5 actiefilms op Disney+ die je moet kijken

Disney+ wordt al sinds de release in 2019 gezien als de streamingdienst voor het jongere publiek. Dat is deels ook wel waar, maar de streamingdienst staat ook vol met toffe actiefilms om van te genieten. Maar met zoveel keuze kan je al snel verstijven en besluiteloos scrollen. Wij helpen je uit de hand met vijf actiefilms op Disney+ die je absoluut bekeken moet hebben.

Wie het heeft over actiefilms op Disney+ kan direct met zijn gedachten afdrijven naar klassiekers. Dat is natuurlijk prima, maar voor dit lijstje proberen we een mix van oudere en nieuwere actiefilms voor te schotelen. Daarnaast proberen we het aantal Marvelfilms ook te beperken, want een lijst met de vijf beste Marvelfilms om te kijken hebben we hier al voor je op een rijtje gezet. Lees daarom maar snel verder zodat je je kijklijst op Disney+ snel aan kunt vullen met deze vijf films!

1. Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl

We trappen af met een film die nog altijd gezien wordt als de beste film waarin piraten centraal staan. Het betreft de eerste Pirates of the Caribbean-film die dit jaar ook nog eens twintig jaar oud wordt. Deze wist op magische wijze piraten om te toveren tot leuke actiehelden.

The Curse of the Black Pearl wist met een cast vol toffe personages en een leuk verhaal vriend en vijand te verbazen. Niemand had gedacht dat een film die gebaseerd is op een Disney-attractie daadwerkelijk zo goed zou zijn. Het tegendeel werd bewezen met deze avontuurlijke actiefilm met Johnny Depp in zijn meest iconische rol: Captain Jack Sparrow.

2. Die Hard

Van piraten schakelen we door naar agenten. Specifiek gaan we het hebben over New York-politieagent John McClane die naar Los Angeles reist voor de feestdagen om met zijn kinderen te zijn. Wanneer hij naar een feestje gaat van het werk van zijn ex-vrouw valt een groep Duitse terroristen binnen (onder leiding van de uitstekende Alan Rickman als Hans Gruber). Aan McClane om de boel te redden.

Hoewel de film dit jaar alweer 35 jaar oud wordt, blijft de actietitel een klassieker. In iets meer dan twee uur tijd weet John McTiernan je als geen ander verliefd te laten worden op hoofdpersoon McClane dankzij zijn heroïsche daden en aanstekelijke humor. Met oneliners in overvloed is dit een ware actie klassieker die je gekeken moet hebben als je van films houdt. 

3. Logan

Voor de volgende film in het rijtje met toffe actiefilms op Disney+ komen we uit bij Logan. De film mag dan wel een superheldenrandje hebben, maar staat compleet los van Marvels universum aan films die in elkaar overlopen. Deze film komt namelijk uit de koker van Fox en is door James Mangold geregisseerd.

Mangold wist met deze door westerns geïnspireerde film een pakkend verhaal voor te schotelen over een wereld waarin superhelden een uitstervend ras vormen en opgejaagd worden. Nu is het aan Logan (ook wel bekend als The Wolverine) om de volgende generatie mutanten naar een veilige plek te brengen.

4. Kingsman: The Secret Service

Ook stijlvolle actie kaskraker Kingsman: The Secret Service mag niet ontbreken in dit rijtje met beste actiefilms op DIsney+. De film met Taron Egerton in de hoofdrol is een stijlvolle spionnenfilm boordevol humor en over de top actie waardoor de adrenaline door je lijf giert. Er is dan ook een goede reden waarom deze met humor gevulde actiefilm een tweede deel kreeg.

Het heeft te maken met de uitstekende cast, want naast een glansrol van Egerton spelen Colin Firth en Samuel L. Jackson geweldige rollen in de film. Anderzijds is de actie een waar spektakel door een mix van creativiteit en bombastische filmkwaliteiten. Tel daar een simpel verhaal bij op van een spionagegroep die de wereld moet redden via een nieuwe rekruut en je hebt een geweldige film.

5. Avengers Endgame

Om af te sluiten trekken we toch nog een keer de lade open met superheldenfilms. Dit keer gaat het wel om een film uit het Marvel Cinematic Universe (MCU), maar betreft het wel een film waarvan de waarderingswaarde pas na het zien van de rest van het MCU enorm hoog is. Avengers Endgame is namelijk de vierde Avengers-film en het slotstuk van de eerste saga die Marvel in tien jaar tijd heeft zitten bouwen.

Wat volgt is een overwinningsronde vol hoogtepunten uit eerdere films en een actiespektakel dat tot op de dag van vandaag geen gelijke kent. Wat dat betreft heeft Disney+ één van de grootste actiefilms van de afgelopen twintig jaar op haar streamingdienst staan, maar is dat wel gelijk één die een redelijke waslijst aan huiswerk vereist. Ondanks dat is de film het kijken meer dan waard.

Deze actiefilms op Disney+ zijn perfect voor een blockbuster night

Met deze vijf films heb je gegarandeerd een goede avond vermaak op Disney+. Welke films op de streamingdienst van Disney  horen volgens jou nog in dit lijstje? Laat het ons weten in de reacties hieronder. Anderzijds hebben we hier ook de beste actiefilms op Netflix voor je op een rijtje staan, net als de beste actiefilms op Amazon Prime Video.

Ook interessant