Met deze tips maak je in 2023 een stijlvolle indruk

2023 is alweer bijna twee maanden onderweg. Het betere weer komt er aan en dus is het tijd om vaker naar buiten te gaan. Dat wil je alleen wel in een stijlvolle outfit doen. Soms is het alleen lastig om de juiste outfit samen te stellen of heb je een mooi idee, maar is het resultaat een combinatie die al tijden uit de mode is. Daarom helpen we je een handje met deze tips om in 2023 een stijlvolle indruk te maken.

1. Prachtig in pastelkleuren

Warmere dagen vragen om lichtere kleuren en dat is in 2023 niet anders. Pasteltinten zijn momenteel dan ook enorm in de mode en passen ook zeker bij de mannenmode van dit moment. Deze lichtere tinten ogen fraai en zijn voor een aantal lekkere kledingstukken te vinden. Zo kun je kiezen voor een hoodie, overhemd of simpelweg een T-shirt. Laatstgenoemde zouden we zelf alleen wel nog even bewaren tot de temperaturen boven de vijftien graden zitten.

2. Bodywarmers zijn hip

Wie voor een warmere outfit wil gaan, kan met de bodywarmer indruk maken. Het kledingstuk is een modetrend dit jaar voor zowel mannen als vrouwen. Wat vooral voordelig is, is dat het kledingstuk gemakkelijk te combineren is met een blouse of trui, waardoor je niet alleen lekker warm blijft, maar ook nog eens stijlvol een opvallende indruk maakt.

3. Ruitjespatroon

Wie niet voor een bodywarmer wil kiezen, kan ook stijlvol opvallen met een ruitjespatroon. De geruite jas maakt een enorme comeback dit jaar en gaat op tal van manieren terug te vinden zijn op kledingstukken. Jasjes, blouses, pakken, broeken; het ruitjespatroon gaat een groot jaar tegemoet en is dan ook de ideale manier om een stijlvolle indruk te maken in 2023.

4. Zijde kan in specifieke combinaties

Niet alleen het ruitjespatroon valt dit jaar veel te vinden in de kledingkasten. Ook zijde doet het goed, maar wel in een paar hele specifieke combinaties. Zo kan een setje van een zijden shirt en zijden broek een goede indruk maken. Anderzijds kun je ook kiezen voor een zijden blouse om stijlvol de zomer van 2023 tegemoet te gaan.

5. Cargobroeken zijn weer helemaal in

Waar het ruitjespatroon terug is van weggeweest, geldt hetzelfde voor de cargobroek. De broeken met meer zakken dan dat iemand geld in zijn spaarvarken heeft, is weer helemaal in dankzij de stijlvolle look die er tegenwoordig aan gegeven wordt. Zo kun je deze broeken goed combineren met een lekker blouse of met een mooie coltrui. Mocht je voor een casual look willen gaan, zit je ook goed met een toffe trui of een lekkere hoodie. Zorg er dus voor dat je een cargobroek klaar hebt liggen in de kast.

6. Corduroy is stijlvol en duurzaam

Een ander stofje dat niet in de kledingkast mag ontbreken is corduroy. Deze retrostof is enorm veelzijdig en kan bijna met ieder kledingstuk gecombineerd worden. De geribbelde geweven stof gaat jaren mee en is dus ook nog eens lekker duurzaam. Aan te raden valt dan ook om te kiezen voor een broek van het zogeheten ribfluweel om een mooie, opvallende indruk te maken.

7. Hoge sneakers zijn weer in

Van de kledingstukken voor je bovenlichaam en benen schakelen we over naar de schoenen. Het eerste wat vrouwen opvalt, zijn de schoenen die je draagt en dus doe je er goed aan om ervoor te zorgen dat je schoenen die stijlvol zijn. Voor 2023 zijn het de hoge sneakers die in de mode zijn.

2023 is het jaar van de retromode en daar passen de hoge sneakers ook goed bij. Je doet er goed aan om te kiezen voor zwarte sneakers gezien deze overal goed bij passen. Anderzijds kun je ook gaan voor kleurrijke varianten die sneller opvallen. Mocht je echt geld over hebben, kun je ook gaan voor één van de vijf duurste Air Jordan-schoenen ooit gemaakt.

8. Outdoor schoenen blijven heerlijk

Mocht je niet van sneakers houden, kun je ook nog gaan voor outdoor schoenen. Ook deze gaan in 2023 een comeback maken en dat is goed te begrijpen. Stijlvolle laarzen met veters en schoenen met dikke zolen, zoals Dokter Martens, doen het goed en ogen daarnaast ook nog eens fantastisch. Extra pluspunt is dat dit soort schoenen heerlijk warm zijn.

9. Loafers voor een stijlvolle indruk in de zomer

Als laatste zijn er ook nog de loafers. De zogeheten instapschoenen zijn ideaal om aan te trekken gezien je geen veterstrikdiploma nodig hebt, maar zijn ook nog eens enorm stijlvol. Vooral de lage modellen zijn aan te raden gezien de zomer er langzaam maar zeker aankomt. Daarbij zijn de zogeheten instappers met vele soorten kleding goed te combineren, terwijl je bij iedere combinatie de mode trends van 2023 in het achterhoofd hebt zitten. Het is wat dat betreft de ideale schoen voor 2023.

Ook interessant