Alle nieuwe Star Wars films en series die binnenkort verschijnen

Star Wars-fans hebben afgelopen weekend enorm kunnen genieten van de Britse editie van Star Wars Celebration. In Londen werd groots uitgepakt door Disney met tal van aankondigingen van nieuwe projecten rondom de filmreeks die zich lang geleden voordeed in een universum hier ver, ver vandaan. Tijd om alle nieuwe Star Wars films en series die binnenkort verschijnen op een rij te zetten.

The Mandalorian seizoen 3 is momenteel nog bezig op Disney+, maar dat derde seizoen is bijna voorbij. Voor Star Wars-fans is het dan weer wachten tot er iets nieuws aankomt. Gelukkig weten we dankzij Star Wars Celebration dat er enorm veel content aankomt in de vorm van films en series. Tijd om alles onder de loep te nemen.

Star Wars: Visions – Volume 2

We trappen af met de serie waarvan we als eerste nieuwe afleveringen kunnen verwachten: Star Wars: Visions. Deze animatieserie richt zich met iedere aflevering op een ander deel van het universum waarbij constant losse verhalen worden verteld door andere studio’s. Hierdoor is de serie enorm divers qua stijlen en het eerste uitstekende seizoen zorgt er dan ook voor dat velen uitkijken naar Volume 2. Vooral doordat er een aflevering gedaan wordt door Studio Mir (verantwoordelijk voor The Legend of Korra) en Aardman (de studio achter Wallace & Grommit).

Star Wars: Visions – Volume 2 verschijnt op 4 mei 2023 op Disney+.

Ahsoka 

Na een opwachting in het tweede seizoen van The Mandalorian krijgt Ahsoka Tano eindelijk de schijnwerpers op haar gericht in een eigen live-action serie. Deze wordt geschreven door Dave Filoni, terwijl Jon Favreau uitvoerend producent is. Het team van The Mandalorian is dus ook betrokken bij deze serie en dat is maar goed ook. Het verhaal van Star Wars Rebels (tevens uit de koker van Filoni) wordt namelijk vervolgd, wat betekent dat de zoektocht naar Thrawn (gespeeld door Lars Mikkelsen) doorgaat. Na een uitstekende eerste trailer is dit wellicht wel het project waar Star Wars-fans nu het meeste naar uitkijken.

Ahsoka verschijnt in augustus 2023 op Disney+.

Skeleton Crew

Later in het jaar verschijnt ook nog Skeleton Crew, een serie waarin Jude Law de hoofdrol speelt. Achter gesloten deuren werd in Londen een eerste trailer getoond die velen het gevoel gaf dat de serie inspiratie heeft opgedaan van jaren ‘80-film The Goonies. In Skeleton Crew volgen we namelijk een groep kinderen die een plek probeert te vinden in het universum.

Skeleton Crew verschijnt in 2023 op Disney+.

Andor seizoen 2

Ook volgend jaar wordt het een druk jaar voor Star Wars-fans. Dan verschijnt namelijk het tweede seizoen van Andor, de Disney+ serie die in 2022 hoge ogen wist te gooien. Een eerste trailer is al uitgebracht, maar wel exclusief voor fans die bij Star Wars Celebration waren. Het volgende seizoen wordt verwacht in augustus 2024, dus het wachten is nog lang.

Andor seizoen 2 verschijnt in augustus 2024 op Disney+.

The Acolyte 

In 2024 is Andor niet de enige serie waar Star Wars-fans naar uit kunnen kijken. Ook The Acolyte staat op de planning. Het betreft een serie die zich dik honderd jaar afspeelt voor de gebeurtenissen van The Phantom Menace. Het tijdperk van de High Republic staat centraal in deze mystery thriller waarin een voormalige Padawan en haar oude Jedi Master detective spelen om te ontdekken wie verantwoordelijk is voor een groot scala aan misdaden.

