Hoe kun je de Oscars 2023 films kijken?

Op 13 maart is het tijd voor de meest prestigieuze filmprijzen ter wereld. Het betreft de 95e uitreiking van de Academy Awards. De zogeheten Oscars worden weer uitgereikt en tien films zijn genomineerd voor de prijs Beste film van het jaar. Maar waar kun je de films eigenlijk kijken? Wij helpen je een handje.

All Quiet on the Western Front

Te streamen op: Netflix

We trappen af met All Quiet on the Western Front. De remake van de iconische oorlogsfilm is voor negen Oscars genomineerd, waaronder beste film. De film staat al op Netflix en dus kun je de film daar lekker streamen en zelf beoordelen of de film het verdient om zoveel nominaties te ontvangen.

Avatar: The Way of Water

Te streamen op: Binnenkort op Disney+

Het vervolg op Avatar is nog niet uit op streamingdiensten. De onwijs succesvolle film draait momenteel nog in de bioscopen en dat is dan ook de enige manier om het visuele wonder te aanschouwen. Wel is de verwachting dat deze film binnenkort op Disney+ verschijnt.

The Banshees of Inisherin

Te streamen op: Disney+

Wie Colin Farrell en Brandan Gleeson wil zien stralen als twee Ieren wiens goede vriendschap op onverklaarbare wijze ineens eindigt, kan naar Disney+ om de film te kijken. Het tweetal heeft al eens eerder bewezen enorm goed samen te stralen in een film en doet dat in deze nieuwe titel wederom. De film draait ook nog in selecte filmhuizen.

Elvis

Te streamen op: HBO Max

Wie de fantastische muzikale achtbaan over het verhaal van Elvis Presley en zijn medogenloge manager nog niet heeft gezien, moet snel naar HBO Max om de film te bekijken. Austin Butler is bijna niet meer weg te denken als de koning van rock & roll, terwijl Tom Hanks verbluffend goed de rol van Colonel Tom Parker speelt.

Everything Everywhere All At Once

Te streamen op: Amazon Prime Video

2022 zag met Everything Everywhere All At Once één van de meest bizarre films van het jaar verschijnen. Toch was deze knotsgekke actiefilm over het multiversum extreem creatief, onvoorspelbaar en hartverwarmend. Een echte aanrader is het dan ook zeker, net als dat het meer dan terecht is dat de film genomineerd is voor Beste Film van het Jaar. Op Prime Video kun je de film gratis kijken bij een abonnement.

The Fabelmans

Te streamen op: Apple TV en Amazon Prime Video

Een film over het maken van films doet het doorgaans goed bij de Academy Awards en dat blijkt dit jaar wel weer met The Fabelmans. Deze film gaat over de jonge Sammy Fabelman die op jonge leeftijd verliefd wordt op films en samen met zijn moeder en een camera zelf een film probeert te maken. The Fabelmans is momenteel op twee platformen te streamen, maar moet wel nog gehuurd worden waardoor de kosten nog wat zullen oplopen.

Tár

Te streamen op: Amazon Prime Video

Cate Blanchett straalt in Tár als gelijknamige componist en dirigent Lydia Tár die onder enorme druk staat. Ze krijgt de eer om chef-dirigent te worden van een groot orkest in Duitsland, maar of ze dat allemaal mentaal aan kan is nog maar de vraag. Blanchett is voor haar acteerprestaties in deze psychologische thriller tevens genomineerd voor Beste Actrice. 

Top Gun: Maverick

Te streamen op: SkyShowtime

Wie in 2022 naar de bioscoop is geweest, deed dat waarschijnlijk om Top Gun: Maverick te kijken. Het actiespektakel van de film is wonderbaarlijk goed gefilmd en verdient het om op het witte doek bekeken te worden. Mocht dat je niet zijn gelukt en heb je nu spijt, kun je de film gelukkig wel streamen. De Tom Cruise-film staat op SkyShowtime.

Triangle of Sadness

Te streamen op: Amazon Prime Video

Ook Triangle of Sadness heeft een nominatie binnen weten te slepen voor Beste Film van het Jaar dankzij de satirische blik waarmee de film kijkt naar de extreem rijken. De film kreeg een acht minuten lange staande ovatie bij haar première tijdens het Cannes Film Festival en sindsdien zijn de verwachtingen hoog. Die werden dan ook meer dan waargemaakt en gelukkig is de film nu te vinden op Amazon Prime Video. De film is een extra goede tip als je fan bent van HBO Max-serie The White Lotus.

Women Talking

Te streamen op: Binnenkort op SkyShowtime

Als laatste is er ook nog Women Talking. Deze dramafilm met Rooney Mara en Claire Foy in de hoofdrollen is een verfilming van het boek van Miriam Toews en maakt het de kijker niet gemakkelijk. Women Talking is geen gemakkelijke film om te kijken, maar wel bijzonder boeiend door de kwesties die de film opwerpt. De film gaat over een groep vrouwen binnen een geloofsgemeenschap in Bolivia waarin vrouwen nog al slecht behandeld worden. De film staat momenteel nog niet op een streamingdienst, maar verschijnt binnenkort wel op SkyShowtime. Tot die tijd draait de film in selecte filmhuizen.

Ook interessant