Top 5 beste Disney+ series om nu te kijken

Wie vandaag de dag zoekt naar een film of serie om naar te kijken heeft een overvloed aan keuze. Eerst als het aankomt op streamingdiensten, daarna als je kijkt naar de keuze per streamingdienst. Wij helpen je een handje met de beste keuzes. Vandaag is het tijd voor de beste Disney+ series om nu te kijken.

1. The Mandalorian

Wie het heeft over de beste Disney+ series om nu te kijken, moet beginnen bij The Mandalorian. Deze live-action Star Wars-serie is als het ware een western in een sterrenstelsel hier ver, ver vandaan en volgt voor de verandering een keer iemand anders dan Luke Skywalker en zijn familie. Premiejager Din Djarin staat centraal en is The Mandalorian die een schattige baby moet zien te beschermen die wordt opgejaagd.

Een nieuw thuis vinden voor het kind blijkt alleen een lastige taak, want de baby is een Jedi en daar zijn er niet veel meer van. Het tweede seizoen eindigde met een enorme cliffhanger en het derde seizoen is onderweg. Sterker nog, deze verschijnt vanaf 1 maart wekelijks, dus als je nu begint ben je tijdig bij voor het nieuwe seizoen begint.

2. Atlanta

Atlanta is een serie voor iedereen die niet bang is om een beetje verward te raken voor zijn televisie. Deze duistere komedie gaat over Earn wiens leven een compleet drama is. Hij is werkloos, is gestopt met studeren en een huis heeft hij ook niet echt. Wanneer zijn neef als rapper Paper Boi doorbreekt, ziet Earn zijn kans schoon en wordt hij zijn manager in een poging ook zijn eigen leven weer op orde te krijgen.

Afleveringen bouwen gedurende de drie seizoenen losjes een verhaallijn op, maar ook de stad Atlanta en de muziekwereld staan centraal. Het zorgt voor een mix van bizarriteiten die her en der de kern vormen van de serie. Het klinkt allemaal vaag en raar, maar dat is de serie eigenlijk ook. En toch blijf je constant maar weer beginnen aan de volgende aflevering. 

Wellicht komt het doordat maker Donald Glover, die tevens Earn speelt, zoveel filosofische en maatschappelijke vraagstukken blootlegt. Dat Atlanta een bijzondere serie is, staat vast en met het laatste seizoen afgerond is dit het perfecte moment om de serie te bingen.

3. Loki

Wie Disney zegt, denkt gelijk aan Marvel en dat is niet zo gek. Het superheldenlabel is de afgelopen tien jaar enorm in populariteit gestegen en ook Disney+ begint nu vol te lopen met series van de bekende superhelden en schurken. Het beste daarvan is tot op de dag van vandaag Loki.

Hierin straalt Tom Hiddleston wederom als de charmante halfbroer van Thor. De serie speelt zich minuten na de gebeurtenissen in Avengers Endgame af en dat betekent dat Loki klaarstaat voor een compleet nieuw avontuur. Hij breekt de tijdlijn namelijk en wanneer hij gearresteerd wordt door de tijdlijnpolitie (TVA) begint een spannende reis door tal van werelden om een mysterieuze moordenaar op te pakken.

4. Only Murderers in the Building

Wie zoekt naar een komische serie waar je daadwerkelijk flink om kunt lachen, zit met Only Murderes in the Building helemaal goed. Martin Short en Steve Martin zijn al flink wat jaren een gouden duo van grappen en grollen en dat bewijst het duo in deze twee seizoenen-tellende serie dan ook maar weer goed. De heren doen dat niet alleen, want ook Selena Gomez is van de partij.

De serie gaat over het drietal personages dat ze spelen (Charles-Haden, Oliver en Mabel) die in een appartementencomplex wonen waar een moord is gepleegd. Het drietal besluit een podcast te maken over het onderzoek dat ze opzetten voor de moord. Het probleem is alleen dat geen van de drie weet hoe ze een podcast moeten maken of hoe ze een moordzaak moeten oplossen.

5. Andor

Waar we aftrapten met The Mandalorian, sluiten we af met Andor. Wederom betreft het een serie in het Star Wars-universum, maar wederom gaat het om een serie die los staat van Luke Skywalker en zijn vrienden. Deze spannende thriller zet Cassian Andor namelijk centraal, een dief die langzaam maar zeker in aanraking komt met de zogeheten Rebels die het tegen de Empire op willen nemen.

Het personage kun je herkennen uit Rogue One: A Star Wars Story, want ook daarin speelde Diego Luna de rol van deze charmante dief. In twaalf afleveringen weet maker Tony Gilroy misschien wel de beste Star Wars-content in de afgelopen tien jaar af te leveren doordat hij precies in zijn hoofd heeft hoe het verhaal van dit tragische karakter moet verlopen. 

5 Disney+ series waar je nu van kunt genieten

Met deze vijf beste Disney+ series kom je 2023 wel door. Welke serie ga jij als eerste kijken? Laat het ons weten in de reacties hieronder en drop zelf je eigen aanraders om te checken. Alle series al gezien? Check dan ook onze vijf keuzes voor de beste Netflix-series die je als man gezien moet hebben.

Ook interessant