The Last of Us-fan? Check ook deze series over games!
Het succes van The Last of Us is niet onopgemerkt gebleven. De serie is belachelijk populair door de hele wereld en dat terwijl het verhaal al tien jaar te beleven valt in gamevorm. Benieuwd naar andere toffe series die op games gebaseerd zijn? Check dan vooral deze vijf series!
Games bestaan al meer dan een halve eeuw. Toch zijn er slechts zelden goede verfilmingen of series uitgebracht van games. Gelukkig zijn er vijf series die zeker wel aan te raden vallen, zelfs als je geen fan bent van het oorspronkelijke bronmateriaal. Zo wist The Last of Us ook tal van fans te maken die nog nooit een controller in de hand hebben genomen. Geef de vijf onderstaande series daarom ook zeker een kans!
1. Arcane: League of Legends
We trappen af met Arcane. Deze serie is gebaseerd op de populaire onlinegame League of Legends, maar doet iets heel bijzonders. Door middel van negen afleveringen schotelt de serie namelijk een diepgaand verhaal voor over twee van de personages uit het spel in een fascinerende wereld vol ongelijkheid en klassenstrijd.
Daarbij wordt een blik aan interessante personages opengetrokken, terwijl ieder frame van de serie zo door kan gaan voor een schilderij. Het betreft namelijk een animatieserie die Netflix door een Franse studio heeft laten maken en dat bleek een schot in de roos. Een tweede seizoen is in de maak en dat is maar goed ook, want een serie zo goed als deze zie je maar zelden.
Arkane: League of Legends is te zien op Netflix.
2. The Witcher
Wie toch liever voor live-action kiest, kan met The Witcher zijn geluk niet op. Deze fantasieserie over premiejager Geralt of Rivia die op tal van duistere monsters jaagt met zijn magische krachten kijkt heerlijk weg. Dat heeft deels ook te maken met Henry Cavill die de hoofdrol van Geralt op zich neemt.
Het eerste seizoen doet echter iets bijzonders waardoor je vrijwel altijd lekker een aflevering aan kan zetten. Dit seizoen speelt zich nonlinear af en vertelt grotendeels losstaande verhalen met dezelfde personages die avonturen beleven. Zo raak je langzaam maar zeker verknocht aan de cast, waarna seizoen 2 een veel groter verhaal begint te vertellen.
De serie is gebaseerd op de boekenreeks van Andrzej Sapkowski, maar werd al eens eerder gebruikt door Poolse ontwikkelaar CD Projekt RED om er een populaire gamereeks van te maken. Dat succes zorgde uiteindelijk voor een Netflix-adaptatie die meer trouw is aan de boeken.
The Witcher is te zien op Netflix.
3. Cyberpunk Edgerunners
Van de ene reeks die door CD Projekt RED explodeerde in populariteit, schakelen we door naar de recentere: Cyberpunk. Cyberpunk Edgerunners is gebaseerd op Cyberpunk 2077, een schietspel van de Poolse studio in kwestie die bij lancering enorm tegenviel. Toen Edgerunners twee jaar later verscheen, was de serie zo verbazingwekkend goed dat de game een tweede leven kreeg en enigszins geliefd is nu.
Dat is ook logisch, want het verhaal van straatschoffie David die in een futuristische wereld wil overleven waarin iedereen constant bezig is met cybernetische verbeteringen is bijzonder interessant. Bekroonde Japanse animatiestudio Studio Trigger is verantwoordelijk voor de visuele pracht en praal die kijkers constant weet te boeien. Het leidt David al snel naar een pad in de onderwereld waardoor hij als huurling naam probeert te maken.
Cyberpunk Edgerunners is te zien op Netflix.
4. Halo
Ook Halo is gebaseerd op een futuristische shooter. Deze kiest alleen een compleet andere richting, namelijk de ruimte. In de gelijknamige serie die op SkyShowtime staat speelt Pablo Schreier de iconische Master Chief, een supersoldaat die ook wel bekendstaat als Spartan-117. In de serie volg je Master Chief die ten tijde van de 26e eeuw een conflict tussen de mensheid en de Covenant moet zien te overleven.
Wie de games nog nooit gespeeld heeft, hoeft zich geen zorgen te maken. De makers hebben besloten om een compleet eigen tijdlijn en versie van het verhaal te vertellen. Daar zijn lang niet alle fans blij mee, maar het geeft de Halo-serie wel zijn eigen smoel.
Halo is te zien op SkyShowtime.
5. Castlevania
Als laatste is er ook nog de Castlevania-serie van Netflix. Deze animatieserie maakt geen geheim van waar de inspiratie vandaan komt. De serie is gebaseerd op de gelijknamige games uit de jaren ‘80 en ‘90 en dat is qua kunstvorm ook duidelijk te zien. De animatieserie houdt namelijk de stijl aan van Japanse anime.
De serie begon al in 2017 en is inmiddels na vier seizoenen afgerond. Over 32 afleveringen wordt het verhaal voorgeschoteld van Trevor Belmont, de laatste overlevende van de Belmond-clan, een familie die zijn leven wijdt aan het jagen van monsters. Nu mag Trevor het op gaan nemen tegen vampierenicoon Dracula die een stad heeft vervloekt en met zijn demonenleger angst zaait.
Castlevania is te zien op Netflix.
Series over games die je wegblazen!
Fan van The Last of Us of van één van deze vijf series? Laat het ons weten in de reacties hieronder en vertel ons ook gelijk welke van deze series over games jij een kans gaat geven!