De grootste Prime Video-releases van maart 2023 onder de loep

Maart is van start gegaan en dat betekent dat er weer tal van films en series verschijnen op de grootste streamingdiensten. Eerder kon je al lezen wat er deze maand naar Netflix komt, maar ook Amazon Prime Video komt met tal van films en series om van te genieten. De grootste releases van de dienst zetten we voor je op een rij.

All-in: Team Jumbo-Visma (1 maart)

We trappen af in eigen land, want Prime Video heeft een documentaire gemaakt over het Nederlandse wielrennersteam Team Jumbo-Visma. De Nederlandse sporters zijn een jaar lang op de voet gevolgd voor deze sportreeks en met goed resultaat. Het jaar 2022 werd uitgekozen en dat is één van de meer succesvolle jaren voor het team uit de lage landen.

Hoe de wielrenners zich voorbereiden op de Tour de France en deze vervolgens beleven staat centraal en iedere aflevering sleept je dan ook zo mee tot het seizoen klaar is. Het halen van het hoogste niveau komt immers met een prijs en dus kun je ook een intiem kijkje in de privélevens van de sportmannen verwachten. Sinds 1 maart is de docu te bekijken op Amazon Prime Video.

10 films om in 2023 naar uit te kijken

Daisy Jones & The Six (3 maart)

Vanaf vandaag is ook Daisy Jones & The Six te vinden op Prime Video. Het betreft een muzikale dramaserie wiens eerste seizoen verschijnt. De serie is gebaseerd op het gelijknamige boek van Jenkins Reid over een band die in 1977 wereldberoemd werd. Afgaande op de titel van de serie kun je de bandnaam waarschijnlijk wel al raden.

De band besluit alleen te stoppen op het hoogtepunt van hun carrière, wat de show direct een bijzondere twist geeft. Dat het verhaal vervolgens pas twintig jaar later oppakt om het verhaal te vertellen van wat er toen is gebeurd, maakt de serie zo uniek.

https://www.youtube.com/watch?v=7vwYYmEd3J8&pp=ygUQdHJhaWxlciBXb2xmcGFjaw%3D%3D

Wolfpack (18 maart)

Wie niet terug in de tijd wil om een band te volgen, kan ook kiezen voor Wolfpack. Deze serie verschijnt op 18 maart en vertelt over zes afleveringen het verhaal van twee tieners die na een grote bosbrand ontdekken dat ze weerwolven zijn. Wanneer het duo ontdekt dat ze niet de enigen zijn die op deze manier bovennatuurlijke krachten hebben gekregen begint al snel een zoektocht naar de vreemde bosbranden die het park eens in de zoveel tijd lijken te plagen.

Met een cast die er niet om liegt, zal Wolfpack je aan het scherm gekluisterd houden. Zo speelt Sarah Michelle Gellar de hoofdrol. De actrice is al jaren geliefd om haar hoofdrol in Buffy the Vampire Slayer en lijkt met de nieuwe serie enigszins terug te gaan naar een rol die haar destijds zo populair maakte. Verder heeft ook Rodrigo Santoro een grote rol die je misschien nog wel kent van de HBO-serie Westworld.

Panduloria  (22 maart)

Later in de maand komt Amazon Prime Video met nog een andere productie van de lage landen. Het betreft Panduloria, een serie waarin een groep avonturiers wekelijks samenkomt in een ouderwetse herberg (Den Gulden Draeck) om hun avonturen te bespreken. 

Perfect Addiction (24 maart)

Amazon Prime Video brengt in maart ook een gloednieuwe film naar haar streamingdienst: Perfect Addiction. In deze anderhalf uurdurende romantische actiefilm lopen de gemoederen al snel hoog op. Wanneer succesvolle bokstrainer Sienna Lane ontdekt dat haar vriend Jax en tevens regerend bokskampioen vreemd is gegaan met haar zus, is ze uit op wraak. Dat brengt haar al snel bij de aartsvijand van haar (ex-)vriend. Samen met Kayden besluit Sienna de ultieme wraakactie op te zetten: Jax onttronen van zijn bokskampioenschap.

The Power (31 maart)

Maart wordt op Amazon Prime Video afgesloten met The Power. In deze serie volg je een groep tieners die op mysterieuze wijze allemaal bovennatuurlijke krachten begint te ontwikkelen. Met Toni Collette als grote ster in de serie en de altijd vrolijke Toheeb Jimoh (bekend van Ted Lasso) die de cast aanvoeren is er meer dan genoeg reden om de serie te kijken. In totaal verschijnen er negen afleveringen in het eerste seizoen.

Overige releases Prime Video-releases van maart 2023

Naast de bovenstaande titels komt er nog veel meer naar Prime Video in de derde maand van 2023. Benieuwd naar de series en films? Check dan snel de lijst hieronder.

  • La Course (13 maart)
  • Van A Naar Onbekend (14 maart)

Al met al is er genoeg om naar uit te kijken in maart als je een Prime Video-account hebt. Natuurlijk kan de streamingdienst ook nog zo verrassen en nog meer nieuwe films en series toevoegen. Waar kijk jij het meeste naar uit van de Prime Video-releases van maart 2023? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Ook interessant