Top 5 beste Pixarfilms op Disney+

Een goede film zit soms op de plekken waar je deze het minst verwacht. Disneyfilms worden doorgaans gezien als kinderlijk wegens onder andere het feit dat de familiefilms van het huis van de muis geanimeerd zijn. Ook de Pixarfilms vallen in dit straatje, maar toch weet deze studio vrijwel altijd films af te leveren die zowel voor jong als oud geschikt zijn. Tijd om de vijf beste Pixarfilms op Disney+ onder de loep te nemen.

Wie het heeft over het repertoire van Pixar maakt het zichzelf gelijk lastig. De filmstudio maakt al bijna dertig jaar films die over de jaren heen zijn omgedoopt tot klassiekers. Toch leent recensie verzamelwebsite Rotten Tomatoes zich goed als platform om een beter inzicht te krijgen in welke films beter worden geacht dan de rest. Daarbij houden we wel slechts één film per reeks aan. 

1. Toy Story 

Dat betekent onder andere dat we alleen Toy Story opnemen in het lijstje met beste Pixarfilms op Disney+. De reeks met Woody en Buzz Lightyear kreeg in 2019 nog een vierde deel en een vijfde deel staat op de planning, maar nog steeds kan geen film tippen aan de eerste uit de reeks. De animatiefilm van Pixar zette de studio in de jaren ‘90 de kaart met 3D-animatie.

Vandaag de dag valt dat de film ook wel aan te rekenen, want moeders mooiste is de film zeker niet meer. De film uit 1995 was namelijk één van de eersten die via de computer werd geanimeerd. Toch blijft het verhaal van de jaloerse Woody en het avontuur dat volgt een enorm genot.

2. Finding Nemo

Een andere Pixarfilm die enorme lof heeft vergaard over de jaren is Finding Nemo. Het verhaal van vader Milo en zoon Nemo die gescheiden raken wanneer een groep duikers de jonge clownvis meeneemt en in een aquarium dumpt. Het avontuur van de de schuwe vader die hemel en aarde verplaatst om zijn zoon terug te vinden weet telkens weer te boeien.

Het heeft onder andere te maken met de geweldige cast die de talloze vissen en andere zeedieren leven geeft. Denk aan Albert Brooks, Ellen DeGeneres, Alexander Gould en natuurlijk Willem Dafoe. Natuurlijk kun je ook kiezen voor het vervolg, waarin Milo’s partner-in-crime Dory centraal staat, maar die is simpelweg qua verhaal toch een stukje minder leuk.

3. Inside Out

Halverwege de lijst met beste Pixarfilms op Disney+ zijn we aangekomen bij Inside Out. Deze animatiefilm uit 2015 is misschien wel het meest abstracte qua pitch van allemaal. De film maakt van allerlei menselijke emoties filmpersonages, waarbij de film bijna compleet in het hoofd van de jonge Riley afspeelt.

In het brein van de jongedame staan Joy, Sadness, Fear, Disgust en Anger aan het roer. Maar wanneer Joy en Sadness een fout maken en deze moeten herstellen, begint een reis die beide personages goed kunnen gebruiken. Tel daar fantastisch stemmen van Amy Poehler  en Bill Hader bij op en je hebt een film waar je zeker van zal genieten. 

4. Up

Er zijn weinig films die zoveel los kunnen maken in de eerste vijf minuten dan Up. Het verhaal van hoe Ellie en Carl elkaar ontmoeten en hun leven met elkaar delen is aandoenlijk, grappig en bovenal ook aangrijpend. Menig traantje zal gelaten worden voordat je de rest van de hoofdrolspelers daadwerkelijk ontmoet hebt.

De film gaat namelijk niet over Carl en Ellie, maar over knorrige opa Carl en de altijd enthousiaste padvinder Russell. Wanneer de knorrige opa de droom van zijn vrouw wil vervullen en het avontuur van zijn leven opzoekt, neemt hij per ongeluk de jonge padvinder mee waarna een gigantisch avontuur begint. Wederom wordt je op een visueel spektakel getrakteerd, terwijl het verrassend diepgaande verhaal voor oud en jong geschikt is.

5. Coco

Als laatste is er ook nog de meest recente film uit dit lijstje: Coco. Deze film steekt haar inspiratie niet weg onder de banken. De film heeft de Mexicaanse cultuur volledig omarmd met het verhaal van Miguel die een groot geheim heeft voor zijn familie. Waar de rest van de familie schoenen maakt en muziek heeft afgezworen heeft de jonge hoofdpersoon van de film een voorliefde voor de kunst.

Met de film leunt Pixar meer de kant van de bekende animatiefilms van Disney op, want Coco zit ook vol toffe muziek die nog lang na de credits in je hoofd blijven leven. Toch is het meest opvallende aspect van de film de visuele pracht en praal. Een regenboog van kleuren spat met iedere frame van het scherm die het Dia de los Muertos pas echt doet stralen.

Deze Pixarfilms op Disney+ zijn perfect voor een weekendje genieten

Met deze vijf films heb je gegarandeerd een goede avond vermaak op Disney+. Welke films op Disney+ die uit de stal van Pixar komen, horen volgens jou nog in dit lijstje? Laat het ons weten in de reacties hieronder.

Ook interessant