De grootste Netflix-releases van maart 2023 onder de loep

Februari nadert alweer haar einde en dat betekent dat de derde maand van 2023 alweer voor de deur staat. Ook in de kortste maand van het jaar brengt Netflix haar kijkers weer tal van films, series en documentaires. Tijd om de grootste Netflix-releases van maart 2023 onder de loep te nemen.

Maart wordt wederom een drukke maand voor Netflix. De grootste streamingdienst ter wereld brengt namelijk vijf releases met zich mee waar je enorm naar uit kunt kijken. Toch houdt het daar niet bij op, want naast de vijf Netflix-releases die we uit gaan lichten komen er ook nog tal van andere films en series in de derde maand van 2023. 

Sex/Life seizoen 2 (2 maart)

We trappen de maand af met Sex/Life seizoen 2. De populaire dramaserie die gebaseerd is op het boek 44 Chapters About 4 Men en scoorde enorm met het eerste seizoen dat in 2021 verscheen. Op 2 maart is het eindelijk tijd voor het tweede seizoen om te zien hoe het verhaal van Billie Connelly verder gaat.

Huismoeder Billie ging van blije, getrouwde vrouw met twee kinderen naar verwarde vreemdganger die fantaseeerde over haar verleden met de wilde Brad Simon. Toen ze haar erotische fantasieën met haar ex opschreef in een dagboek, wist je dat het fout zou gaan en dat gebeurd wanneer haar man Cooper er achter komt. Het eerste seizoen eindigde met een flinke cliffhanger en dus is het tijd om te zien hoe het verhaal verder gaat op 2 maart.

Luther: The Fallen Sun (10 maart)

Wie liever geen dramaserie kijkt waarin seks en vreemdgaan centraal staat, kan ook wachten op 10 maart. Dan verschijnt Netflix-film Luther: The Fallen Sun op de streamingdienst. Het is de film die het verhaal van Britse detective Luther afsluit dat ooit begon in een succesvolle BBC-serie.

Idris Elba keert terug om de briljante detective te spelen die achter de tralies zit weg te rotten terwijl een seriemoordenaar Londen terroriseert. Wanneer de detective besluit om uit te breken om de moordenaar een halt toe te roepen. Dat belooft veel spanning en sensatie en dus kunnen we niet wachten om de film te bekijken!

Shadow & Bone seizoen 2 (16 maart)

2021 was dankzij Shadow & Bone een goed jaar voor Netflix. Deze fantasirijke Netflix-serie voor jongvolwassenen sloeg in als een bom dankzij een mix van Game of Thrones en Pride & Predjuice. Niet veel later werd een tweede seizoen aangekondigd en na twee jaar wachten is het tijd voor de premiere.

Op 16 maart verschijnt de serie met acht nieuwe afleveringen waarin Alina Starkov wederom centraal staat. De zogeheten Sun Summoner is de laatste hoop voor deze dystopische wereld, maar wordt op de hielen gezeten door The Darkling (die op heerlijke wijze vertolkd wordt door Ben Barnes). 

The Night Agent (23 maart)

Een week later gaat The Night Agent in premiere op Netflix. Het betreft een actiethriller waar FBI-agent Peter Sutherland op een avond de telefoon in zijn kantoor hoort over gaan. Het probleem is dat deze telefoon in zijn tijd in het Witte Huis de telefoon nog nooit heeft horen over gaan. Als gevolg komt de FBI-agent in een reusachtig complot terecht waarbij zijn eigen leven in gevaar komt.

Murder Mystery 2 (31 maart)

De laatste grote release van de derde maand van het jaar is het vervolg op succesvolle Netflix-film Murder Mystery. Deze actievolle komedie met Adam Sandler en Jennifer Aniston in de hoofdrollen viel dan wel niet in de smaak bij de pers, maar scoorde enorm goed bij het publiek. Na vier jaar wachten is het vervolg dan ook eindelijk hier.

Op 31 maart verschijnt het tweede deel waarin het detectiveduo veel moeite heeft met het lanceren van hun eigen detectivebureau. Wanneer het duo betrokken raakt bij het mysterie rondom de kidnapping van hun vriend Maharaja start een gloednieuw avontuur voor kijkers om van te genieten. Voor het tweede deel heeft ook Mark Strong een grote rol. De acteur kun je onder andere kennen van zijn leuke rollen in de Kingsmen-films.

Gebruik deze geheime categorie-codes om alle films en series op Netflix te kijken

Overige releases Netflix-releases van maart 2023

Naast de bovenstaande titels komt er nog veel meer naar Netflix in de derde maand van 2023. Benieuwd naar de series en films? Check dan snel de lijst hieronder.

 • Fall (1 maart)
 • Harriet (1 maart)
 • Into the Deep (1 maart)
 • Soof 3 (2 maart)
 • Next in Fashion (3 maart)
 • Chris Rock: Selective Outrage (5 maart)
 • MH370: The Plane that Disappeared (8 maart)
 • You seizoen 4, deel 2 (9 maart)
 • The Glory (10 maart)
 • Money Shot: The Pornhub Story (15 maart)
 • Waco: American Apocalypse (22 maart)
 • Black Clover: Sword of the Wizard King (31 maart)

Al met al is er genoeg om naar uit te kijken in maart als je een Netflix-account hebt. Waar kijk jij het meeste naar uit? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Ook interessant