amaya levend terugvinden. De mini-reeks telt slechts zes afleveringen en neemt je in een tijdspanne van 10 jaar verschillende keren terug richting het verleden. Deze Spaanse topper zorgt dat je als kijker steeds vol spanning uitkijkt naar wat er gebeuren gaat, in combinatie met een gevoel van afschuw over de pijn die de ouders doormaken. De makers zijn er alvast in geslaagd om je van begin tot einde op het puntje van de stoel te laten zitten. Absolute kijktip!

Ook interessant