Bekijk: het in-druk-wekkende wagenpark van toprenner Mathieu Van der Poel

Met Mathieu Van der Poel, Tom Pidcock en Wout van Aert werd er een maand of twee geleden stevig wat peper en zout toegevoegd aan de veldritwereld. De drie tenoren zorgen zowat elke veldrit waar ze aan de start staan voor spektakel en dat is uiteraard geen verrassing meer. Van der Poel combineert het veldrijden naadloos met mountainbiken en wegwielrennen. Zijn voorliefde voor snelheid toont zich ook naast de fiets.

LIEFDE VIA DE AUTO’S

Van der Poel staat ervoor bekend dat hij een voorliefde heeft voor snelle auto’s. De Nederlander leerde zo zelfs zijn vriendin, Roxanne Bertels, kennen. “Via haar werk heb ik haar leren kennen”, vertelde Mathieu al bij Het Laatste Nieuws. “Ik ben eens met Porsche in Finland op ijs gaan rijden. Roxanne was mee, en zo hebben we elkaar ontmoet. ” Een paar weken later waren de twee een koppel en dat is tot op vandaag nog steeds het geval. De renner pronkte een paar jaar geleden al met deze fraaie Porsche, inclusief gepersonaliseerde nummerplaat.

UITPAKKEN MET KNALRODE BOLIDE

Een paar jaar geleden kwam VDP zelfs met een Ferrari naar de Noordzeeross in Middelkerke. Een ‘cadeautje’ van Klaas Vantornout. De twee delen naast de liefde voor de cross ook een voorliefde voor mooie bolides. De auto is voor alle duidelijkheid niet in het bezit van Mathieu maar pronken deed hij alvast.

Een paar maanden geleden werd de Nederlander ook nog eens gespot met een Porsche Cayman GT4 RS. De GT4 RS is het paradepaardje van de Cayman serie en kent in ons land een startprijs van maar liefst 226.000 euro! Bovendien koos Van der Poel voor een heleboel opties en een exclusieve kleur ‘Viola Metallic’, die de wagen nog een pak duurder maken. Met een loon van 2-3 miljoen euro per jaar kan de zoon van Adrie zich natuurlijk wel één en ander veroorloven.

Ook interessant