Met deze doodgewone beroepen kun je miljonair worden

Iedereen heeft weleens gedroomd over het worden van een miljonair. Toch is het een droom die voor velen eindigt in een deceptie. Hoewel het een ongrijpbaar doel lijkt om miljonair te worden, zijn er best een aantal beroepen waarmee je meer dan zes nullen op de bankrekening kan krijgen. Tijd om de doodgewone beroepen waarmee je miljonair kunt worden op een rijtje te zetten.

Miljonair worden is een stuk gemakkelijker dan sommige mensen denken. Zo blijkt wel uit het boek van Chris Hogan: Everyday Millionaires. De schrijver vroeg meer dan 10.000 miljonairs naar hun succes en het blijkt dat lang niet iedereen een succesvolle investeerder of ondernemer is. Mensen met doodnormale banen wisten het ook voor elkaar te krijgen om meer dan zes nullen op de bankrekening te krijgen. Dat werd onder andere met de zes onderstaande beroepen bereikt.

1. HR Manager – 76.223 euro per jaar

De baan waarmee je het gemakkelijkst de miljoen haalt is HR Manager. Het is een sleutelrol in ieder bedrijf en dus een positie waarmee veel geld verdiend kan worden en dat terwijl je dit in eerste instantie niet zou zeggen. Het heeft te maken met het feit dat HR Managers de brug zijn tussen het management en het personeel.

Een bedrijf kan niet draaien zonder werknemers en een HR Manager zorgt ervoor dat er genoeg personeel binnenkomt binnen een bedrijf. HR Managers zijn verantwoordelijk voor het aantrekken, selecteren en belonen van het personeel. Daarnaast beoordeelt een HR Manager of de aangetrokken werknemers goed hun werk doen nadat ze zelf de opleiding hiervan hebben verzorgd. 

2. Ingenieur – 74.519 euro per jaar

Uit het boek van Hogan blijkt dat ingenieurs het vaakst miljonair wisten te worden. Het heeft onder andere te maken met de kwaliteiten die ingenieurs nodig hebben om hun werk goed te doen. Plannen is enorm belangrijk voor het beroep. Als je dat op de werkvloer goed kunt doen, kun je dat ook met je eigen bankzaken doen en heb je waarschijnlijk geen moeite met geld sparen.

Ingenieurs heb je in allerlei soorten en maten. Dat heeft te maken met het feit dat je als ingenieur op een wetenschappelijke manier probleemoplossend moet denken om complexe vraagstukken op te lossen. Iedere sector heeft zijn eigen vraagstukken en dus specifieke ingenieurs nodig om deze problemen op te lossen.

3. Data Scientist – 67.059 euro per jaar

Een ander beroep waarmee je goed miljonair kunt worden volgens het boek van Hogan is Data Scientist. Niet alleen verdien je jaarlijks dik 67.000 euro, maar dat salaris kan nog wel eens veel hoger uitvallen. Data Scientists zijn namelijk in trek doordat veel bedrijven data zien als het nieuwe goud. Door data goed te kunnen lezen kunnen verstandige keuzes gemaakt worden en dus kan een bedrijf profiteren.

Er is dus geen beter moment om Data Scientist te zijn, want er is onwijs veel vraag naar mensen die hierin gespecialiseerd zijn. Dat betekent voor jou ook gelijk baanzekerheid en wat extra onderhandelingskracht om een beter salaris te krijgen.

4. Software Developer – 59.889 euro per jaar

Wie jaarlijks een kleine 60.000 euro op wil strijken, kan dit doen met het basissalaris dat je als Software Developer kunt verdienen. Het betreft een functie waarbij je verantwoordelijk bent voor het schrijven en maken van programma’s die op elektronische apparaten werken. Denk hierbij aan apps voor op je telefoon, maar ook programma’s om het werkleven mee te versimpelen.

Software Developers zijn net als Data Scientists enorm in trek bij bedrijven en het is dan ook niet zo moeilijk om hier werk in te vinden momenteel. Anderzijds is het wel belangrijk om te weten dat je ook als zelfstandig goed de baan kunt uitoefenen. Risico is wel dat je in het begin wellicht niet zo veel verdiend, maar als je een succesvolle app weet te maken kan het succes zo omslaan en het geld snel volgen.

5. Docent – 47.870 tot 60.297 euro per jaar

Als laatste hebben we ook nog de baan van docent. Je kunt leraar worden op het basisonderwijs of het voortgezet onderwijs en daarmee nog steeds goed miljonair worden. Wederom betreft het een beroep waarbij je goed moet zijn in het plannen, wat kan vertalen naar goed plannen van je uitgaven. Dat is natuurlijk enorm handig.

Het is tevens het beroep waarvan Hogan niet had verwacht dat het veel miljonairs zou opleveren. “Dit is een beroep waarvan ik weet dat het vaak ondergewaardeerd én onderbetaald is. Dus hoe bereiken deze leraren de status van miljonair toen ze met pensioen gingen? Hieruit blijkt dat miljonair worden niets met je werk of inkomen te maken heeft, maar dat je een plan hebt voor je geld”, aldus de schrijver.

Doodgewone beroepen zijn niet de sleutel om miljonair worden

Hoewel de bovenstaande beroepen prima kunnen helpen om miljonair te worden, zijn deze beroepen niet de absolute sleutel tot succes. Zoals Hogan al stelt is het veel belangrijker dat je goed met je geld omgaat zodra je dit verdiend hebt. Dat betekent dat je goed moet kunnen sparen en niet zomaar je geld uitgeeft wanneer dit op de bankrekening verschijnt. Slim beleggen en denken aan de toekomst zijn net zo belangrijk om succesvol miljonair te worden als veel geld verdienen. Daarom hebben we alvast de beste apps om geld te besparen voor je op een rijtje gezet.

Ook interessant