Zoveel verdient de duurste Premier League-transfer ooit

De wintertransferwindow van de voetbalwereld is gesloten. Toen de klok middernacht sloeg in de nacht van 31 januari op 1 februari sloot de transferwindow, maar op de valreep wist Chelsea nog een fenomenaal slotstuk voor te schotelen. Enzo Fernandez werd gehaald voor het buitensporige bedrag van 121 miljoen euro komt de middenvelder over, waarmee hij gelijk de duurste Premier League-transfer ooit is. Een bizar salaris krijgt de Argentijn ook.

Enzo Fernandez heeft de afgelopen maanden zijn carrière weten katapulteren naar het allerhoogste niveau. Waar de middenvelder bij Benfica een fantastisch seizoen beleefde vorige herfst, was het op het WK 2022 in Qatar dat de speler een wereldwijde ster werd. De 21-jarige voetballer maakte en waanzinnige indruk en Chelsea was vastberaden om hem vast te leggen.

Na een hele winter touwtrekken met de Portugese club is het Chelsea dan eindelijk gelukt de middenvelder vast te leggen. Voor 121 miljoen euro komt Fernandez over naar Londen om te spelen op Stamford Bridge. De ‘Belofte van het WK 2022’ werd vastgelegd en kan onder Graham Potter gaan spelen.

Enorme bedragen voor Fernandez

In de voetbalwereld is het gewoon dat grote voetbalsterren enorme salarissen verdienen. Kijk maar naar Kylian Mbappe en Lionel Messi of natuurlijk Cristiano Ronaldo die nu in Saudi-Arabië speelt en daar bakken met geld verdiend. Ook Fernandez gaat enorm goed verdienen, namelijk zo’n tien miljoen euro per jaar. 

Toch valt pas op hoe bizar het salaris van Enzo Fernandez is wanneer je verder kijkt dan het salaris per jaar. Wanneer je terugtelt naar maanden, weken, dagen, uren, minuten of zelfs seconden zie je pas hoe bizar het loon van de Argentijn is.

 • Per jaar: € 10.000.000
 • Per maand: € 833.333,33
 • Per week: € 192.307,69
 • Per dag: € 27.397,26
 • Per uur: € 1.141,55
 • Per minuut: € 19,03
 • Per seconde: € 0,32

Opvallend is ook dat het salaris dat Fernandez in een jaar verdient het complete transferbedrag is dat Benfica uitgaf vorig jaar om de middenvelder over te nemen van River Plate. 

Niet het hoogste salaris

Het contract dat Fernandez bij Chelsea tekent, is een verbintenis tot en met de zomer van 2030. Jaarlijks gaat de Argentijn een salaris verdienen van 10 miljoen euro, maar daarmee is de middenvelder de op zeven na best betaalde speler bij de club uit Londen. De ster van het WK komt daarmee op gelijke hoogte met Pierre-Emerick Aubameyang.

Toch zijn er dus nog zes spelers bij Chelsea die alleen al meer verdienen dan de Argentijnse middenvelder. Bovenaan de ranglijst staat Raheem Sterling, die op jaarbasis 21,1 miljoen euro heeft verdiend. De 27-jarige aanvaller wordt opgevolgd door Kalidou Koulibaly, die op plek 2 staat met een jaarsalaris van iets meer dan 18 miljoen euro. De geblesseerde N’Golo Kanté staat op nummer drie met bijna 17,5 miljoen euro. Bekijk hieronder de zes spelers op volgorde die meer verdienen dan Enzo Fernandez bij Chelsea.

 1. Raheem Sterling – 21,11 miljoen euro per jaar
 2. Kalidou Koulibaly – 18,09 miljoen euro per jaar
 3. N’Golo Kanté – 17,49 miljoen euro per jaar
 4. Reece James – 15,08 miljoen euro per jaar
 5. Wesley Fofana – 13,87 miljoen euro
 6. Ben Chilwell – 11,46 miljoen euro

Duurste Premier League-transfer Fernandez nog niet aan de top

Dat Enzo Fernandez qua salaris binnen Chelsea nog wel even door mag klimmen om bij de absolute top te komen is dus wel duidelijk. Toch zal de Argentijn nog vele malen beter moeten presteren om zich te meten met de absolute grootheden in het voetbal. Momenteel staat Kylian Mbappé namelijk aan de top dankzij zijn astronomische salaris bij Paris Saint-Germain.

De speler uit Frankrijk verdient met zijn vernieuwde contract namelijk 112,6 miljoen euro via zijn salaris, al krijgt hij daar bovenop ook nog via externe contracten bonusgelden per jaar. Het jaarsalaris van de 24-jarige Fransman komt daardoor uit op een totaal van 131 miljoen euro per jaar.

Met een kleine tien miljoen minder per jaar staat Lionel Messi op de tweede plek in dat rijtje. De Argentijn (en tevens teamgenoot van Fernandez tijdens het WK 2022) verdient jaarlijks 122,8 miljoen euro. Wel is dat bedrag nog exclusief bonussen. 

En wie het over Messi heeft, denkt natuurlijk ook aan Cristiano Ronaldo. De Portugees staat nog steeds op de derde plek dankzij zijn nieuwe contract bij de Saudi-Arabische club Al-Nassr. Daardoor verdient de Portugees jaarlijks 102,4 miljoen euro.

Druk op Fernandez

Met de stempel de duurste Premier League-transfer ooit zal de druk hoog zijn op de 22-jarige middenvelder. Hoe de Argentijn het gaat doen bij Chelsea is dan ook afwachten. De club uit Londen speelt vandaag weer in de Premier League. De tegenstander is Fullham en winst is een vereiste om de club van de tiende plek weg te tillen. Dan zien we mogelijk gelijk of de middenvelder zijn salaris daadwerkelijk verdiend.

Ook interessant