De grootste Disney+ releases van april 2023 onder de loep

April staat alweer voor de deur. Tijd om je plannen voor het weekend uit te zoeken dus, waarbij je kunt kiezen voor een toffe film of serie. Disney+ heeft er deze maand genoeg! Eerder kon je al lezen wat er deze maand naar Netflix komt, maar Disney+ kan natuurlijk niet achterblijven. De grootste releases van de dienst zetten we voor je op een rij.

April wordt wederom een drukke maand voor Disney+. De streamingdienst van het huis van de muis brengt namelijk een waslijst aan releases met zich mee waar je enorm naar uit kunt kijken. Toch houdt het daar niet bij op, want naast de zes Disney+-releases die we uit gaan lichten komen er ook nog tal van andere films en series in de vierde maand van 2023. 

The Pope: Answers (5 april)

We trappen af met misschien wel de meest bijzondere release op Disney+ in april. Het betreft een documentaire van Spaanse makelij waarin paus Francis gevolgd wordt en in aanraking komt met tien jongeren van compleet verschillende achtergronden. Ieder van deze jongvolwassenen tussen de 20 en 25 jaar oud krijgt de kans om de paus een vraag te stellen.

Een scala aan onderwerpen wordt op deze manier aangesneden waarbij het hoofd van de katholieke kerk ingaat op onder andere feminisme, de migratiecrisis en misbruik binnen de kerk. Het mag duidelijk zijn dat een zeer bijzondere documentaire voor je klaarstaat wanneer de docu verschijnt op woensdag vijf april. 

The Crossover (5 april)

Op dezelfde dag komt op Disney+ ook een compleet nieuwe serie uit op de streamingdienst. Het betreft The Crossover, een Disney+ Original-serie gebaseerd op het succesvolle boek van Kwame Alexander. In de serie volgen we twee broers die al vanaf jongs af aan professioneel basketballers willen worden, net zoals hun vader deed. 

Maar wanneer een tegenslag om de hoek komt kijken, beginnen de twee heren uit elkaar te groeien. Met Jalyn Hall en Amir O’Neil als de tweeling en Derek Luke als vader Chuck staat er vanaf 5 april dus een nieuwe serie klaar om wekelijks naar uit te kijken. Opvallend is overigens dat Daveed Diggs, bekend van Snowpiercer en Hamilton, het narratief van de serie doet. 

Tiny Beautiful Things (7 april)

Twee dagen later verschijnt de volgende serie op Disney+ in de vorm van Tiny Beautiful Things. De serie volgt schrijver Clare (gespeeld door de altijd uitstekende Kathryn Hahn) die tegen beter weten in een adviescolumn gaat schrijven. Heel handig vindt ze de zet zelf niet, want haar eigen leven ligt compleet overhoop. Wekelijks verschijnt een nieuwe aflevering met de actrice die we allemaal kennen van Disney+-serie Wandavision en haar rol in Knives Out-vervolg Glass Onion.

Rennervations seizoen 1 (12 april)

Van de ene filmster die via Marvel Studios-projecten groot is geworden, schakelen we door naar de volgende. Dit keer komen we uit bij een serie waarin Jeremy Renner de hoofdrol speelt. Hier betreft het een mini-documentaire waarin Renner in vier afleveringen speciale voertuigen wil bouwen om lokale gemeenschappen op te vrolijken. Zo gaat Renner op pad met Vanessa Hudgens, Anthony Mackie en nog een aantal andere bekende gezichten. Alle afleveringen zijn direct beschikbaar op 12 april.

The Mandalorian seizoen 3 finale (19 april)

Natuurlijk is er ook nog The Mandalorian. Het nieuwe seizoen van de Star Wars-serie begon begin maart en halverwege april komt het seizoen alweer tot zijn conclusie met de achtste aflevering. Hoewel niet iedere aflevering van de serie even goed in de smaak viel tot nu toe wordt de derde reeks wel al gezien als een hoogtepunt van de serie, iets wat met een aantal specifieke afleveringen te maken heeft.

De vraag is dan ook of de aankomende afleveringen in aanloop naar de finale van seizoen 3 verder kunnen bouwen op de beste afleveringen van het seizoen. Vooral het feit dat seizoen 2 op fenomenale wijze werd afgesloten zorgt ervoor dat de verwachtingen hoog zijn. Op 19 april weten we of The Mandalorian deze kan waarmaken.

Peter Pan & Wendy (28 april)

We sluiten de maand af met de terugkeer van Peter Pan. Dit keer kiest Disney voor een live-actionversie van het geliefde personage dat het verhaal van de animatiefilm uit 1953 opnieuw vertelt. Naast Peter Pan, Wendy en Tinker Bell is er natuurlijk ook Kapitein Haak die in de film gespeeld wordt door Jude Law.

Overige releases Disney+ releases van arpil 2023

Naast de bovenstaande titels komt er nog veel meer naar Disney+ in de vierde maand van 2023. Benieuwd naar de series en films? Check dan snel de lijst hieronder.

  • The Crossover seizoen 1 (5 april)
  • The Good Mothers seizoen 1(5 april)
  • Viaje al centro de la Tierra seizoen 1 (5 april)
  • The English seizoen 1 (12 april)

Al met al is er genoeg om naar uit te kijken in april als je een Disney+-account hebt. Waar kijk jij het meeste naar uit? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Ook interessant