De bestbetaalde OnlyFans-gebruikers op een rij

Sociale media zijn een goudmijntje voor iedereen die zichzelf in de kortste keren weet te profileren en hier vervolgens een verdienmodel aan weet te koppelen. Dankzij OnlyFans is dat laatste de afgelopen jaren steeds gemakkelijker geworden. Maar hoeveel kun je verdienen als je het meest-populair bent op OnlyFans? Tijd om de boekjes te bekijken van de grootverdieners op het platform.

OnlyFans is de laatste jaren als platform flink gegroeid. Het socialmediaplatform verdient haar geld door middel van een abonnementsdienst waarbij gebruikers een bepaald bedrag per maand kunnen betalen aan hun favoriete creator. Die krijgen vervolgens het leeuwendeel van de inkomsten, terwijl OnlyFans de rest krijgt.

10. Safree Samuels

Geschatte inkomen: 1,91 miljoen dollar per maand

We trappen af met de nummer tien op de lijst, Safree Samuels. Deze rapper van Jamaicaanse en Amerikaanse afkomst kun je onder andere kennen als de voormalige partner van Nikki Minaj. Tevens is hij op de Amerikaanse buis geregeld te zien, waarbij hij vaak voor een aflevering komt kijken in een realityserie.

Dat is dan ook genoeg, want sinds de rapper op OnlyFans actief is, verdiend hij maandelijks naar schatting 1,91 miljoen Amerikaanse dollar. Omgerekend komt het neer op een kleine 1,76 miljoen euro per maand die hij binnenhaalt via zijn betalende volgers. Een abonnement op Samuels OnlyFans kost immers 15 dollar per maand en dat betalen zijn 3,2 miljoen volgers maar al te graag. 

9. Pia Mia

Geschatte inkomen: 2,2 miljoen dollar per maand

Amerikaanse zangeres Pia Mia is ook te vinden op OnlyFans. In tegenstelling tot de andere gebruikers in dit rijtje houdt de “Do It Again”-zangeres het doorgaans netjes met haar exclusieve content. Voor een aantal van de andere vrouwen in dit lijstje kan hetzelfde niet gezegd worden. De zangeres kun je verder kennen van haar rollen in de After-films.

Maandelijks weet de zangeres zo’n 2,2 miljoen dollar te vangen via het platform, omgerekend zo’n 2 miljoen euro. Het is een opvallend bedrag doordat de Amerikaan wel 6,2 miljoen volgers heeft. Maandelijks vraagt de actrice alleen maar 10 dollar, wat voor het totaalbedrag zorgt van 2,2 miljoen dollar per maand.

8. Gem101

Geschatte inkomen: 2,3 miljoen dollar per maand

Op de achtste plek in deze lijst met bestbetaalde OnlyFans-gebruikers treffen we één van de weinige onbekende gezichten op de lijst aan. Gem101 is een doornormale vrouw die in het dagelijks leven modellenwerk doet. Via OnlyFans zorgt ze er alleen voor dat haar inkomsten flink gespekt worden, want maandelijks verdiend Gem101 zo’n 2,3 miljoen dollar (2,1 miljoen euro).

Dit doet het minderbekende model door middel van een hoge abonnementsprijs. Voor toegang tot Gem101’s exclusieve content betaal je namelijk zo’n 30 dollar per maand. Meer dan een miljoen gebruikers hebben dit er graag voor over en dus staat de Amerikaan op de achtste plek in deze lijst. 

7. Erica Mena

Geschatte inkomen: 4,49 miljoen dollar per maand

Van een model dat niet enorm bekend is, schakelen we door naar Erica Mena die ook ooit actief was als model. Deze grootverdiener kun je tegenwoordig ook kennen van Amerikaanse series als Love & Hip Hop: New York, Scared Famous en CSI: Cyber. Mena heeft daarnaast ook een succesvol OnlyFans-account waarmee ze maandelijks zo’n 4,49 miljoen dollar (4,1 miljoen euro) heeft verdiend. Aan haar betalende volgers vraagt ze per maand een bedrag van 25,99 dollar.

6. Bhad Barbie

Geschatte inkomen: 52 miljoen per jaar

Lang niet iedere beroemdheid in deze lijst is daar terechtgekomen wegens talent. Zo kun je Bhad Barbie het beste kennen van haar onuitwisbare indruk tijdens een aflevering van Dr. Phil. De tiener was hier in 2016 te gast en werd beroemd om haar hatelijke gedrag. Daar maakte de inmiddels 19-jarige gebruik van om een rapcarrière te starten die ze opvolgde met een Only Fans-carrière.

