De grootste Disney+ releases van maart 2023 onder de loep

Maart staat alweer voor de deur. Tijd om je plannen voor het weekend uit te zoeken dus, waarbij je kunt kiezen voor een toffe film of serie. Disney+ heeft er deze maand genoeg! Eerder kon je al lezen wat er deze maand naar Netflix komt, maar Disney+ kan natuurlijk niet achterblijven. De grootste Disney+ releases van maart 2023 zetten we voor je op een rij.

The Mandalorian seizoen 3 (1 maart)

Maart belooft een prima maand te worden voor Disney+ abonnees die houden van Star Wars. Terwijl het tweede seizoen van The Bad Batch lekker doorloopt en aan het einde van de maand afsluit, begint op de eerste dag van de derde maand van het jaar seizoen 3 van The Mandalorian. Deze zal het verhaal van premiejager Din Djarin (ook wel bekend als The Mandalorian) en Grogu (ofwel Baby Yoda) vervolgen. 

Het tweede seizoen sloot met een enorme cliffhanger af in 2020, waarna deze deels in The Book of Boba Fett werd opgelost. Voor iedereen die serie niet gekeken heeft, zal het even verwarrend zijn, maar Grogu en Din zijn weer herenigd. Aan te raden valt dan ook om nog even de Boba Fett-serie te kijken voor de afleveringen met The Mandalorian.

Vervolgens gaat het derde seizoen verder met de verhaallijn rondom de eenzame premiejager die een schande is geworden voor zijn clan en zijn reputatie moet herstellen. Het nieuwe seizoen zal wederom acht afleveringen krijgen, waarvan de laatste halverwege april verschijnt. Het is dus een goede tijd om Star Wars-fan te zijn.

Chang Can Dunk (10 maart)

Iets meer dan een week later staat er een gloednieuwe film klaar op Disney+. Het betreft Chang Can Dunk, een film over tiener Chang die een weddenschap sluit met de beste basketballer van zijn school. Voor het speciale Homecoming-bal moet hij leren dunken, waarmee hij mogelijk indruk weet te maken op het meisje van zijn dromen Kristy. Het probleem is alleen dat Chang niet zo lang is en dat is bij basketbal niet zo handig.

Bono & The Edge: A Sort of Homecoming, with Dave Letterman (17 maart)

Een week later staat een zeer bijzonder project op de planning, namelijk Bono & The Edge: A Sort of Homecoming, with Dave Letterman. De titel is niet om over naar huis te schrijven, maar het project is duidelijk. Je krijgt namelijk een kijkje voorgeschoteld van Dave Lettermans eerste trip naar Dublin om met Bono en The Edge op te trekken in hun stad. Uiteraard staat een optreden van de twee U2-sterren ook op de planning in het project en dat terwijl het allemaal is vastgelegd door Morgan Neville, die in het verleden zijn werk al eens wist te bekronen met een Academy Award.

Secrets of Sulphur Springs seizoen 3 (25 maart)

De derde maand van 2023 belooft ook het derde seizoen van Disney Channel-serie Secrets of Sulphur Springs voor te schotelen. Het verhaal van een stel kinderen die in een tijdreizend mysterie terechtkomen is niet bepaald voor volwassenen, maar voor een jonger publiek is het een serie waar met veel plezier van wordt genoten. 

Doogie Kamealoha, M.D. seizoen 2 (31 maart)

Een andere serie voor de jonge kijkers die op de planning staat in maart is Doogie Kamealoha, M.D. De serie is een spiritueel vervolg op de familieshow uit de jaren ‘80 die het startschot bleek te zijn voor de carrière van Neil Patrick Harris. Dit spirituele vervolg doet dan ook alsof de serie daadwerkelijk bestaat en dat is direct de reden waarom hoofdpersoon Lahela Kameāloha de bijnaam “Doogie” ontvangt. Lahela is namelijk een zestienjarig wonderkind dat aan de Universiteit van Hawaï studeert om arts te worden.

Overige releases Disney+-releases van maart 2023

Naast de bovenstaande titels komt er nog veel meer naar Disney+ in de derde maand van 2023. Benieuwd naar de series en films? Check dan snel de lijst hieronder.

  • Titanic (1 maart)
  • Finding Michael (3 maart)
  • Unprisoned (10 maart)
  • Boston Strangler (17 maart)
  • Up Here (24 maart)
  • Kindred (29 maart)
  • Star Wars: The Bad Batch seizoen 2 finale (29 maart)

Al met al is er genoeg om naar uit te kijken in maart als je een Disney+-account hebt. Waar kijk jij het meeste naar uit? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Ook interessant