De grootste Prime Video-releases van april 2023 onder de loep

April is van start gegaan en dat betekent dat er weer tal van films en series verschijnen op de grootste streamingdiensten. Eerder kon je al lezen wat er deze maand naar Netflix komt, maar ook Amazon Prime Video komt met tal van films en series om van te genieten. De grootste releases van de dienst in april zetten we voor je op een rij.

April wordt wederom een drukke maand voor Amazon Prime Video. De streamingdienst van het huis van de muis brengt namelijk een waslijst aan releases met zich mee waar je enorm naar uit kunt kijken. Toch houdt het daar niet bij op, want naast de vijf Amazon Prime Video-releases die we uit gaan lichten komen er ook nog tal van andere films en series in de vierde maand van 2023. 

On a Wing and a Prayer (7 april)

We trappen af met de film die op 7 april verschijnt op de streamingdienst. Het betreft One a Wing and a Prayer, een film waarin Dennis Quaid de hoofdrol speelt. Quaid speelt Doug White die samen met zijn familie in een bijzondere situatie terechtkomt. Wanneer een piloot midden tijdens hun vlucht sterft, is het aan hem om het vliegtuig veilig te landen om zijn familie te redden.

Oorspronkelijk zou de film vorige zomer al verschijnen, maar dat ging niet door wegens het sluiten van uitgever United Artists Releasing. Nu komt de film uit als een Prime Video-film en daar zijn velen blij mee. Het verhaal is namelijk gebaseerd op een waargebeurd verhaal en velen zijn benieuwd hoe de verfilming uitpakt.

The Marvelous Mrs. Maisel seizoen 5 (14 april)

April is een grote maand voor fans van The Marvelous Mrs. Maisel. De serie met Rachel Brosnahan in de hoofdrol als Miriam “Midge” Maisel keert namelijk terug met een vijfde seizoen. Na vier seizoenen die enorm succesvol waren voor Amazon Prime Video is het tijd voor het laatste seizoen en dus zijn de verwachtingen hooggespannen.

Het vierde seizoen van deze serie over Midge die een carrière in stand-up comedy najaagt in de jaren ‘50 en ‘60 sloot af met een hoogtepunt. Seizoen 5 zal eindelijk de conclusie bieden van het verhaal van Midge en uitwijzen of Midge daadwerkelijk haar mannetje kan staan om een grote stand-up-ster te worden. Met haar scherpe tong en heerlijke humor hopen we nog altijd dat ze het helemaal gaat maken. 

Hoeveel afleveringen het vijfde seizoen krijgt, is nog niet helemaal duidelijk. Eerdere seizoenen kregen vaak acht afleveringen, al kreeg seizoen 2 er tien. Het is dus nog maar afwachten om te zien hoe de release van de serie helemaal verloopt. Vanaf 14 april staat in ieder geval de eerste aflevering van seizoen 5 op Amazon Prime Video.

https://www.youtube.com/watch?v=smRrEqRShsc&pp=ygUUdHJhaWxlciBEZWFkIFJpbmdlcnM%3D

Dead Ringers (21 april)

Een week later is het tijd voor de release van Dead Ringers. Deze serie gaat over tweeling Elliot en Beverly Mantle. Het duo deelt alles met elkaar en dan bedoelen we ook echt alles. Drugs, geliefden en de motivatie om tot het gaatje te gaan om je doel te bereiken; de Mantle-zusjes doen het allemaal.

In de Prime Video-serie wordt de tweeling gespeeld door Rachel Weisz. De actrice heeft een rijke geschiedenis in de filmwereld en niemand twijfelt er dan ook aan dat Weisz de zusjes goed zal vertolken. Het is immers een serie gebaseerd op de geliefde film uit 1988 waarin Jeremy Irons de rol van de tweeling speelde. Toen ging het alleen om een mannelijke tweeling.

https://www.youtube.com/watch?v=O0JG6V-12ac&pp=ygUQdHJhaWxlciBDaXRhZGVsIA%3D%3D

Citadel (28 april)

April sluit de maand ijzersterk af met Citadel, een gloednieuwe actieserie van Amazon Prime Video die een cast vol toffe namen bevat. Zo speelt de altijd charmante Richard Madden (bekend van Game of Thrones en The Bodyguard) de hoofdrol en heeft ook Stanley Tucci (The Terminal, The Hunger Games) een grote rol in de serie. Priyanka Chopra Jonas (Baywatch, The Matrix Resurrections) maakt de hoofdcast compleet in deze actieserie.

De serie gaat over de val van het fictieve Citadel, een onafhankelijke, wereldwijde spionagepraktijk af door het duistere Manticore-genoodschap. Acht jaar later benadert voormalig collega Bernard Orlick twee van de agenten wiens geheugen gewist is, Mason Kane en Nadia Sinh, om hun hulp in te schakelen. Manticore dreigt de wereld over te nemen en daar moet een stokje voor worden gestoken.

Overige releases Prime Video-releases van april 2023

Naast de bovenstaande titels komt er nog veel meer naar Prime Video in de vierde maand van 2023. Benieuwd naar de series en films? Check dan snel de lijst hieronder.

  • Nog niet bekend

Al met al is er genoeg om naar uit te kijken in april als je een Prime Video-account hebt. Natuurlijk kan de streamingdienst ook nog zo verrassen en nog meer nieuwe films en series toevoegen. Waar kijk jij het meeste naar uit? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Ook interessant