Of je haar persoonlijkheid uit kunt staan of niet, dat is niet per se waar haar betaalde volgers voor komen. Die heeft Bhad Barbie op het platform in overvloed, namelijk zo’n 16 miljoen betalende gebruikers. Voor haar abonnement betaal je al snel 24 dollar per maand, waarmee ze meer dan 52 miljoen dollar (47,8 miljoen euro) wist te verdienen in een jaar tijd. 

5. Mia Khalifa

Geschatte inkomen: 6,42 miljoen per maand

Mia Khalifa is bekend geworden met haar carrière in de porno-industrie, maar zag met het opkomen van OnlyFans de kans schoon om een nieuw goudmijntje uit te hollen en dat heeft ze gedaan met succes. Met 22,7 miljoen volgers is Khalifa één van de bekendste namen op OnlyFans. Toch heeft de Amerikaan lang niet de meeste verdiensten per maand. Dit heeft te maken met de prijs die de Libanese Amerikaan rekent, namelijk 12,99 dollar per maand. 

4. Tyga

Geschatte inkomen: 7,69 miljoen per maand

Op de vierde plek treffen we rapper Tyga aan. De muzikant die in 2011 nog genomineerd werd voor een Grammy was tot kort geleden één grootverdieners op OnlyFans. Met 21,6 miljoen volgers wist hij flink wat inkomsten te genereren. Met een maandelijks bedrag van 20 dollar konden volgers toegang krijgen tot de exclusieve content van de rapper.

In ruil kregen fans een kijkje achter de schermen bij het maken van de muziek, privéfeestjes en tal van andere dingen die de muzikant in zijn vrije tijd deed. Inmiddels is Tyga alleen niet meer actief op OnlyFans. Hij verwijderde zijn account om vervolgens bij een concurrerende partij te starten.

3. Cardi B

Geschatte inkomen: 9,43 miljoen per maand

Van een mannelijke rapper schakelen we door naar een vrouwelijke: Cardi B. De WAP-zangeres heeft de bronzen plak verdiend als het gaat om de bestbetaalde OnlyFans-gebruikers. Maandelijks verdient de zangeres namelijk zo’n 9,43 miljoen dollar (8,67 miljoen euro) met het platform.

De zangeres kwam oorspronkelijk alleen naar het platform om geld te verdienen aan de geheime details over de videoclip van WAP. Cardi B post alleen niet zo vaak en vraagt gebruikers daarom ook slechts 4,99 euro per maand. Dat leverde uiteindelijk zo’n 81 miljoen volgers op, waarvan lang niet iedereen maandelijks betaalt natuurlijk. Toch zijn er genoeg betalende klanten voor de derde plek.

2. Bella Thorne

Geschatte inkomen: 11 miljoen per maand

Het zilver van de lijst gaat naar Bella Thorne. De actrice kun je onder andere kennen van Disney Channel-series van tien jaar geleden. Thorne is inmiddels opgegroeid en is sinds 2019 een creator op OnlyFans. Al snel was de actrice een trendsetter, want ze was de eerste die één miljoen dollar wist te verdienen binnen 24 uur op het platform.

Inmiddels heeft de 25-jarige 24,3 miljoen volgers, waarbij een groot aantal 9,99 euro betaald voor de exclusieve content. Dat levert Thorne maandelijks zo’n 11 miljoen dollar (iets meer dan 10 miljoen euro) op. Recentelijk heeft de actrice haar account echter gratis beschikbaar gemaakt.

1. Blac Chyna

Geschatte inkomen: 20 miljoen per maand

Bovenaan de lijst komen we uit bij Blac Chyna, de reality-TV-ster die je ook onder haar echte naam Angela Renée White kunt herkennen. De realityster heeft haar eigen televisieserie gehad in 2019, maar die werd al snel weer gecanceld. Daarvoor was ze ook te zien in Keeping Up with the Kardashians en RuPaul’s Drag Race.

Op OnlyFans heeft de beroemdheid toch echt haar hoogtijdagen, want maandelijks verdiend Blac Chyna zo’n 20 miljoen dollar. Dat is omgerekend iets meer dan 18,4 miljoen euro per maand. Met meer dan 16 miljoen volgers op Instagram heeft de ster dan ook tal van volgers die ze door kan sturen naar haar OnlyFans-pagina en dat blijkt enorm goed te werken als ze maandelijks zoveel geld verdiend.

Ook interessant