5 verborgen pareltjes op Disney+ om te kijken

Wie anno 2023 op Disney+ zit, zal menig film en serie al bekeken hebben. Het repertoire van de Amerikaanse streamingdienst wordt groter met eigen producties op het gebied van film, series en Disney+ Originals, maar door de bomen zie je het bos bijna niet meer en daarbij komt ook nog eens dat een deel van de content niet zo best is. Dit zijn vijf verborgen pareltjes op Disney+ die je wel heerlijk kunt kijken.

Wanneer we het hebben over de verborgen pareltjes op Disney+, hebben we het niet over de blockbuster releases die de streamingdienst jaarlijks rijk is. Hier vind je juist de films en series die over de jaren vrij snel zijn ondergesneeuwd, maar die juist wel een plekje in de schijnwerpers verdienen. Laten we maar snel beginnen.

1. American Crime Story: The People vs OJ Simpson

We trappen het lijstje af met één van de beste series die een waargebeurd verhaal in een fris jasje steekt. Het betreft American Crime Story: The People vs OJ Simpson, waarin het verhaal van OJ Simpson onder de loep genomen wordt. De bekende, Amerikaanse honkballer die verdacht werd van het vermoorden van zijn vrouw is een verhaal dat in de Verenigde Staten hoort bij de opvoeding, maar in Europa is het verhaal een stuk minder bekend.

Met een sterrencast waar je u tegen zegt, wordt het gehele verhaal verteld op zowel spannende als aangrijpende wijze. Je wordt niet alleen meegenomen in het verhaal over Simpson en of hij wel of niet daadwerkelijk een moordenaar is, maar ook in de verhalen van de figuren om hem heen die betrokken waren bij de zaak. Denk hierbij aan de advocaten aan beide kanten en natuurlijk de persoonlijke vrienden van Simpson.

2. Atlanta

Van een serie met een waargebeurd verhaal als basis gaan we naar een serie die van bizarre concepten bij elkaar hangt. Het betreft Atlanta, de duistere komedische serie van Donald Glover, ook wel bekend onder zijn artiestennaam Childish Gambino. De Amerikaan begon als acteur en komiek, maar heeft zichzelf omhoog gewerkt als creatieveling die veel te zeggen heeft.

Zo blijkt ook in Atlanta waarin Glover allerlei maatschappelijke kwesties in de Verenigde Staten langsgaat en dat allemaal verpakt als een komische serie over een gast die zijn neef wil helpen om een succesvolle rapper te worden. Iedere aflevering is nog gekker dan de vorige, maar telkens weer blijf je aan het beeldscherm gekluisterd door de bizarheden en de hilarische momenten die volgen, terwijl je aan het denken wordt gezet over het feit dat het gros van de situaties daadwerkelijk voorkomt in de huidige maatschappij.

3. Only Murderers in the Building

Van een duistere komedie schakelen we over naar een mysterieuze komedie in de vorm van Only Murderers in the Building. Deze serie met Selena Gomez, Martin Short en Steve Martin in de hoofdrollen is inmiddels twee seizoenen rijk, maar wordt in Europa nog altijd een beetje ondergesneeuwd door al het Star Wars- en Marvel-geweld op Disney+.

Het is zonde, want de serie rondom een stel vreemdelingen die een moord willen onderzoeken in hun appartementencomplex, maar zichzelf daardoor geregeld in de nesten werken. Een derde seizoen is ook in de maak, dus mocht je de serie overgeslagen hebben, is het nog niet te laat om te genieten.

4. Hamilton

Hoewel Hamilton een begrip is in de Verenigde Staten lijkt de musical in Europa een stukje minder populair te zijn. Het is logisch gezien het een musicalvoorstelling betreft die de Amerikaanse geschiedenis centraal stelt, maar dat maakt de productie niet minder tof. Disney kocht de rechten om de voorstelling te filmen en deed dit meerdere keren om deze vervolgens uit te brengen op Disney+.

De zit van bijna drie uur waarbij het complete verhaal van Alexander Hamilton op romantische wijze verteld wordt via zang en dans, zal niet iedereen aanspreken. Toch valt fans van musicals aan te raden om zeker een kijkje te nemen en geldt hetzelfde voor hip-hop-liefhebbers. De musical is namelijk compleet in de vorm van spoken word en rap.

5. Prey

We sluiten af met de actiefilm Prey. Deze film dient als het ware als een prequel voor de bekende Predator-films uit de jaren ‘80. Waar die films bekend stonden om Arnold Schwarzenegger die het op moest nemen tegen een buitenaardse bedreiging. Blijkbaar moest een stam indianen dat driehonderd jaar eerder ook al doen, maar toen waren er natuurlijk nog geen grote machinegeweren.

Het zorgt er dan ook voor dat Prey een compleet andere sfeer heeft dan de actiefilm van Schwarzenegger. Prey leunt veel meer richting het horrorfilm-aspect op verschillende momenten en doet dat ook nog eens op briljante wijze. Het is jammer dat de film vorig jaar ondergesneeuwd raakte, maar dat wil niet zeggen dat je de film niet als nog moet kijken. Dat moet je namelijk zeker doen. 

Deze verborgen pareltjes op Disney+ moet je kijken!

Met deze vijf verborgen pareltjes op Disney+ ben je weer wat avonden aan kijkplezier rijker. Mocht Prey nou echt goed in de smaak zijn gevallen, let dan extra goed op! Wij hebben de beste actiefilms die op de streamingdienst staan voor je op een rijtje gezet.

Ook interessant