De beste apps om geld te besparen

Geld sparen is altijd makkelijker gezegd dan gedaan. Enorm veel mensen hebben moeite om consequent geld te sparen of vinden het juist lastig om kosten te besparen. Gelukkig hebben we vijf fantastische apps voor je die kunnen helpen om geld te besparen.

1. Google Opinion Rewards

We trappen af met een app die voor iedereen enorm handig is om geld te besparen. Sterker nog, het is een app waarmee je geld kunt verdienen zonder al te veel moeite. Google Opinion Rewards is de naam van de app, waarmee je over de jaren flink wat euro’s kunt verdienen. Dagelijks vraagt de app je een korte questionnaire waarna je beloond wordt met een bepaalde hoeveelheid eurocent.

Of je de vragen naar waarheid invult, wordt niet gecontroleerd. In principe kun je dus gewoon liegen op de vragenlijst en nog steeds geld verdienen. Het tegoed dat je opbouwt kun je vervolgens via je Google Play-account uitgeven. Dat is handig als je bijvoorbeeld iets via YouTube wil kopen of via de Google Store zelf. Dan wordt eerst je tegoed gebruikt en betaal je daarna het resterende bedrag. 

Op die manier bespaar je dus over de jaren toch lekker wat geld. Google vraagt slechts enkele minuten van je tijd, soms zelfs minder dan een minuut, en jij wordt uitbetaald. Een betere deal is er niet.

Hier kun je Google Opinion Rewards downloaden!

2. MoneyHero

Wie een held wil worden in zijn bankzaken zit met MoneyHero goed. Deze app geeft je namelijk een handig overzicht van je geldzaken en inzichten in je uitgaven. Op die manier kun je bewuster met je geld omgaan, maar ook beter sparen. Door je inkomen in te voeren in combinatie met je vaste lasten, zie je precies wat je maandelijks overhoudt. 

Dat geld kun je vervolgens in allerlei potjes stoppen. Als je een spaarpotje wil voor etentjes of de supermarkt, kun je deze maken. Vervolgens zie je gedurende de maand precies waar je geld naartoe gaat én nog belangrijker, hoeveel geld je nog per potje hebt. Zo ben je veel bewuster bezig met hoeveel geld je daadwerkelijk uitgeeft en kun je, als je een spaarpot maakt die specifiek is voor sparen, het overige geld per maand daarin stoppen.

Mocht je MoneyHero niet willen gebruiken, loont het ook om even naar je eigen bank te kijken. Anno 2023 hebben de meeste banken hun eigen Bankieren-app, waarmee je ook al diepgaand inzicht kunt krijgen in je maandelijkse financiën. Vervolgens kun je (wellicht net zo gedetailleerd) je maandelijkse uitgaven plannen om geld te besparen.

Hier kun je MoneyHero downloaden!

3. AlleFolders

Van een app die je helpt met geld opzij zetten waardoor je geld spaart, schakelen we door naar een app die je helpt om kosten te besparen in de supermarkt. Het betreft AlleFolders, een handige app waarmee je overzichtelijk de aanbiedingen kunt bekijken van tal van supermarkten, bouwmarkten en zelfs de IKEA. Via de app heb je makkelijk een overzicht van de wekelijkse aanbiedingen bij de meeste winkels en daar kun je dus goed mee besparen.

Door slim te kijken welke producten je nodig hebt, kun je precies zien waar de aanbieding is en daarop vervolgens je boodschappen afstellen. Zo kun je wekelijks (of zelfs dagelijks) euro’s besparen, wat aan het einde van de maand toch lekker aantikt. Wat vooral ook handig is, is dat je een melding aan kunt zetten om promoties te ontvangen van supermarkten bij je in de buurt.

Hier kun je AlleFolders downloaden!

tips om op je abonnementen te besparen

4. Too Good To Go

Wie op zoek is naar een goede manier om goedkoop boodschappen te doen, kan gebruikmaken van Too Good To Go. Niet alleen helpt deze app voedselverspilling tegen te gaan, maar je bespaart er ook nog eens enorm veel geld mee. Via de app bestel je namelijk zogeheten Magic Boxen. Deze kosten slechts een paar euro, waarna je een scala van producten krijgt.

De producten komen van allerlei supermarkten, restaurants, bakkerijen en bijvoorbeeld groenteboeren die producten hebben die binnenkort over de datum gaan. Waar de bedrijven deze weg zouden gooien, zijn ze vaak nog meer dat prima voor consumptie. Door via de app zo’n box te bestellen krijg je dus eten en drinken dat binnenkort over de datum gaat, maar binnen een dag of twee vaak nog prima is. Zo heb je lekker eten en dat zonder al te veel kwijt te zijn aan boodschappen.

Hier kun je Too Good To Go downloaden!

5. Peaks

Om af te sluiten is er ook nog Peaks. Deze app vereist wat extra werk, maar daar profiteer je na een week al enorm van. Peaks vraagt je namelijk om de app te koppelen aan je bankrekening, waarna de app op een handige manier automatisch geld voor je spaart. Bij iedere uitgave rondt de app het bedrag dat je uitgeeft af naar de volgende euro. Het wisselgeld zet de app vervolgens in een spaarpotje voor je opzij.

Wanneer je in de kroeg een biertje haalt van 4,20 euro, maakt de app er vijf euro van, waarbij de 0,80 cent wisselgeld naar je spaarpotje wordt gestort. Het geld dat opzij gezet wordt, blijft alleen niet zomaar in een spaarpotje gezet. Dit geld wordt gebruikt om mee te beleggen, waarbij je zelf niet zoveel hoeft te doen. 

Je hoeft alleen aan te geven welk beleggingspakket je wil en de app doet de rest. Over een langere periode kan dit je spaarpotje flink spekken. Anderzijds heeft beleggen wel altijd een risico, namelijk dat je ook geld kunt verliezen. Wat dat betreft is het aan jou om te bepalen of je dat risico wil nemen. 

Hier kun je Peaks downloaden!

Ook interessant