Top 5 beste actiefilms op Amazon Prime Video

Amazon Prime Video is steeds meer een sfeermaker voor een lekker avondje op de bank. Relaxen, een filmpje aanzetten en genieten maar! Dat is precies wat je wil doen, maar met zoveel keuze kan je al snel verstijven en besluiteloos scrollen. Wij helpen je uit de hand met vijf actiefilms op Amazon Prime Video die je absoluut bekeken moet hebben.

Wie het heeft over actiefilms op Amazon Prime Video kan direct met zijn gedachten afdrijven naar klassiekers. Dat is natuurlijk prima, maar voor dit lijstje proberen we een mix van oudere en nieuwere actiefilms voor te schotelen. Lees daarom maar snel verder zodat je je kijklijst op Prime Video snel aan kunt vullen met deze vijf films!

1. Everything Everywhere All at Once

We trappen af met de film die de laatste tijd (terecht) in opspraak is. Het betreft Everything Everywhere All at Once, de film die afgelopen weekend nog een scala aan prijzen binnen wist te slepen tijdens de 95e uitreiking van de Academy Awards. Het is meer dan terecht wegens het bizarre concept dat op uiterst creatieve wijze het concept van de Multiverse onder de loep neemt.

Toch zijn het de acteerprestaties van Michelle Yeoh als wasserette-eigenaresse Evelyn Quan Wang en Ke Huy Quan als haar man Waymond die misschien nog wel meer lof verdienen. Het tweetal speelt namelijk een scala aan varianten van de twee personages en laat je telkens weer doen geloven dat ze daadwerkelijk andere versies van de hoofdpersonen spelen. De enorme lading actie en humor die daaruit voortvloeien zorgt voor een geweldige achtbaanrit die je niet mag missen.

2. Creed

De Rocky-films staan bij de oudere generatie nog altijd hoog in het vaandel, maar sinds 2015 heeft de nieuwe generatie een film die schouder aan schouder kan staan bij de Oscar-film uit de jaren ‘70. Dankzij regisseur Ryan Coogler wordt op fantastische wijze een film neergezet waarbij je constant het gevoel hebt alsof je in de ring staat naast Apollo Creeds zoon Adonis.

 Adonis wordt op briljante wijze gespeeld door Michael B. Jordan, terwijl Sylvester Stallone voor de zevende keer in de rol kruipt van de iconische Rocky Balboa. Dit keer is Rocky de mentor die Adonis moet helpen door te breken in de bokswereld in een tijdperk waarin veel van zijn bekende omgeving er niet meer is. De twee vervolgen zijn het overigens ook zeker waard om te kijken.

3. Fight Club

Van een boksfilm schakelen we door naar een film waarover we niet mogen praten over de vechtclub. Natuurlijk doelen we op Fight Club, de film uit 1999 met Brad Pitt en Edward Norton in de hoofdrollen. Toch moeten we met onze derde keuze in dit rijtje met beste actiefilms op Amazon Prime Video ons excuus maken, want we spelen een klein beetje vals.

Deze film uit de koker van David Fincher is namelijk een lichtgewicht als het aankomt op daadwerkelijke actiescènes, maar de actievolle momenten die de film rijk is zijn van de bovenste plank, net als het acteerwerk van de hoofdrolspelers. De film zelf gaat over een verkoper met slaapproblemen wiens leven op zijn kop wordt gezet zodra hij in aanraking komt met de charismatische Tyler Durden.

4. Nobody

Wie tegen Derek Kolstad zegt dat hij een actiefilm moet maken, weet wat hij krijgt. De maker van John Wick mengt stijl met doldwaze actiescènes en een acteur die velen enigszins kennen. Dit keer is het Bob Odenkirk die de hoofdrol speelt. De Breaking Bad-acteur is Hutch Mansell, een doodnormale vader die als mislukking wordt gezien na een inbraak.

Wat volgt is anderhalf uur aan pure actie en adrenaline waarbij de kogels je om de oren vliegen. Hoewel de film geen nieuwe gronden verkend in het actie genre is de film zeker het bekijken waard. Een vervolg is dan ook in de maak.

5. The Bourne Identity

We sluiten af met een klassiekertje, namelijk de inmiddels 20 jaar oude kaskraker The Bourne Identity. Deze film met Matt Damon in de hoofdrol als Jason Bourne. De geheim agent met geheugenverlies moet zijn verloren herinneringen zien te achterhalen en ontdekken waarom hij zo ongelofelijk goed kan vechten en allerlei vreemde talen kent.

Wat de film destijds verfrissend maakte, is de manier waarop de actie constant van dichtbij in beeld wordt gebracht. Het neemt de kijker constant mee in de actie, net alsof je zelf als toeschouwer een handdoek aan de winnaar kan geven om zijn wonden mee weg te vegen. De twee vervolgen staan tevens op Prime Video, dus wat dat betreft leent de reeks zich ook goed voor een heerlijke marathon. 

Deze actiefilms op Amazon Prime Video zijn perfect voor een blockbuster night

Met deze vijf films heb je gegarandeerd een goede avond vermaak op Amazon Prime Video. Welke films op de streamingdienst van Amazon horen volgens jou nog in dit lijstje? Laat het ons weten in de reacties hieronder. Anderzijds hebben we hier ook de beste actiefilms op Netflix voor je op een rijtje staan.

Ook interessant