5 Netflix-series die iedere man gezien moet hebben

Een nieuw jaar is begonnen en dus is de bezem door Netflix gegaan. Toch hoef je je als man geen zorgen te maken dat er te weinig series zijn om van te genieten. Sterker nog, de stortvloed aan series kan zelfs wat overweldigend zijn. Daarom hebben we alvast de vijf beste vijf beste Netflix-series voor mannen op een rijtje gezet voor je.

1. Suits

Weinig series weten vanaf de eerste minuut zoveel te charmeren als Suits. Deze serie over een topadvocaat Harvey Spector die in het geheim een fraudeur Mike Ross onder zijn vleugel neemt, laat je seizoenen verslinden alsof het niets is. Gelukkig zijn er negen in totaal om van te genieten, waardoor je als kijker wel even zoet bent.

Gedurende die tijd zal je niet alleen genieten van de prachtige vrouwen die op het advocatenbureau Pearson Hardman rondlopen, maar ook van Harvey en Ross. Het duo grapt er wat van af, terwijl ze miljoenendeals links en rechts afhandelen en dat allemaal terwijl ze Mike’s geheim proberen te verbergen. Daarnaast zijn de luxueuze pakken die constant gedragen worden ook niet misselijk.

2. Peaky Blinders

Over een serie met goedgeklede schurken gesproken, Peaky Blinders mag niet in het lijstje ontbreken. Dit crime drama met Cillian Murphy in de hoofdrol als Thomas Shelby, hoofd van de Shelby-familie, weet telkens weer de juiste toon aan te slaan. Met zes afleveringen per seizoen is het tempo van ieder seizoen moordend, terwijl de Shelby-broers zelf hun vuisten ook vaak genoeg laten spreken.

De zigeunerbende komt namelijk constant in de problemen met andere bendes die na de Eerste Wereldoorlog de kop opstaken in Groot-Brittanië. Gaandeweg begint het politieke spelletje ook steeds meer een rol te spelen, maar dat wordt vanzelf logisch wanneer je jezelf betrapt terwijl je geniet van de gladde praatjes van Thomas en zijn broers. Er is een reden dat de kleding uit de serie opnieuw in de mode zijn en dat is simpelweg doordat de serie zo goed is en de acteurs er verdomd goed uitzien strak in (ouderwets) pak.

3. La Casa de Papel

Een serie waarin je constant moet opletten doordat er Spaans gesproken wordt, klinkt in eerste instantie niet zo aantrekkelijk. Toch zijn er weinig series waarvan je meer geniet op Netflix dan La Casa de Papel. Het avontuur van de charmante bandieten die de Spaanse Munt willen beroven is actievol, barst van de spanning en is nog eens bijzonder grappig ook.

Het is een heerlijke cocktail waar je als kijker binnen een kwartier van geniet, waarna je telkens weer door een vette cliffhanger de volgende aflevering start. Met vijf seizoenen is de serie qua lengte ook nog eens een van de kortere series op deze lijst. Niet dat dat veel uitmaakt, want doordat de serie boordevol drama zit, kijkt deze crimeserie enorm lekker weg.

4. Breaking Bad

Slechts weinig series zijn zo goed als Breaking Bad. Spin-off Better Call Saul komt wellicht in de buurt, maar neemt iets te veel tijd in beslag om op gang te komen. Daarnaast is het veel leuker om te zien hoe scheikundedocent Walter White de onderwereld probeert te betreden om geld te verdienen voor zijn familie, wetende dat hij zelf longkanker heeft en waarschijnlijk niet meer beter wordt.

De vijf seizoenen waarin het verhaal van Walter White en zijn handlanger Jesse Pinkman verteld wordt, is fenomenaal. Van acteerwerk tot choreografie tot de actiescènes die je op het puntje van je stoel brengen. Wie een intiem kijkje in het Mexicaanse drugskartel wil beleven en wil zien hoe ver een doodnormale vader kan gaan om succes na te streven, zit met Breaking Bad gegarandeerd goed.

5. Sons of Anarchy

Deze zeven seizoenen-tellende serie over een motorbende genaamd SAMCRO is niet geschikt voor eenieder met een slechte maag. Mocht dat geen probleem voor je zijn, kun je verwachten dat deze bende vol leden die nog al snel aangebrand zijn vaak de vuist op gaan met andere bendes. Een potje vechten zit er dan ook wel bijna iedere aflevering in.

Toch kijk je de serie vooral vanwege Jax Teller, iemand die lid is van de bende. De politieke spelletjes die zowel binnen als buiten SAMCRO spelen en de vele aanvaringen met de wet zorgen ervoor dat je constant in spanning doorkijkt. Hoe kun je immers niet achter Jax staan die simpelweg de bende probeert te leiden als eerbetoon aan zijn vader? Als je fan bent van motoren is dat een prachtige kers op de taart.

5 Netflix-series waar iedere man van geniet

Met deze vijf beste Netflix-series voor mannen kom je 2023 wel door. Welke serie ga jij als eerste kijken? Laat het ons weten in de reacties hieronder en drop zelf je eigen aanraders om te checken. Vergeet daarnaast niet onze Netflix-pagina te bezoeken voor handige tips en toffe aanraders!

Ook interessant