The Acolyte verschijnt in 2024 op Disney+.

Star Wars: Lando 

Hoewel Solo: A Star Wars Story lang niet door iedereen goed werd ontvangen, was Donald Glovers interpretatie van Lando Calrissian universeel geliefd. De acteur krijgt dan ook zijn eigen spin-off serie, al zijn er nog vrijwel geen details bekend over de productie behalve dat die in een vroeg stadium zitten. Justin Simien is de showrunner van de serie en Glover zelf keert uiteraard terug.

Star Wars: Lando heeft nog geen releasedatum.

Dave Filoni’s Star Wars-film

Dat Filoni één van de betere talenten is die weet hoe hij met Star Wars om moet gaan, is wel duidelijk afgaande op zijn werk de afgelopen vijftien jaar. Tijdens Celebration 2023 werd dan ook eindelijk aangekondigd dat het brein achter Star Wars The Clone Wars, Rebels, The Mandalorian, The Book of Boba Fett (en de aankomende Ahsoka-serie) een film mag maken. Deze zal de verhaallijnen van de Disney+ series waar hij aan werkt samenbrengen.

Dave Filoni’s Star Wars-film heeft nog geen releasedatum.

James Mangold’s Star Wars-film

Ook James Mangold, bekend van Logan en de regisseur van de aankomende Indiana Jones-film, maakt een Star Wars-film. LucasFilm is blijkbaar tevreden met het werk van de regisseur en dus mag Mangold aan de slag met een verhaal waarbij hij zich richt op de allereerste Jedi. De film speelt zich dan ook duizenden jaren af voor Luke Skywalker en Darth Vaders tijd. 

James Mangold’s Star Wars-film heeft nog geen releasedatum.

Sharmeen Obaid-Chinoy’s film

Tijdens Star Wars Celebration 2023 werd door Kathleen Kennedy onthuld dat het verhaal van Rey Skywalker vervolgt zal worden. De hoofdpersoon uit de sequel-trilogie krijgt een nieuwe film die zich vijftien jaar na The Rise of Skywalker afspeelt. In de film zal Ray proberen de Jedi Order weer op te bouwen. Sharmeen Obaid-Chinoy regisseert de film, al is nog onduidelijk wanneer de film verschijnt.

Sharmeen Obaid-Chinoy’s Star Wars-film heeft nog geen releasedatum.

Shawn Levy’s Star Wars-film

Een film waar veel minder details over bekend zijn, is Shawn Levy’s Star Wars-film. De regisseur van Free Guy werkt aan een project, maar stelt dat de productie pas echt zal beginnen zodra Deadpool 3 en Stranger Things seizoen 5 klaar zijn. Het lijkt er dus op dat men nog wel even moet wachten op deze film.

Shawn Levy’s Star Wars-film heeft nog geen releasedatum.

Taika Waititi’s Star Wars-film

Ook Taika Waitti werkt aan een project, maar ook deze zit nog in een vroeg ontwikkelingsstadium. De excentrieke filmmaker heeft een hele unieke manier van schrijven en wil deze waarborgen in zijn script en wil dus niemand anders in het proces betrekken. Er is dan ook nog geen releasedatum of enig teken van wanneer we de film kunnen verwachten.

Taika Waititi’s Star Wars-film heeft nog geen releasedatum.

Rian Johnson’s Star Wars Trilogie

Als laatste is er ook nog de Star Wars-trilogie van Rian Johnson. De regisseur van The Last Jedi is slechts door een deel van de Star Wars-fanbase geliefd, maar heeft van Disney het vertrouwen gekregen om een compleet eigen trilogie te maken. Toch is het nog maar de vraag of de films verschijnen. Momenteel is er namelijk geen actieve ontwikkeling bezig rondom het project, maar volgens Kennedy wil Johnson de films wel nog steeds maken.

Rian Johnson’s Star Wars-films hebben nog geen releasedatum.

Ook interessant