Viking-fans opgelet! Netflix pakt uit met spectaculair vervolg

Vikingen doen het de laatste jaren uitstekend op Netflix maar sinds het laatste seizoen van The Last Kingdom in 2022 kwam er een grote leegte. De streamingdienst komt nu met prima nieuws op de proppen en pakt uit met een spectaculair ‘vervolg’.

MEESLEPENDE BOEKENREEKS

‘The Last Kingdom’ is een meeslepend middeleeuws drama over de Vikingen en hun bezetting van Engeland, waarin fictie en historische feiten hand in hand gaan. De reeks is gebaseerd op de boekenreeks (10) The Saxon Stories van Bernard Cornwell. Het beschrijft de strijd tegen de Denen in Engeland in de jaren 800 en 900 en zit vol grootse zwaardgevechten, brute machtsstrijden, seks en bloedwraak.

Elk seizoen ging over twee boeken en dus kwam er logischerwijs een einde aan The Last Kingdom met het vijfde seizoen dat werd uitgebracht in 2022. Zo leek het alvast maar Netflix pakte al snel uit dat er nog een soort vervolg zou komen en daarover kwam nu ook meer duidelijkheid. Met Seven Kings Must Die maakte Netflix immers een volledige langspeelfilm die de hitserie nog een mooi vervolg geeft.

Op 14 april zal de film op Netflix verschijnen. The Last Kingdom werd nog gereanimeerd door Netflix, nadat BBC er na twee seizoenen de brui aan gaf. Op de streamingdienst werd de historische reeks een ware hit en dus is het niet verwonderlijk dat Netflix nog wat voort surft op dat succes.

Ook interessant