5 toffe horrorfilms op Netflix om nu te kijken

Wie niet bang is in het donker en voor zijn plezier naar de bioscoop rent voor gloednieuwe horrorfilms (of horrorkomedies zoals de recent verschenen Cocaine Bear) kan waarschijnlijk nooit genoeg krijgen van het genre. Gelukkig voor jou heeft Netflix meer dan genoeg films om lekker van te schrikken. Dit zijn vijf toffe horrorfilms op Netflix om nu te checken!

1. Get Out

We trappen deze lijst af met nog altijd één van de beste horrorfilms van de afgelopen eeuw. Het betreft de debuutfilm van Jordan Peele: Get Out. Deze film is dan wel niet eng in de zin dat er enorm veel bloed is, maar vanaf het moment dat je de eerste bomen ziet zit je toch op het puntje van je stoel. Constant bekruipt het gevoel dat er iets niet pluis is.

Het heeft te maken met de gekke situatie waarin hoofdpersoon Chris terechtkomt. Chris (gespeeld door Daniel Kaluuya) gaat voor het eerst de ouders van zijn vriendin Rose ontmoeten en heeft de drang om zich te bewijzen. Wanneer hij zelf ook steeds meer het gevoel krijgt dat er iets niet klopt, begint het mysterie zich pas echt te ontrafelen en zit je met geknepen billen op de bank!

2. A Quiet Place

Wie een horrorfilm zoekt die compleet je avond op z’n kop zet, zit op het goede spoor met A Quiet Place. Deze film draait, zoals de titel al doet vermoeden, om stilte. Blinde aliens zijn de aarde binnengedrongen en vermoorden alles en iedereen die geluid maakt. Dat ze niet kunnen zien betekent namelijk dat ze een extreem goed gehoor hebben.

Wat volgt is anderhalf uur pure paniek terwijl we zien hoe een vader zijn familie probeert te beschermen tijdens deze alieninvasie. Al snel zit je thuis op de bank ook in angstzweet terwijl je geen piep durft te geven. Zo snel en oppermachtig weet deze film je op te zuigen. Het is dan ook geen verrassing dat de film een succes was en dat een tweede deel tevens is uitgebracht. Deze staat alleen niet op Netflix.

3. Army of the Dead

Deze film uit 2021 is een mix tussen horror en actie, waarmee we de eerste afwijkende horrorfilm in het lijstje hebben. Zack Snyder staat bekend om zijn wisselvallige periode bij Warner Bros waarin hij DC-films maakte, maar in 2021 kwam ook zijn Netflix-film Army of the Dead uit. Daarin staat Dave Bautista centraal als een huurling die een door zombies overrompeld Las Vegas moet infiltreren om 200 miljoen dollar te stelen.

Army of the Dead heeft alleen geen normale zombies, maar extreem snelle en natuurlijk dodelijke zombies. Met een team van experts begint de missie, maar met superslimme alfazombies op de loer loopt alles al snel in de soep en begint het horrorfeest pas echt.

4. Insidious

Voor onze vierde keuze in deze lijst gaan we terug naar een wat oudere film. Het betreft Insidious, een klassieke horrorfilm die alweer dertien jaar oud wordt dit jaar. Regisseur James Wan heeft zich over de jaren ontpopt tot een meester van horror en bewijst dat met deze doodenge film optimaal.

Van enorme schrikmomenten begint je hart sneller te kloppen, terwijl je anderzijds ook constant ongemakkelijk op de bank zit wegens de subtiele horror die in bijna ieder frame te vinden is. Het verhaal is inmiddels iconisch, maar voor wie de film nog niet gezien heeft zullen we deze nog even kort uitleggen.

Insidious vertelt het verhaal van een familie die bij intrekken in hun nieuwe woning al snel voor een uitdaging komt te staan. Wanneer Dalton naar de zolder gaat, zich een ongeluk schrikt en vervolgens in coma raakt, begint de rest van de familie ook al snel visioenen te zien. Vanaf dat moment begint een achtbaanrit van angst die je nog tijden in je nachtmerries achtervolgt!

5. The Babysitter

We sluiten af met een ware horror komedie: The Babysitter. Deze film uit 2017 is speciaal voor Netflix gemaakt en laat maar weer eens zien dat je geen groot budget nodig hebt voor een vermakelijke avond. The Babysitter weet in anderhalf uur enorm te boeien en dat met vrij slecht acteerwerk en enorm veel clichés.

Het is alleen precies de bedoeling van regisseur McG. Deze duistere komische horrorfilm vertelt het verhaal van de twaalfjarige Cole die enorm verliefd is op zijn babysitter. Bij een avondje oppassen ontdekt hij alleen dat de vrouw van zijn dromen de leider is van een satanistische sekte en dat het bloed van de onschuldige Cole nodig is voor hun ritueel.

Wat volgt is een grappig kat-en-muisspel waarin de jonge tiener heel snel volwassen moet worden. Iedere dood is nog gekker dan de vorige en de flinke dosis humor via de horror taferelen zorgt ervoor dat dit een horrorfilm is die ook door bangerikken gekeken kan worden. Een tweede deel verscheen in 2020.

Ook interessant