Trouwe fans van ‘The Witcher’ spuwen ‘Blood Origin’ helemaal uit

The Witcher: Blood Origin is een miniserie gemaakt door Declan de Barra en Lauren Schmidt Hissrich. De miniserie is losjes gebaseerd op de The Witcher-boekenreeks door Andrzej Sapkowski. Verder dient de miniserie als een prequel tot The Witcher. De reeks kwam met hoge verwachtingen naar Netflix maar… lost deze voorlopig totaal niet in.

Dramatische cijfers

Op Rotten Tomatoes bedraagt de zogenaamde ‘Audience Score’ slechts 8%, uitzonderlijk laag. De critici zijn nog iets positiever te noemen over de nieuwe serie, maar ook hun oordeel is niet hoog: slechts 38%. Het is een teleurstellende beoordeling van een spin-off, waarvan het origineel zo uitstekend ontvangen werd.

Het verhaal volgt de gebeurtenissen die leiden tot het zogenaamde evenement “Conjunction of the Spheres”. Bij dit evenement worden de werelden van mensen, elven en monsters samengesmolten tot een wereld. De serie is gebaseerd op de verhalen uit The Witcher boekenreeks van Andrzej Sapkowski. Daarnaast speelt de serie zich af in de franchise van The Witcher Netflixserie.

Te strak en… 

Een veelgehoorde kritiek is dat het verhaal uit de boeken bijna een copy-paste verhaal is in de serie. “Meer creativiteit van de makers was op zijn plaats geweest”, klinkt het onder meer op social media. Andere stemmen vinden dan weer dat de reeks net helemaal ‘van het padje is’ en dat er te weinig respect is voor de boekenreeks.

En dan is er uiteraard nog controverse rond het vertrek van Henry Cavill, die de hoofdrol van Geralt of Rivia speelt in de originele reeks. Hij zal enkel nog te zien zijn in het derde seizoen, daarna geeft hij er de brui aan. Dat is een doorn in het oog van veel fans en verklaart de slechte reviews en scores op verschillende sites.

Ook interessant