Top 5 beste Apple TV+ series om nu te kijken

Wie zoekt naar series om naar te kijken heeft in 2023 meer keuze dan ooit tevoren dankzij een scala aan streamingdiensten. Eén die vaak vergeten wordt, is Apple TV+ en dat terwijl de streamingdienst van de techgigant vol toffe programma’s staat. Tijd om de top vijf beste Apple TV+ series onder de loep te nemen.

1. Ted Lasso

We trappen af met de serie die qua concept niet zou mogen werken. In Ted Lasso volgen we de gelijknamige trainer die de fout van zijn leven lijkt te maken. Ted maakt als amateur American Football-coach de overstap naar fictieve Premier League-voetbalclub AFC Richmond. Daar moet de trainer een gebroken team zien te lijmen met zijn altijd positieve uitstraling.

Het verhaal van de altijd-vrolijke trainer lijkt tenenkrommend op papier, maar weet met haar eerste aflevering te overtuigen. Vanaf de eerste momenten dat je met Ted en trouwe kompaan Coach Beard weet de serie je hart te veroveren, waarna je de eerste twee afleveringen van de serie binnen no-time verslonden hebt. Gelukkig staat het derde seizoen dan ook op de planning voor 15 maart.

Dan keert de serie met Jason Sudeikis als Ted Lasso terug en wordt het weer tijd om te zien waar de positiviteit van Ted het geliefde Richmond kan brengen. Met meer memorabele personages dan we op twee handen kunnen tellen, zijn we stiekem de dagen al aan het aftellen tot het derde (en vermoedelijk laatste) seizoen wekelijks te zien is. 

2. Mythic Quest

Ook met Mythic Quest schotelt Apple TV+ een vreemd concept voor dat op onverklaarbare wijze werkt. In deze komische serie volgen we een fictieve video game studio die op het punt staat om de eerste uitbreiding voor hun World of Warcraft-achtige game Mythic Quest uit te brengen. De vele uitdagingen die daarbij komen kijken staan daarin centraal.

Toch zijn het niet per se die gebeurtenissen die je aan het scherm gekluisterd houden. Dat is het slimme en grappige schrijfwerk en de vreemde snuiters die samenwerken om een toffe game af te leveren. Tel daar een goede dosis maatschappelijk commentaar die op deftige wijze verweven wordt door het verhaal en je hebt één van de beste Apple TV+ series om nu te kijken gevonden.

3. Severance

Van twee zeer vermakelijke series gaan we door naar een duister verhaal, namelijk dat van Severance. Deze serie gaat over Mark (gespeeld door Adam Scott) die na de dood van zijn vrouw besluit een operatie te ondergaan die zijn privé- en werkleven volledig scheidt. De zogeheten Severance-procedure is nog al controversieel in het universum van de serie, maar werpt daarmee wel een heel interessant vraagstuk op.

Wanneer een collega van werk Mark buiten werktijd weet op te sporen, wordt echter een reeks aan gebeurtenissen gestart die het verhaal pas echt pikant maken. De achtbaanrit die volgt is zowel duister als vreemd terwijl je hart steeds meer breekt voor Mark en de rest van de personages. Dat de serie door Ben Stiller (bekend van Night at the Museum) is geregisseerd is wellicht nog wel de grootste verrassing.

4. For All Mankind

Wie op zoek is naar een serie die een zeer interessante geschiedenisvraag opwerpt, zit goed met For All Mankind. Daarin volgen we een alternatieve tijdlijn waarin de Sovjet-Unie als eerste op de maan landde en hoe dit impact zou hebben gehad op de spacerace uit de jaren ‘60. Het vraagstuk zorgt in ieder geval voor één van de meest memorabele sci-fi-series van de afgelopen tien jaar en is het dan ook meer dan waard om te kijken.

5. Shrinking

We sluiten af met Shrinking, de nieuwe serie van de makers van Ted Lasso (Goldstein en Lawrence) die de handen ineen hebben geslagen met Jason Segel. Laatstgenoemde kennen we allemaal het beste van zijn tijd in How I Met Your Mother als Marshall, maar de acteur is nu terug met een hoofdrol in een heel ander soort komedie. Deze komische serie heeft namelijk ook een flinke dosis drama.

Het heeft te maken met het plot, want Shrinking gaat over een therapeut die zelf door een moeilijke tijd gaat. Na zijn vrouw verloren te hebben begint Jimmy Laird in een negatieve spiraal te komen die hij doorbreekt door zijn traditionele manier van therapie om te gooien. In plaats daarvan begint Jimmy zijn clienten precies te vertellen wat hij denkt, maar dat pakt lang niet altijd zo goed uit.

Naast Segel als Jimmy is er nog een andere grote ster te vinden in Shrinking. Niemand minder dan Harrison Ford heeft de andere hoofdrol te pakken. Hij speelt Dr. Paul Rhoades, hoofd van het Cognitive Behavioral Therapy Center waar Jimmy werkt, en ziet hoe zijn collega langzaam maar zeker de controle verliest over zijn werk.

5 Apple TV+ series waar je nu van kunt genieten

Met deze vijf beste Apple TV+ series kom je 2023 wel door. Welke serie ga jij als eerste kijken? Laat het ons weten in de reacties hieronder en drop zelf je eigen aanraders om te checken. Alle series al gezien? Check dan ook onze vijf keuzes voor de beste series op HBO Max!

Ook interessant