De beste oefeningen om van je borstvet af te komen

De goede voornemens worden alweer een maand onderhouden, maar dat betekent niet gelijk dat iedereen al resultaat ziet. Spierpijn stapelt zich op, de eerste spiermassa wordt zichtbaar, maar toch blijft je grootste irritatiepunt aan je lijf aanwezig. Voor de man zijn het vaak de zogeheten man boobs, die door borstvet ontstaan. Met deze oefeningen raak je ze zo kwijt.

Trainen kan je op allerlei soorten en manieren doen. Toch zijn sommige oefeningen meer geschikt wanneer je een specifiek deel van je lichaam wil trainen. Als je van je borstvet af wil komen, zijn er namelijk een scala van oefeningen die beter werken als je je man boobs zo snel mogelijk wil omtoveren in prachtige borstspieren.

Let wel op dat de oefeningen hieronder geen wondermiddel zijn. Het effect hangt af van hoe vaak je de oefeningen doet en hoeveel rust je pakt. Je spieren moeten immers wel de tijd krijgen om op gezonde wijze te herstellen. 

1. Diamond push-ups

We trappen af met de vervelendste oefening van de lijst, namelijk de diamond push-ups. Deze lijkt in de basis enorm op een normale push-up met één groot verschil. Je handen plaats je recht onder je borstkas, waarbij je je duimen en wijsvingers elkaar laat raken. Doe vervolgens je push-ups, maar let er ook op dat je ellebogen strak langs je lichaam blijven.

De spiergroepen die je met deze oefening traint, zijn borstspieren, maar dat is niet de groep die het meest belast wordt. Je triceps ervaren namelijk de meeste druk, dus is het ook logisch dat je doorgaans slechts de helft van je reps en herhalingen kunt doen bij deze oefening. Dat is alleen maar goed, want in combinatie met een aantal andere oefeningen in deze lijst kun je een lijstje maken om onuitputbaar je borstspieren door te trainen.

2. T-push-ups

Zo kun je de eerste oefening goed combineren met de T-push-ups. Deze oefening traint namelijk je onderarmen, biceps en schouderspieren. Daarnaast worden ook beide zijkanten van je borst goed in beweging gezet en train je deze spiergroepen lekker mee. Gelukkig zijn dit soort push-ups een stukje makkelijker te doen.

Voor deze vorm houd je die van een klassieke push-up aan. Span de core van je lichaam aan bij het maken van de push-up en bij het omhoog komen, draai je je lichaam mee terwijl je met één hand richting het plafond wijst. Je lichaam maakt als het ware de letter T, waarna je terugkeert naar de startpositie en een herhaling doet met de andere hand. Probeer twee tot drie sets van 5 tot 10 reps te doen.

3. Dive Bomber push-ups (Hindu push-ups)

De volgende oefening in het lijstje is iets minder handig in combinatie met de eerdergenoemde Diamond push-ups, maar is wel haalbaar als je de twee oefeningen ver genoeg uit elkaar trekt. De Dive Bomber push-up traint richt zich namelijk ook op de triceps en borstspieren, waarbij de twee spiergroepen dit keer meer evenredig de last verdelen. Ook train je je rug, kuit- en kontspieren met deze oefening.

Breng je lichaam in omgekeerde V-positie, waarbij je kont richting het plafond staat. Vervolgens breng je je lichaam richting de grond, waarna je je lichaam als het ware naar voren duwt. Je rug wordt hierdoor hol en je borst komt naar voren, terwijl je je armen weer strekt. Keer terug naar de oorspronkelijke positie en herhaal de oefening tot je niet meer kunt.

4. Overhead press (Standing military press)

Na de Diamond push-ups is de Overhead press de lastigste oefening op deze lijst. Toch is het ook één van de oefeningen die het meest loont als je deze met goede vorm uitvoert. Je traint namelijk je borst, schouders, bovenrug en triceps en dat allemaal terwijl je core de balans moet houden van al het gewicht dat je boven je hoofd duwt.

Claim het squat rack in de sportschool en plaats aan beide kanten de gewichten die bij je krachtniveau passen. Let hierbij goed op dat iets minder zwaar beter is als je op die manier meer sets kunt doen. Pak de stang iets wijder dan je schouders vast, ga een beetje door je knieën en houdt het gewicht hoog op je borstkas. Duw de stang in kaarsrechte lijn omhoog tot boven je hoofd en stop wanneer je armen gestrekt zijn. Brengt de stang weer omlaag en herhaal.

5. Tempo push-ups

Als laatste is er nog één push-upvorm die aan te raden valt. Het betreft de tempo push-up. Dit is in alles hetzelfde als een normale push-up op één aspect na. Je doet de push-ups in vertraagde vorm. Daarbij moet je ongeveer drie tot vijf seconden over het neerkomen, waarna je in een seconde jezelf weer omhoog duwt.

Deze oefening zorgt er namelijk voor dat de conditie van je spieren verbetert. Na verloop van tijd kun je op deze manier meer reps doen zonder dat je last krijgt van je spieren en dus kun je op termijn steeds beter trainen en de laatste loodjes gemakkelijker afleggen. Een ideale oefening dus om mee af te sluiten bij elke sessie.

Nooit meer last van man boobs

Met deze vijf oefeningen kun je in ieder geval alvast aan de slag gaan om je borstvet weg te trainen. Onderaan de streep zijn het veel push-ups, maar als je de training slim indeelt, kun je dat prima volhouden. Laat ons weten in de reacties welke oefeningen jij gebruikt om van man boobs af te komen en vergeet ook niet te checken hoe je je metabolisme kunt versnellen om meer af te vallen.

Ook interessant