Hoe Kim Huybrechts en Dimitri Van den Bergh wereldtitel-rijp zijn

Het moet eigenlijk niet meer gezegd: darts is stilaan één van de meest populaire sporten aan het worden in Vlaanderen. Dat heeft natuurlijk alles te maken met de prachtige prestaties van Dimitri Van den Bergh en Kim Huybrechts (met in hun slipstream nog een paar landgenoten) maar uiteraard ook omdat VTM zich vol achter de sport heeft geschaard. En onze landgenoten willen reeds dit jaar al het allerhoogste: een wereldtitel.

GEBROEDERS HUYBRECHTS EFFENEN HET PAD

Op het afgelopen (individuele) WK presteerden zowel The Hurricane (Kim) als The Dreammaker (Dimi) al prima, die laatste verloor pas in de halve finale tegen topfavoriet Michael Van Gerwen (die finaal de titel aan Smith moest laten). Binnen een paar maanden staat echter ook het WK voor landenteams op het programma, traditiegetrouw gaat dit door in de Eissporthalle in het Duitse Frankfurt van 15 tot 18 juni.

Jarenlang was dat WK voor landenteams de speeltuin van de gebroeders Huybrechts (met ook nog Ronny, die ondertussen zijn tourkaart opnieuw behaalde). De twee vormden een schitterende tandem en in 2013 behaalde België zelfs de finale tegen het grote Engeland van Phil Taylor. Na een spannende eindstrijd viel het dubbeltje uiteindelijk de kant op van de Engelsen, die met 3-1 de zege pakten.

De finale halen lukt de jaren nadien niet meer maar doorgaans presteert België wel goed op de World Cup of Darts met nog een paar halve en kwartfinales. De iets ouder wordende Ronny is ondertussen ingeruild voor Dimitri Van den Bergh. Vorig seizoen gingen onze landgenoten na een spannende strijd in de kwartfinale onderuit met 2-1 tegen het Australië van Simon Whitlock en Damon Heta. Dat zorgde voor bittere ontgoocheling en die kater willen VDB en The Hurricane dit jaar absoluut doorspoelen met een glansprestatie.

INGRIJPENDE VERANDERING

Een grote verandering dit jaar is dat alle wedstrijden in een koppelformaat worden gespeeld. Beide spelers gooien om de beurt. Tot vorig seizoen waren er in de eindfase steeds ook enkelwedstrijden. Zeker de grote landen zoals Engeland en Nederland hadden dan vaak een streepje voor, omdat het pure intrinsieke talent van een Van Gerwen, Price, Taylor,… wel eens de doorslag gaf. Daarnaast zijn er sinds dit jaar ook 40 landen actief.

De top-4 van de ranking komt pas in ronde twee in actie, de overige landen worden onderverdeeld in poules van drie. Enkel de groepswinnaars stoten door naar de volgende fase. België moet dus meteen op de afspraak zijn in Duitsland, de verwachtingen zijn alvast hooggespannen van ons duo, dat in prima vorm verkeert. Zo won The Hurricane dit jaar al een Players Championship en haalde Dimitri recent nog de halve finale op de UK Open. Klaar voor een eerste wereldtitel?

Ook interessant