Slank en fit het nieuwe jaar in? Deze vijf sporten bezorgen je het perfecte lichaam!

Nu het einde van het jaar 2022 nadert komen ook de goede voornemens voor 2023 er weer aan. En uiteraard wil je er als man in het komende jaar net wat fitter uitzien. Alleen is dat vaak niet zo gemakkelijk om vol te houden: minder eten, meer sporten en vooral… dat samen ook nog eens een langere tijd aanhouden. Wij geven alvast wat tips om uw calorieën sneller te vebranden.

Eerst en vooral: het is best om altijd een sport te kiezen die je graag doet, anders ga je dit vermoedelijk toch niet lang volhouden. Binnen het gamma aan sporten is er eentje die met stip op één staat: touwtjespringen. Volgens afslank-en voedingscoach Jasper Alblas verbrandt je hierbij maar liefst 861 calorieën per uur (berekend op een gemiddeld gewicht van 73 kilogram). Natuurlijk is het geen evidentie om één uur aan een stuk te touwtjespringen en daarom is hardlopen een even goed alternatief, daarmee verbrandt je evenveel mits je een gemiddelde snelheid van 12 km/u aanhoudt.

Binnen de gevechtssporten is Taekwondo eentje dat er bovenuit steekt. Met een uurtje deze sport te doen ben je 752 calorieën kwijt. Maar ook bijvoorbeeld voetbal en basketbal zijn uitstekende alternatieven als je liever van balsporten houdt.

BEREKEN ZELF JE CALORIEËN

Aangezien iedereen zijn gewicht anders is, is het verbranden van calorieën uiteraard ook voor iedereen verschillend. Daarom geven we als tip graag deze berekeningswijze mee. Als voorbeeld nemen we numero uno touwtjespringen: 861 calorieën bij een gewicht van 73 kilo. Pak nu jouw gewicht, vermenigvuldig het met 861 en deel de uitkomst door 73. Dus bijvoorbeeld: 90 x 861 : 73 = 1061. Weeg je dus 90 kilo en ga je een uur touwtjespringen, dan verlies je 1061 calorieën (grofweg). Die berekeningswijze kan je uiteraard dan toepassen voor alle sporten in bovenstaande tabel.

Ook interessant